12 semne zodiacale: datele si trasaturile de personalitate ale fiecarui semn

Fiecare semn este o piesa puternica, vitala in puzzle-ul care este zodiacul. Cele patru elemente – semne de aer, semne de foc, semne de apa, semne de pamant – toate lucreaza impreuna pentru a crea un intreg cuprinzator, care se arata in viata ta ca trasaturi unice de personalitate. Desi astrologia este un studiu extrem de complex, cel mai fundamental principiu al astrologiei se concentreaza pe cele 12 semne stelare familiare ale zodiacului. De-a lungul secolelor, fiecare semn si-a dezvoltat propriile asocieri – inclusiv mituri, animale si culori – si propriile sale caracteristici. Fiecare semn este iluminat de propriul punct de vedere, complet cu puncte forte puternice si slabiciuni obositoare.

Din perspectiva astronomica, stim ca Soarele nu se misca, deoarece stabilitatea sa ancoreaza intregul sistem solar. Dar din avantajul nostru aici pe planeta Pamant, Soarele este in miscare continua. Putem depinde de performanta sa zilnica (inclusiv de rasarituri inspiratoare si apusuri dramatice), precum si de locatia sa pe cer. Pozitia pe care a ocupat-o Soarele in momentul exact al nasterii este cunoscuta ca „semnul solar” (uneori denumit „semn stelar” sau „semnul nasterii”) si este rampa de lansare cosmica atat pentru incepatori, cat si pentru astrologii profesionisti. Daca vrei sa afli mai multe despre zodii, horoscop, tarot, numerologie si altele intra pe mezi.ro si citeste cele mai interesante articole.

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Primul semn al zodiacului, Berbecul adora sa fie numarul unu. Desigur, acest semn de foc dinamic nu este strain de competitie. Indraznet si ambitios, Berbecul se scufunda cu capul intai chiar si in cele mai dificile situatii – si se vor asigura ca iese mereu in frunte! 

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Ce semn este mai probabil sa faci o baie de sase ore, urmata de un masaj suedez de lux si un desert decadent? De ce Taur, desigur! Taurul este un semn de pamant reprezentat de taur. La fel ca animalul lor celest spirit, taureenii se bucura de relaxare in medii senine, bucolice, inconjurate de sunete blande, arome linistitoare si arome suculente. 

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Ai fost vreodata atat de ocupat incat ti-ai dorit sa te poti clona doar pentru a finaliza totul? Aceasta este experienta Gemeni pe scurt. Spontani, jucausi si adorabil de neregulati, Gemenii sunt manati de curiozitatea sa nesatioasa. Simbolizat in mod corespunzator de gemenii ceresti, acest semn de aer era interesat de atat de multe activitati incat a trebuit sa se dubleze. Stii, NBD! 

Rac (21 iunie – 22 iulie)

Reprezentat de crab, Racul se impleteste perfect intre mare si tarm, reprezentand capacitatea Racului de a exista atat pe taramurile emotionale, cat si pe cele materiale. Racii sunt foarte intuitivi si abilitatile lor psihice se manifesta in spatii tangibile. Dar, la fel ca si crustaceele cu coaja tare, acest semn de apa este dispus sa faca tot ce este necesar pentru a se proteja emotional. Pentru a cunoaste acest semn, va trebui sa stabiliti incredere!  

Leu (23 iulie – 22 august)

Intinde covorul rosu pentru ca Leo a sosit. Pasionat, loial si infam de dramatic, Leul este reprezentat de leu, iar aceste semne de foc pline de spirit sunt regii si reginele junglei ceresti. Sunt incantati sa-si imbratiseze statutul regal: vioi, teatrali si inflacarati, leilor le place sa se bucure de lumina reflectoarelor si sa sarbatoreasca… ei insisi.

Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Stii expresia „daca vrei sa faci ceva, da-i unei persoane ocupate?” Ei bine, acesta este cu siguranta imnul Fecioarei. Fecioarele sunt logice, practice si sistematice in abordarea vietii. Fecioara este un semn de pamant reprezentat istoric de zeita graului si a agriculturii, o asociatie care vorbeste despre prezenta adanc inradacinata a Fecioarei in lumea materiala. Acest semn de pamant este un perfectionist la inima si nu se teme sa-si imbunatateasca abilitatile printr-o practica diligenta si consecventa. 

Balanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Echilibrul, armonia si dreptatea definesc energia Balantei. Ca semn cardinal de aer, Balanta este reprezentata de solzi (in mod interesant, singurul obiect neinsufletit al zodiacului), asociere care reflecta fixarea Balantei de a stabili echilibrul. Balanta este obsedata de simetrie si se straduieste sa creeze un echilibru in toate domeniile vietii – mai ales cand vine vorba de problemele inimii. 

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Evaziv si misterios, Scorpionul este unul dintre cele mai neintelese semne ale zodiacului. Scorpionul este un semn de apa care foloseste energia emotionala drept combustibil, cultivand intelepciunea puternica atat prin taramul fizic, cat si pe cel nevazut. De fapt, Scorpionul isi trage curajul extraordinar din abilitatile sale psihice, ceea ce face ca acest semn sa fie unul dintre cele mai complicate si dinamice semne ale zodiacului. 

Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Oh, locurile in care merge Sagetatorul! Dar de fapt. Acest semn de foc nu cunoaste limite. Reprezentati de arcas, sagetatorii sunt mereu in cautarea cunoasterii. Ultimul semn de foc al zodiacului, Sagetatorul isi lanseaza numeroasele sale activitati, cum ar fi sagetile arzatoare, alergand dupa aventuri geografice, intelectuale si spirituale.  

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Care este cea mai valoroasa resursa? Pentru Capricorn, raspunsul este clar: Timpul. Capricornul urca muntele direct in varf si stie ca rabdarea, perseverenta si daruirea sunt singura modalitate de a escala. Ultimul semn de pamant al zodiacului, Capricornul, este reprezentat de capra de mare, o creatura mitologica cu corp de capra si coada de peste. In consecinta, Capricornii sunt priceputi sa navigheze atat pe taramul material, cat si pe cel emotional. 

Varsator (20 ianuarie – 18 februarie)

In ciuda „aqua” din numele sau, Varsatorul este de fapt ultimul semn de aer al zodiacului. Inovator, progresist si nerusinat de revolutionar, Varsatorul este reprezentat de purtatorul de apa, vindecatorul mistic care da apa sau viata pamantului. In consecinta, Varsatorul este semnul astrologic cel mai umanitar. La sfarsitul zilei, Varsatorul este dedicat sa faca din lume un loc mai bun. 

Pesti (19 februarie – 20 martie)

Daca ai cauta cuvantul „psihic” in dictionar, cu siguranta ar fi o poza cu Pesti langa el. Pestii sunt cel mai intuitiv, mai sensibil si mai empatic semn al intregului zodiac – si asta pentru ca este ultimul dintre ultimul. Ca semn final, Pestii au absorbit fiecare lectie – bucuriile si durerea, sperantele si fricile – invatate de toate celelalte semne. Este simbolizat de doi pesti care inoata in directii opuse, reprezentand diviziunea constanta a atentiei Pestilor intre fantezie si realitate.