Pasapoartele pentru vaccinul COVID sunt dovada ca Biden vrea sa fie complet in 1984

Fox News si-a atins cea mai recenta tinta in razboaiele culturale pandemice, dezlantuind eforturile in curs de dezvoltare in jurul asa-numitelor „pasapoarte” de vaccinare, care ar permite companiilor sa reintegreze clientii in siguranta, asigurandu-se ca au primit lovitura.

Gazda Fox Nation, Tomi Lahren, a aparut la Fox & Friends pentru a avertiza ca „pasapoartele pentru vaccin vor fi noile masti”, numind acreditarile – care ar fi optionale, la fel cum sunt vaccinurile – „neamericane si probabil neconstitutionale” intr-un monolog care a reusit, de asemenea, sa puna in discutie conservatoare despre imigratie si drepturile de vot. Cu o noapte mai devreme, Fox’s Next Revolutiongazda Steve Hilton a spus ca, odata cu revenirea la normalitate la orizont, Casa Alba doreste ca pasapoartele pentru vaccin „sa controleze cine poate merge unde, cand”, numindu-le o „acapare de putere fara precedent, nedemocratica” si „infrastructura de control orwelliana de cosmar”.

Pana acum, ingrijorarea ar putea fi putin exagerata. Se pare ca administratia Biden se coordoneaza cu companii private pentru a crea o modalitate unificata prin care oamenii sa arate dovada vaccinarii impotriva COVID-19 – o initiativa cu care si alte tari merg inainte. De asemenea, miroase a ipocrizie. In timp ce personalitatile Fox condamna un sistem de acreditari, Brian Stelter de la CNN raporteaza ca alte colturi ale retelei imbratiseaza protocolul pandemic, necesitand schimbari de comportament pentru a limita raspandirea COVID in acelasi mod in care ar face un pasaport pentru vaccin. Potrivit Stelter, oaspetii care doresc sa participe la o inregistrare live a gazdei Fox News, Greg Gutfeld. Emisiunea lui trebuie sa fie negativa pentru COVID-19 la sosire si sa treaca un control de sanatate online pentru a participa, pe langa respectarea masurilor de precautie, cum ar fi purtarea unei masti pentru fata (furnizata la check-in) pe tot parcursul spectacolului si distantarea sociala. 

Comentariile anti-pasapoarte amintesc de o naratiune conspirativa mai ampla de care s-au prins multe institutii conservatoare, in special de cand Joe Biden a preluat mandatul: ca administratiile democrate cauta sa controleze fiecare aspect al vietii publice si folosesc COVID pentru a ajuta la realizarea acestui obiectiv. „Eu si altii am avertizat despre acest lucru in urma cu peste un an, cand am inceput sa renuntam la drepturile noastre”, a spus Lahren. „Crezi ca te vor lasa sa te intorci la viata normala si sa traiesti totul in libertate dupa asta?” intreba Hilton. 

De asemenea, parlamentarii republicani au politizat problema, relateaza Washington Post . „Este complet inacceptabil ca guvernul sau sectorul privat sa va impuna cerinta ca sa prezentati dovada vaccinului pentru a putea pur si simplu sa participati la societatea normala”, a declarat luni guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, in timp ce s-a angajat sa ia masuri executive. pentru a interzice utilizarea „orice pasapoarte pentru vaccin in statul Florida”. Rep Marjorie Taylor Greene a numit pasaportul „marca lui Biden a fiarei” si a spus ca orice companie care desfasoara unul participa la „comunismul corporativ”. Asa cum a facut Lahren la Fox, reprezentantul Jim Jordan a folosit problema pentru a-l ataca pe Biden in privinta imigratiei si pe fostiul minoritatii Steve Scalise a sustinut ca un pasaport ar fi incompatibil cu pozitia democratilor cu privire la drepturile de vot. „Avand in vedere ca democratii vor sa ceara acte de identitate cu vaccin pentru ca oamenii sa isi desfasoare activitatile zilnice de baza, acum nu au niciun motiv sa se opuna legilor privind identificarea alegatorilor”, a spus el pentru Fox News.

In timp ce opozitia fata de un pasaport de vaccin suna similar cu problemele de „cultura a anularii” pe care mass-media conservatoare s-a agatat recent, Postul noteaza ca subiectul exploateaza cateva idei cruciale care i-ar putea da rezonanta – nu doar teama existenta a dreptei de o actiune totala. incalcarea vietii private de catre guvernul puternic si Big Tech, dar si rezistenta la limitele percepute ale libertatii personale, care au devenit o trasatura definitorie a abordarii pandemiei a dreptului. „A existat aceasta opozitie retinuta fata de blocajele si mandatele de masca, asa ca se bazeaza pe asta”. „Acum exista aceasta sugestie ca, daca nu primesti un vaccin, s-ar putea sa nu poti face – nu suntem siguri ce anume. Vad cum exista o piata pentru aceasta preocupare.”