Despre importanta cititului

Iată 10 avantaje ale lecturii care ilustrează importanța citirii cărților. Când citești în fiecare zi:

1. Câștigi cunoștințe valoroase

2. Iti exersezi creierul

3. Iti imbunatatesti concentrarea

4. Îti imbunatatesti memoria

5. Te bucuri de divertisment

6. Îti imbunatatesti capacitatea de a empatiza

7. Îti imbunatatesti abilitățile de comunicare

8. Reduci stresul

9. Îti imbunatatesti sănătatea mintală

10. Trăiești mai mult

Acum, să ne scufundăm puțin mai adânc pentru a înțelege mai bine avantajele lecturii. Si, nu uita ca pe Buy Books gasesti cele mai interesante carti din toate domeniile.

Câștigi cunoștințe valoroase

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale cititului în fiecare zi este învățarea. Și spre deosebire de un videoclip sau podcast YouTube, cărțile oferă acces la cunoștințe aprofundate. Cu alte cuvinte, dacă doriți să deveniți mai productivi, din ce credeți că veți afla mai multe de la:

• O carte de cineva care a studiat productivitatea timp de 20 de ani,

• Sau un videoclip YouTube de 10 minute de către cineva interesat de acest subiect?

Din ce crezi că vei absorbi mai mult? Care credeți că este mai probabil să vă ajute să vă schimbați obiceiurile? Cărți, desigur! Trecerea dincolo de suprafața unui subiect este esențială și pentru succes. Acesta este motivul pentru care autorul Roald Dahl a spus odată: „Dacă vei ajunge oriunde în viață, trebuie să citești o mulțime de cărți”. În plus, poți învăța literalmente orice din cărți. De exemplu, ori de câte ori cineva îl întreabă pe Elon Musk, fondatorul SpaceX, cum a învățat să construiască rachete, spune: „Am citit cărți”. Deci, ce vrei să înveți? Poate doriți să aflați cum să codificați, să pictați sau să începeți o afacere de succes? Poate doriți să aflați cum să nu mai amânați? Sau poate doriți să vă dați seama cum să vă schimbați complet viața? Orice ar fi, cititul poate ajuta. Pe netcamp.ro afli care sunt cartile pe care ar trebui sa le citesti neaparat in viata asta.

Iti exersezi creierul

De ce este importantă lectura? Așa cum scria odată scriitorul englez Joseph Addison din secolul al XVII-lea, „Citirea este pentru minte ceea ce este exercițiul pentru corp”. Deci, ce face citirea creierului tău?

Cercetările au confirmat că lectura stimulează o rețea complexă de circuite și semnale în creier. În plus, pe măsură ce vă îmbunătățiți capacitatea de citire, aceste rețele devin mai puternice și mai sofisticate. Într-un alt studiu, cercetătorii au măsurat modul în care citirea unui roman ne afectează creierul. Participanții la studiu au citit romanul „Pompeii” de Robert Harris și, pe măsură ce tensiunea din poveste s-a dezvoltat, au fost activate mai multe zone ale creierului. Vrei să afli cea mai bună parte? Scanările au arătat că conectivitatea creierului a crescut în timp ce citea și câteva zile după aceea, demonstrând beneficiile enorme ale citirii cărților în fiecare zi.

Iti imbunatatesti concentrarea

Capacitatea de concentrare pentru perioade lungi de timp este esențială pentru succesul și bunăstarea noastră. Distractia si moda nu sunt totul in viata. Lectura ar trebui sa fie printre activitatile principale in vietile noastre. Cal Newport, autorul lucrării Deep Work, scrie: “Pentru a rămâne valoros în economia noastră … trebuie să stăpânești arta de a învăța rapid lucruri complicate. Această sarcină necesită o muncă profundă.” Ce este „munca profundă”? Newport explică: „Munca profundă este capacitatea de a te concentra fără distragere asupra unei sarcini solicitante din punct de vedere cognitiv. Este o abilitate care îți permite să stăpânești rapid informații complicate și să obții rezultate mai bune în mai puțin timp. Munca profundă te va face mai bun la ceea ce faci și îți va oferi sentimentul de adevărată împlinire care vine din măiestrie. “