Ce cauta barbatii?

Stim cu adevarat ce observa barbatii? Putem da un raspuns corect? Astazi vom face lumina in acest sens. Exista un interes considerabil in gasirea unei solutii la intrebarea eterna: la ce se uita barbatii? Internetul este plin de raspunsuri, dar acestea tind sa fie asemanatoare.

In unele cazuri, ei subliniaza ca barbatii se uita la sani; in altele, in ochi. Dar generalizarea este gresita. Chiar mai credem ca toti sunt la fel?

In mod similar, persista credinta ca barbatii acorda mai multa atentie fizicului decat femeile . Aceasta este o presupunere care nu trebuie sa fie adevarata si nici nu trebuie sa fie adevarata in majoritatea cazurilor.

Dar, inainte de a oferi un raspuns diferit la intrebarea in cauza, vom sti ce arata unele studii care au fost efectuate pe aceasta tema.

Studii care arata ceea ce barbatii observa

Unul dintre primele studii pe aceasta tema a fost intitulat Miscarile ochilor atunci cand se uita la potentiali prieteni si parteneri romantici, a implicat 105 studenti heterosexuali (barbati si femei).

In studiu s-a constatat ca, pentru femei, privirea spre cap corespundea unui interes mai mare pentru prietenie; in timp ce pentru barbatii care se uita la cap, aceasta corespundea unui interes mai scazut pentru prietenie.

Aceste constatari arata ca obiectivele relationale si genul pot afecta modul in care oamenii isi scaneaza mediul si cauta informatii relevante in conformitate cu obiectivele lor.

Cu toate acestea, unul dintre autorii studiului, Angela Bahns, a subliniat ca barbatii au acordat mai multa atentie zonei dintre piept si fese, chiar daca interesul era prietenia.

Un alt studiu, care apare cules in ziarul La Vanguardia, indica contrariul. Aparent, specialistul in biologie evolutionista David Bainbridge indica faptul ca barbatii se uita la alte calitati precum intelectul.

Cu toate acestea, se precizeaza ca acest lucru se intampla doar atunci cand barbatii vor sa construiasca o relatie stabila cu acea alta persoana. Intelegem, deci, ca daca nu este cazul, interesul pentru aspectul fizic predomina?

Deci, ce observa barbatii? In realitate, in ciuda tuturor cercetarilor care pot fi efectuate, nimic nu este sigur despre asta.

Aceasta inseamna in principal doua lucruri:

  1. Barbatii sunt diferiti unii de altii, mult mai mult decat credem. Ca „toti barbatii sunt egali” nu prea are sens. Ceva care, logic, nu ar trebui sa se aplice nici genului feminin.
  2. Barbatii privesc atat interiorul, cat si fizicul, la fel ca femeile.

Miturile care inconjoara barbatii

Cand intalnim un studiu care afirma ca barbatii acorda mai multa atentie fizicului, de obicei spunem: „da, sunt foarte superficiali”. Pe de alta parte, cand constatam contrariul, subliniem: „desigur, exista intotdeauna exceptii”.

Miturile care inconjoara barbatii ne fac sa aratam cu degetul spre ei cand, in realitate, fiecare persoana este diferita. Generalizarea este gresita. Asa cum sunt barbati care se uita la fizic, sunt si femei care o fac. Mai mult, cineva nu?

Raspunsul la intrebarea, la ce se uita barbatii?, pe care vrem sa-l dam in acest articol este urmatorul: in loc sa ne gandim la barbati sau femei, sa ne gandim la oameni.

In acest fel, ne vom da seama ca nu numai raspunsul, ci si intrebarea, nu are sens. Suntem multi pe lumea asta, cu gusturi si interese diferite.

A arata cu degetul catre barbati sau femei pentru credinte sau mituri pe care le-am auzit este o greseala. Ne conditioneaza sa ne asteptam la ceva sau sa judecam pe cineva pentru ceva care, in realitate, nu este adevarat.

Nu toti sunt la fel

Este adevarat, nu toti barbatii sunt la fel, dar asta pentru ca nicio persoana nu este barbat sau femeie (sau se identifica cu un alt tip de gen) nu are aceleasi gusturi.

Este foarte important sa lasam deoparte convingerile generalizate si negative. Barbatii privesc femeile in functie de gusturile, interesele, nivelul de educatie, asteptarile, valorile lor.

Unii se vor uita la par sau la ochi, altii la maini sau la fese. Ceea ce nu putem face este sa generalizam si sa spunem „toti barbatii se uita la…”. Mai mult decat orice pentru ca acest lucru nu este adevarat.

Ce parere ai despre aceasta? Este clar ca experientele fiecaruia pot influenta raspunsul la ce observa barbatii? dar asta reflecta doar o realitate, a noastra.