Cum interactioneaza cainii: chei pentru intelegerea limbajului

Intelegerea modului in care cainii interactioneaza cu oamenii si cu alti caini este esentiala pentru a putea imbunatati comportamentul si relatia lor cu membrii familiei. Cainii emit continuu semnale despre ceea ce simt sau gandesc, dar uneori oamenii fac greseala de a privi doar latratul sau maraitul pe care il emit. Pentru a promova o comunicare eficienta intre un caine si oamenii din mediul sau imediat, poate fi intotdeauna util sa recurgem, de exemplu, la un antrenament pentru caini in Barcelona, ​​in companii care se specializeaza in corectarea comportamentelor necorespunzatoare sau in ascultarea cainelui.

Si este ca uneori lipsa de intelegere determina cainele sa nu raspunda la cerintele ingrijitorilor sai. Prin urmare, putem afirma ca Comunicarea canina depinde de multi factori pe care oamenii obisnuiti nu le pot intelege uneori fara ajutor profesional. In orice caz, exista cateva chei pentru intelegerea limbajului lor si, astfel, sa poata imbunatati treptat intelegerea dintre caine si familia sa.

Cheia intelegerii limbajului canin

Pentru a intelege limbajul cainilor, este esential sa fie clar despre ceva din primul moment, care nu este altceva decat sa intelegem ca cainii comunica atat verbal (latrat, mormait …) cat si non-verbal . Si ceva cu adevarat important, fiecare caine este diferit de oricare altul si au propriile moduri de comunicare.

In general, putem rezuma limbajul canin in 3 tipuri diferite:

Comunicarea olfactiva

Comunicarea olfactiva este una pe care cainele o foloseste in special pentru a comunica cu alti caini sau cu el insusi. Faptul de a freca fata, picioarele sau spatele cu fecale sau urina poate fi cel mai frecvent, dar este inclusa si marcarea cu urina si fecale a teritoriului. Mirosul este cel mai dezvoltat simt al cainilor si il vor folosi intotdeauna pentru a comunica.

Comunicare verbala

Comunicarea verbala include, pe langa latratul si maraitul, gemerea si chiar urlarea pe care o pot face cainii. Nu este neobisnuit ca un caine sa se exprime printr-un urlet, mai ales atunci cand este confruntat cu emotii puternice sau atunci cand se simte neputincios asupra a ceva. Intelegerea comunicarii verbale este vitala pentru intelegerea unui caine.

Comunicarea corporala

Comunicarea corporala este poate cea mai dificil de interpretat, deoarece este cea pe care cainele o realizeaza cu anumite parti ale corpului sau. Miscarea urechilor, coada si chiar privirea cainelui trebuie evidentiata cu un interes deosebit pentru a incerca sa inteleaga ce vrea sa comunice. De ce va depinde limba cainelui tau? Intelegerea propriului dvs. animal de companie este ceva de baza pentru a favoriza relatia si apropierea cu acesta, precum si ascultarea acesteia in anumite situatii. Insa limbajul pe care fiecare caine il foloseste pentru a comunica este variabil si depinde de abilitatile de comunicare pe care le are fiecare caine.

Si este ca, la fel ca oamenii, exista caini care comunica foarte bine, iar altii nu atat. In plus, limbajul canin depinde si de propria structura fizica, deoarece un galben nu comunica in acelasi mod ca un chihuahua. Prin urmare, comunicarea este influentata de marimea cainelui, de forma urechilor, de tipul de coada pe care il are, de botul si chiar de chimia proprie a cainelui (catelusi, adulti, femele sau masculi emit mirosuri diferite). De asemenea, trebuie sa retineti ca, pentru a intelege un caine, trebuie sa analizati contextul in care acesta incearca sa comunice.

Semnalele canine pot varia in functie de context si, prin urmare, trebuie intelese in cadrul acestuia. Analizarea locului in care el este esential, deoarece comunicarea sa este probabil diferita intr-un loc sau teritoriu de referinta, cum ar fi casa lui, intr-un loc necunoscut pentru el. Intr-o intalnire cu alti caini, trebuie inteles ca comunicarea va fi diferita decat daca se intalnesc sau interactioneaza frecvent sau daca se vad pentru prima data. In acelasi mod, toate acestea trebuie incadrate si in caracteristicile cainelui insusi (varsta, chimie, personalitate etc.). Dupa cum puteti vedea, nu este usor sa intelegeti cum interactioneaza cainii cu oamenii sau intre ei. Cunoasterea cheilor modului lor de comunicare este esential pentru a le putea intelege.