10 sfaturi pentru a-ti menține casnicia

Ai avut o relatie care nu a mers ? Ai primit o multime de sfaturi pentru o relatie perfecta ? Ai avut mereu momente cand te gandeai cum ai putea intelege ce este in mintea partenerului ?

 Ti-am pregatit 10 sfaturi esentiale pentru o relatie perfecta. Trebuie sa intelegi ca secretul unei relatii perfecte sta intr-o intuitie foarte buna si trebuie sa reusesti mereu sa intelegi sentimentele celuilalt.

 Barbatii si femeile sunt constuiti diferiti. Din punct de vedere fiziologic, diferenta este clara. Dar cine stia ca si psihologic suntem construiti diferiti ?

Felul cum gandim, felul cum ne raportam la celelalte persone, ce interese avem, totul este diferit.

Personalitatea unui individ este diferita, de aceea adaptarea la o relatie este diferita cand vorbim despre femei sau barbati.

De-a lungul timpului, multe cupluri au incercat sa stabileasca o relatie de durata, dar dupa multe esecuri si unde nu au existat explicatii clare, au decis sa ramana singuri.

Cele 10 caracteristici ale unei relatii sanatoase

1.Lucrurile evolueaza cu viteza

Relatia sanatoasa nu trebuie sa te preseze sau sa te copleseasca. O relatie buna trebuie sa evolueze cu o viteza care le convine ambilor parteneri. Este normal sa vrei sa petreci timp cu partenerul, dar este nevoie si de intimitate.

2.Increderea

In relatia sanatoasa, ai incredere ca partenerul tau nu va face nimic sa te raneasca sau te distruga din punct de vedere emotional sau fizic. Niciodata nu pui la indoiala intentia partenerului. Nu faceti teste de loialitate si va respectati reciproc intimitatea.

3.Sinceritatea

Intr-o relatie sanatoasa ai curaj sa vorbesti deschis despre intentiile tale, despre gandurile tale despre sentimentele tale si nu este necesar sa te ascunzi de frica celuilalt.

4.Independenta

Poti petrece timp pentru tine, in afara relatiei. Partenerul tau intelege ca ai nevoie de relatii cu prietenii, cu familia, cu colegii de serviciu. Independenta inseamna libertate pentru tine, dar si libertate pentru partenerul tau.

5.Respectul

Fixezi limite in relatie, si esti confortabil cu asta, pentru ca stii ca partenerul le va respecta. Te apreciaza atunci cand ai rezultate, si mereu iti va sustine munca si visurile.

6.Egalitatea

Faceti efort pentru succesul unei relatii echilibrate. Niciodata nu lasati referintele unuia dintre voi sa domine. Simtiti ca dorintele si preocuparile voastre sunt la fel de importante. Chiar daca considerati ca sunteti superior partenerul vostru (bani, timp, emotii), intr-un final va considerati egali.

7.Amabilitatea

In relatia de cuplu este necesar sa faceti lucruri care stiti ca le plac partenerilor vostri. Sunteti grijulii, si aratati asta prin micile gesturi de tandrete. Totusi, amabilitatea trebuie sa vina din ambele sensuri, trebuie sa oferi, dar si sa primesti.

8.Asumarea responsabilitatilor

Iti ceri scuze atunci cand ai facut o greseala, a gresi este omeneste, toti stim asta. Iti asumi cand spui sau faci ceva, chiar daca nu au fost cu intentie.

9.Conflicte sanatoase

Trebuie sa intelegi ca, atunci cand discutati micile conflicte nu inseamna ca sunt acuzatii. Micile conflicte fac parte din relatie. Un conflict sanatos inseamna sa recunosti problema inainte ca discutia sa fie mai aprinsa. Nu trebuie sa fiti agresivi sau sa ridicati tonul, de discutii contradictorii nici nu poate fi vorba.

10.Distractia

Va place sa petreceti timp impreuna. O relatie sanatoasa trebuie sa va faca sa va simtiti fericiti si relaxati. Fiti voi insiva. O relatie nu inseamna ca trebuie sa va inchideti. Momentele placute trebuie sa fie mai multe decat momentele neplacute.

Nu uita !

O relatie se construieste pe sinceritate, respect si fericire. Fii tu !

Spune mai des : MULTUMESC ! TE ROG ! CU PLACERE !