10 greseli de evitat atunci cand iti decorezi casa

Suntem oameni si facem greseli, dar in decorare majoritatea acestora pot fi evitate, deoarece deciziile sunt luate la rece, cu planificare si obiectiv. Recompensa: nu exista surprize neplacute si un design interior de top. Casa nu incepe niciodata cu acoperisul, dar daca este prea tarziu, poate fi aproape intotdeauna corectata. Cozzy.ro va prezinta 10 greseli de evitat atunci cand amenajati o locuinta:

1. Combinati stilurile decorative

In fiecare zi, mai multi oameni combina diferite stiluri de decor , folosind elemente dintr-un stil si altul si creand spatii de vis. Cu toate acestea, o casa ar trebui privita ca un intreg si este o greseala obisnuita sa decorati fiecare dintre camere intr-un stil complet diferit.

2. Reincarcati spatiile cu mobilier

Mobilierul a devenit una dintre cele mai frecvente greseli in decor . Daca vedeti o piesa de mobilier care va place … nu o cumparati! Ar trebui sa va ganditi inainte daca se potriveste cu stilul de decor al casei dvs., cu spatiul, unde urmeaza sa-l puneti si asa mai departe. Trebuie avut in vedere aceasta eroare de decor, mai ales daca locuinta dvs. este mica.

3. Decorarea peretilor

Decorarea peretilor nu este o sarcina usoara. Gasirea picturilor perfecte poate necesita timp, deoarece nu numai ca ar trebui sa va transmita, ci trebuie sa se potriveasca si stilului de decor, iar dimensiunea lor trebuie sa fie proportionala cu peretele. De exemplu, o pictura foarte mica nu va arata niciodata bine pe un perete mare si invers.

4. Culori inchise pe pereti

Ne plac culorile intunecate si reci de pe pereti ! Cu toate acestea, daca exista putina lumina in casa ta, nu va fi o idee buna. Cele tendinte in decor ne arata intotdeauna ca ceea ce ia sunt spatii spatioase si luminoase, asa ca va recomandam sa pariati pe culori moi, si chiar alb, mai ales in cazul in care casa ta este mica si nu foarte luminos.

5. Nu profitati de mobilier practic

Nu cautati doar estetica atunci cand va decorati casa. Toate proiectele de decorare pe care le intreprindeti ar trebui sa fie frumoase si practice in acelasi timp. Aceasta include: canapele confortabile, locuri de depozitare si asa mai departe. Daca nu esti practic, casa ta va fi un dezastru pe termen lung. Pe Cozzy.ro gasiti o varietate de canapele si coltare pe care le puteti achizitiona pentru a crea casa de vis.

6. Planificati iluminarea tarzie

Planificarea iluminatului tarziu este greseala decorativa a majoritatii incepatorilor. Multi oameni tin cont de fiecare detaliu, cu toate acestea, atunci cand casa este decorata, incep sa schimbe aportul de lumina, sa scoata mai devreme si multe altele. Cu siguranta, dupa ce v-ati pictat si decorat peretii, nu veti fi amuzat cand peretii sunt din nou gauriti.

7. Plante nepotrivite pentru locuinta

Florile si plantele au devenit un element esential intr-o casa. Daca sunt selectati corect, sunt capabili sa creeze spatii naturale, proaspete si primitoare. La Verdissimo va incurajam sa incercati plante si flori conservate , perfecte pentru decorarea interioara, deoarece, desi sunt complet naturale, nu au nevoie de apa sau lumina pentru a ramane in stare perfecta.

8. Acoperiti sursele de lumina naturala

Dupa cum am mentionat, lumina naturala este cea mai mare tendinta de decorare , deci ar trebui sa evitati acoperirea intrarilor luminoase cu jaluzele sau perdele groase si sa incercati sa profitati de toata acea lumina naturala care intra in casa dvs., lasand ferestrele goale. ‘, sau folosind tesaturi mai translucide.

9. Imprimeuri

Da, imprimeurile sunt o tendinta si le iubim, dar in doze mici. Evitati sa combinati prea multe modele si folositi-le numai in unele detalii, de exemplu: pe un covor, pe o perna etc.

10. Nu va lasati ghidati de alte persoane

Daca ceea ce urmeaza sa decorezi este casa ta, nu ar trebui sa te ghidezi doar dupa tendinte, ci si dupa gusturile tale personale. Persoana care va locui in acel spatiu vei fi tu si, prin urmare, tu ar trebui sa-ti placa stilul si tu trebuie sa te simti identificat cu el.

Pentru alte sfaturi si idei de amenajare a locuintei vizitati Cozzy.ro.