Porți ochelari de vedere? Descoperă 5 sfaturi pentru a alege rama potrivită!

Alegerea ramei potrivite pentru ochelari este un proces care necesită atenție și grijă. Nu doar că poate îmbunătăți aspectul estetic al persoanei care le poartă, dar poate asigura și un nivel de confort optim și o performanță adecvată a lentilelor. În acest articol, îți oferim cinci sfaturi care îți pot servi drept repere atunci când îți achiziționezi rame noi.  

1. Determină corect forma feței tale

Determinarea corectă a formei feței este primul pas în alegerea ramelor potrivite pentru ochelari. Există mai multe tipuri de fețe: ovală, rotundă, dreptunghiulară, pătrată sau inimă. Fiecare formă a feței are caracteristici specifice care pot fi puse în valoare de anumite tipuri de rame. Atunci când decizi să îți schimbi ramele, testează-ți vederea gratuit în București, pentru a îți actualiza prescripția lentilelor sau pentru a îți monitoriza sănătatea oculară.

Determinarea formei feței nu este un proces complicat. Ai nevoie de o oglindă și de lumină bună. În timp ce te privești în oglindă, observă conturul feței tale. Poți chiar să desenezi conturul feței tale pe oglindă cu un marker lavabil, pentru a avea o imagine mai clară a formei. Odată ce ai identificat forma feței tale, poți începe să cauți ramele care se potrivesc cel mai bine. În general, ramele care contrastează cu forma feței sunt cele mai potrivite. De exemplu, dacă ai fața rotundă, ramele pătrate pot ajuta la echilibrarea trăsăturilor.

2. Probează mai multe modele

Atunci când alegi ramele pentru ochelari, explorează o gamă diversificată cum găsești, de exemplu, la magazinul de ochelari Lensa din Auchan Titan București. Fiecare model are potențialul de a accentua sau diminua diferite trăsături ale feței. De aceea, îți recomandăm să experimentezi cu o varietate largă de rame. Pe lângă faptul că unele stiluri pot părea diferite atunci când sunt purtate, față de cum arată pe stand, încercarea mai multor modele îți oferă șansa de a descoperi care sunt cele care îți plac cel mai mult și care ți se potrivesc cel mai bine.

Un alt aspect de luat în considerare este faptul că nu trebuie să te limitezi la un singur stil de rame. Poate fi tentant să alegi un singur tip de rame, fie pentru că te simți confortabil cu el, fie pentru că îți place cum arată. Totuși, este util să încerci și alte stiluri. Fiecare stil poate adăuga un element diferit la aspectul tău, fie că este vorba de un look casual sau unul mai sofisticat. 

3. Verifică tendințele în materie de design al ramelor

Alegerea ramelor pentru ochelari de vedere este un proces care implică atât urmărirea tendințelor actuale, cât și luarea în considerare a factorilor precum confortul și funcționalitatea. Cu o abordare echilibrată, putem găsi ramele care ne reprezintă cel mai bine.

În încercarea de a ține pasul cu tendințele, este trebuie să știm cum să le integrăm în alegerea ramelor. Astfel, alege forme de rame care sunt în tendințe, dar care se potrivesc și cu forma feței tale. Un alt sfat este să te adaptezi în funcție de unele elemente. De exemplu, dacă ramele metalice sunt la modă, dar preferi ramele din plastic, poți căuta rame din plastic cu un design inspirat de cele metalice.

4. Achiziționează mai multe perechi diferite

Achiziționarea mai multor perechi de ochelari nu este doar o chestiune de stil, ci și una de practică și confort. În funcție de ocazie și ținută, o anumită pereche de ochelari poate fi mai potrivită decât alta. De exemplu, o pereche cu o ramă subtilă și elegantă poate fi ideală pentru un mediu formal de lucru, în timp ce o pereche cu o ramă colorată sau cu un design original poate fi perfectă pentru o ieșire casual sau pentru un eveniment special.

Protecția ochilor este imperioasă. Pentru zilele însorite, este recomandat să ai o pereche de ochelari cu protecție UV. Pentru utilizarea în interior, o pereche standard este de ajuns. În plus, dacă petreci mult timp în fața ecranelor, ochelarii cu filtre speciale pentru lumina albastră pot fi o investiție înțeleaptă.

5. Consultă un specialist 

Un consultant din magazinul de optică te poate ajuta extrem de mult în alegerea perechii potrivite de ochelari. Acesta are cunoștințele necesare pentru a ghida cumpărătorul spre modelul care se potrivește cel mai bine cu forma feței, tonul pielii, stilul personal. În plus, acesta poate ajuta la ajustarea ramei pentru a asigura un confort maxim.

Optează pentru rame de ochelari de calitate înaltă, care îmbină caracterul funcțional cu cel estetic și care accentuează, totodată, personalitatea ta!