La patru ani de la multiplele acuzatii de abuz sexual, James Franco revine la cinema

Dupa patru ani de inactivitate si dupa ce a fost acuzat de abuz sexual de cel putin cinci femei , James Franco revine la actorie . Dupa o perioada de scandaluri, starul 127 Hours isi reia cariera actoriceasca in rolul principal in Me, You , o drama plasata in epoca post-Al Doilea Razboi Mondial, care va fi regizat de Bille August.

„Sunt incantat sa abordez acest mare proiect si sa lucrez cu legendarul Bille August. Sunt un mare fan al muncii lui, iar Me, You are un scenariu cu adevarat genial”, a spus actorul despre noua provocare, potrivit The Hollywood Reporter.

Franco, care nu s-a mai intors la film din 2018, a fost de acord in 2021 sa plateasca presupuselor victime 2,2 milioane de dolari drept despagubire pentru abaterile sexuale care i-au fost atribuite. Actorul in varsta de 44 de ani si cei doi parteneri ai sai au fost acuzati colectiv de exploatare sexuala si frauda de catre un grup de elevi de la Studio 4, scoala de teatru fondata de interpret.

Potrivit a doua dintre femeile reclamante, Sarah Tither-Kaplan si Toni Gaal, la momentul prezentarii cauzei la Justitie, la inscrierea la academia pe care Franco o conducea atat la Los Angeles, cat si la New York, studentilor li s-a promis ca vor ar avea sansa de a face parte din proiectele actorului si regizorului, dar ca, in realitate, singura auditie care le-a fost oferita a fost platita si a presupus participarea la un atelier numit „Scene sexuale”. Si desi inainte de a incepe cursul au presupus ca este vorba despre modul de a face fata acestui tip de secvente in context profesional, adevarul este ca fundalul a fost diferit. „Ceea ce ne-au facut a fost sa ne dezbracam, sa jucam scenele de sex din ce in ce mai explicite fara sa ne plangem”, au explicat Tither-Kaplan si Gaal intr-un interviu acordat postului NPR, cand:

Pe langa aceste acuzatii, facute de un total de cinci femei in 2018, directorul The Disaster Artis a mai facut titluri la acea vreme pentru ca a incercat sa aranjeze o intalnire cu o tanara de 17 ani intr-un hotel din New York in 2014. Dupa izbucnirea scandalului, Franco a recunoscut ca mesajele sunt legitime si si-a cerut scuze spunand ca este „stanjenit” si ca a „folosit rau judecata”.

Anul trecut, actorul a acordat un interviu pentru The Jess Cagle Podcast , in care a marturisit ca a fost alcoolic in perioada adolescentei si ca, cand la 17 ani a decis ca vrea sa ramana treaz, au inceput sa apara si alte probleme, precum dependenta de sex.

„Cand eram adolescent eram dependent de alcool. Am avut multe probleme, dar am ajuns treaz la 17 ani. Trei ani mai tarziu, eram la o emisiune TV si ma simteam grozav. A fost ceva nou, o noua sursa care sa ma umple, ca atunci cand eram tanar. Parca nu stiam cum sa ma inteleg in lume. Nu stiam sa vorbesc cu oamenii si alcoolul era cea mai buna solutie”, a spus el mai intai. „Cand nu am putut folosi alcoolul pentru a umple acea gaura, am spus: „Oh! Succes? Atentie? Asta e super’. Si asa, intr-un mod ciudat, am devenit dependent de validare, cred, sau de succes. Si apoi un alt lucru care s-a intamplat pe parcursul incercarii de a avea succes si de a urca pe varful acelui munte a fost ca atentia si succesul cu femeile au devenit, de asemenea, o sursa uriasa de validare pentru mine. Problema cu asta este,

James Franco a mai dezvaluit ca a putut sa-si recunoasca dependenta dupa ce a citit o carte pe care i-a dat-o cumnata sa, Iris Torres, si care vorbea despre sex si dependenta de dragoste. „Cand am citit aceasta carte m-am simtit ca si cum am fost impuscat. Am spus: „O, Doamne, asta sunt eu”. Este un drog foarte puternic si am fost cuplat de el timp de 20 de ani. Am avut prietene, dar le-am fost infidel fiecareia”, a adaugat interpretul, incercand sa dea semne de presupusa pocainta.