Cum sa decongelezi un congelator

In timp, un strat gros de gheata se poate acumula pe interiorul congelatorului, daca aveti unul fara un sistem de decongelare automata. Congelatoarele moderne au de obicei un mecanism pentru a elimina inghetul fara ajutorul dvs., dar congelatoarele mai vechi si unele modele mai ieftine ar putea avea nevoie de dvs. pentru a le dezgheta. Inghetul din congelator reduce eficienta aparatului, se adauga la factura de energie electrica si face dificila introducerea si iesirea lucrurilor. Dezghetarea este destul de simpla, dar va va dura o ora sau doua pentru a o face.

Mananca cat mai multa mancare din timp

Stergerea congelatorului cat de mult puteti face procesul mai usor. In aproximativ o saptamana pana la dezghetarea congelatorului, incercati sa gatiti si sa mancati ce puteti.

In plus, este un mod bun de a consuma alimente care ar putea fi la limita imbatranirii prea mari.

Mutati alimentele in congelator intr-un loc racoros

Daca poti, intreaba un vecin daca poti muta niste alimente la congelatorul lor pentru o vreme. Urmatoarea dvs. cea mai buna optiune este sa o lipiti intr-un cooler inconjurat de gheata sau pachete de racire inghetate.

Daca orice altceva esueaza, infasurati-l cu pachete de racire intr-o patura si puneti-l intr-o parte racoroasa a casei.

Opriti congelatorul si / sau deconectati-l

Este o idee buna sa il deconectati complet daca puteti, deoarece nu doriti sa stati in apa in timp ce lucrati in jurul aparatului. Daca este o combinatie de congelator / frigider, alimentele din frigider ar trebui sa fie bine timp de 1-2 ore, atata timp cat lasati usa inchisa.

Unele congelatoare au un comutator pe care il puteti utiliza pentru a opri congelatorul in loc sa il deconectati.

Asezati prosoape vechi si tavi de copt in partea de jos a congelatorului

Va fi multa apa pe masura ce va dezghetati congelatorul, deci este mai bine sa fiti pregatiti. Puneti mai multe straturi de prosoape pe podea, adunate in jurul bazei congelatorului. Puneti tavi de copt deasupra prosoapelor, dar sub marginea congelatorului pentru a prinde apa suplimentara.

Gasiti furtunul de scurgere daca aveti unul si puneti capatul intr-o galeata

Unele congelatoare au un furtun de scurgere pe fundul congelatorului, care va ajuta la transportarea apei. Daca aveti unul, puneti capatul intr-un lighean sau intr-o galeata joasa, astfel incat apa sa poata scurge in el.

De asemenea, este posibil sa doriti sa plasati colturi sub picioarele din fata ale congelatorului pentru a incuraja apa sa curga spre canalul de scurgere.

Indepartarea stratului de inghet

Scoateti rafturile si lasati usa sau capacul congelatorului deschise. Aerul cald este primul dvs. instrument pentru a dezgheta stratul de gheata. Spuneti usa sau capacul daca este necesar, deoarece unele congelatoare au usi care se inchid automat. Acum este, de asemenea, un moment bun pentru a scoate rafturi, sertare si orice alte piese detasabile, daca congelatorul dvs. le are.

Daca unele rafturi nu vor iesi, lasati-le inauntru pana cand gheata se mai topeste.

Daca lasati congelatorul sa stea deschis fara sa faceti altceva, va dura probabil 2-3 ore pentru a dezgheta complet, in functie de cat de groasa este gheata.

Rasturnati cea mai proasta gheata cu o spatula pentru a subtia stratul de gheata

Daca aveti straturi si straturi de gheata, se va topi mai repede daca o razuiesti. Utilizati marginea unei spatule pentru a razuie gheata intr-un lighean sau o galeata, astfel incat sa se poata topi departe de congelator.

Puteti utiliza, de asemenea, un razuitor de gheata, dar aveti grija, deoarece ati putea deteriora captuseala congelatorului.

Adaugati un castron cu apa fierbinte la congelator pentru a accelera cu usurinta procesul

Asezati vasul in fundul congelatorului. Puteti adauga chiar si mai multe castroane de apa daca aveti loc. Folositi apa clocotita daca puteti, dar aveti grija sa nu va ardeti in timp ce mutati bolurile.

Aburul va ajuta la topirea ghetii. Schimbati bolurile pe masura ce se racesc, la fiecare 5 minute sau cam asa ceva.

Folositi un uscator pentru a topi gheata mai repede

Puneti uscatorul la cea mai tare setare si tineti-l la aproximativ 15 cm de gheata. Suflati-l spre stratul de gheata din congelator. Acest lucru va accelera considerabil procesul, dar asigurati-va ca tineti cablul si uscatorul departe de apa pentru siguranta. De asemenea, mutati uscatorul peste gheata in mod constant, astfel incat sa nu faceti nici o zona prea fierbinte.

Unele aspiratoare vor face, de asemenea, acest lucru. Trebuie sa atasati furtunul la evacuare si acesta va arunca aer cald. Folositi aerul fierbinte din furtun pentru a topi gheata.

Puteti incerca, de asemenea, un abur folosit pentru curatarea sau scoaterea ridurilor din haine. Puneti aburi la mare si mutati-l peste gheata.

Continuati sa razuieti gheata pe masura ce se topeste

Bucatile de gheata vor incepe sa alunece pe pereti pe masura ce se topeste. Folositi spatula pentru a le scoate intr-o galeata sau intr-un lighean, astfel incat congelatorul sa se topeasca mai repede.

De asemenea, stergeti orice apa din gheata cu un prosop uscat.

Spalati rafturile si sertarele intr-o chiuveta plina cu apa cu sapun odata ce se incalzesc

Umpleti chiuveta cu apa calda si cateva picaturi de lichid de spalat vase. Odata ce aceste parti ajung la temperatura camerei, aruncati-le in apa pentru a le inmuia.

Dupa ce s-au inmuiat cateva minute, frecati-le cu o panza de vase in apa calda si sapuna. Clatiti-le bine cu apa curata si scuturati orice exces de apa pe care il puteti.

Ar trebui sa asteptati ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, deoarece rafturile de sticla s-ar putea sparge daca le mutati dintr-un mediu inghetat intr-un mediu cald prea repede.

Stergeti interiorul congelatorului cu bicarbonat de sodiu si apa odata ce gheata a disparut. Adaugati 1 lingura (18 g) bicarbonat de sodiu la 4 cani (0,95 L) de apa. Scufundati o carpa in apa si smulgeti-o. Folositi carpa pentru a sterge interiorul congelatorului, inclusiv peretii, usa / capacul si fundul congelatorului.

Puneti totul inapoi in congelator si porniti-l din nou

Glisati rafturile si sertarele la loc daca le aveti. Porniti din nou congelatorul sau conectati-l din nou, daca este necesar. Asezati orice mancare pe care ati salvat-o pe rafturi si in sertare.

Aruncati orice mancare despre care credeti ca s-ar fi dezghetat si ar fi atins o temperatura nesigura, in special alimente precum pestele.