Britney Vs. Spears: documentarul care dezvaluie abuzul pe care a trait-o

Britney Vs. Spears  este numele noului documentar produs de Netflix care va ridica dosarul legal pentru a pune capat abuzului de tutela a lui Britney Spears, este gata si promite ca va face dreptate titlului sau: lupta starului pop impotriva nedreptatilor evidente. care a facut ca familia sa sa ii controleze cariera si finantele.

Marti, 22 septembrie 2021, dupa aparent doi ani si jumatate de productie, Netflix a lansat o previzualizare a ceea ce avea in rezerva pentru Spears. Un audio care a circulat public din 2009 a fost intrarea in acest nou unghi al cauzei si a caruia avem transcrierea completa:

Buna, numele meu este Britney Spears. Am sunat in urma cu ceva timp si sun din nou pentru ca vreau sa ma asigur ca in timpul procesului de inlaturare a tutelei”, povesteste trailerul, in timp ce mesageria vocala din 21 ianuarie 2009 continua: „cu care tatal meu m-a amenintat mai multe. ori inainte, luandu-mi copiii departe de mine. Vreau doar sa fiu sigur ca totul va fi bine cu acel proces (de eliminare) si ca te vei ocupa de tot. Ca lucrurile vor ramane aceleasi cand vine vorba de timpul custodiei mele. Asta e tot, la revedere, „asa continua si se incheie transcrierea integrala a primului (dintre trei) mesaje vocale de la Britney catre un avocat implicat in inceputul cazului.

Puterea acestor audio-uri, in celelalte doua ea vorbeste despre a fi „santajata cu vizitarea copiilor mei… Sunt inchisa, restrictionata si lipsita de drepturile mele civile”, si inca una in care cere sa o reprezinte un avocat. , si-au pierdut influenta media dupa ce au fost declarati falsi. Astazi, Netflix si o echipa de cercetatori specializati au dovedit contrariul.

Ce ar trebui sa stiti inainte de a viziona documentarul Britney Vs. Spears

Au trecut 13 ani de cand Britney si-a pierdut controlul personal, financiar si profesional asupra ei si exista o ordine de evenimente care servesc la intelegerea obiectiva a subiectului inainte de a vedea documentarul Britney Vs. Spears:

 1. Britney Spears a trait un moment de stres generat de doua sarcini (2005 si 2006), un divort in 2007 si presiunea companiilor sale de milioane de dolari, tratate ca un dezechilibru mental gresit.
 2. La inceputul anului 2008 a fost pus un diagnostic fals, dar pozitiv pentru mass-media, privind internarea artistului. O perioada in care era pacalita si manipulata de cercul ei apropiat.
 3. Singura solutie „legala” a problemei de a putea parasi centrul medical, dar asta ar duce-o sa duca o viata controlata: o tutela in care tatal ei era trecut ca responsabil.
 4. Accesul usor la acel control a dus la o retea extinsa de tratament neconstitutional al vietii private si personale a lui Britney Spears, obligand-o sa accepte aceste conditii cu amenintarea de a lua custodia celor doi copii ai sai.
 5. In 2008, prima forma de manipulare despre adevarul din spatele tuturor este ascunsa in documentarul MTV intitulat Britney: For The Record , unde se justifica tot ce s-a intamplat cu abuzul media, provocat de paparazzi, fara mentiune per se de tutela. Iar cortina care ascunde totul continua: Britney in turneu, in studioul de inregistrari, dand spectacole timp de patru ani la rand in Las Vegas, printre multe alte obligatii profesionale, au fost masca perfecta pentru a crede ca totul a fost „ok”.
 6. La inceputul lui 2019, dupa anularea unui al doilea spectacol din Las Vegas, Britney Spears a disparut de pe retelele de socializare timp de trei luni. Armata ei Britney (baza de fani) a reusit sa o localizeze intr-un centru de reabilitare, dupa ce a verificat ca se afla acolo impotriva vointei ei. 
 7. Hashtag-ul i-a determinat pe fani sa caute sprijin juridic pentru a intelege documentele de aplicare a legii privind cazul lui Britney si a devenit purtatorii de cuvant ai miscarii FreeBritney .
 8. In februarie 2021, un documentar care a adus in lume cazul lui Britney a venit ca o deschidere pentru multi si, cu sprijinul The New York Times, Framing Britney Spears a expus problema de la inceput, cu oameni apropiati de cariera lui Spears si experti juridici pentru a intelege problema principala.
 9. Pe 23 iunie 2021, 13 ani mai tarziu, Britney cere sa vorbeasca in instanta si sedinta este facuta publica, ea insasi declarand ca este „traumatizata, suparata si obosita” de mai bine de 20 de minute in legatura cu cererea ei de a pune capat tutelei si de a „reface”. viata mea”.
 10. Britney insasi a spus ca nu stia sa ceara incetarea tutelei, ceva care vorbeste mai mult despre controlul pe care l-au avut asupra ei… fara acces la lumea reala, la un telefon mobil, la un iPad, la internet.
 11. Chiar si cu testele si cererea facuta de ea insasi, nimic nu s-a schimbat, Britney a continuat sub tutela.
 12. O a doua audiere, pe 14 iulie 2021, i-a dat dreptul constitutional de a-si alege si angaja propriul avocat, Matthew Rosengart, care ar ajuta la strangerea tuturor documentelor necesare care sa serveasca drept dovezi ale abuzurilor si diversiiunilor financiare pe care le-a suferit Britney . de mai bine de un deceniu.

Despre ce este documentarul Britney Vs. Spears si cand a fost lansat?

In 2019, armata ei Britney (baza de fani) a reusit sa o localizeze intr-un centru de reabilitare. Furie bogata

Pentru cei care sunt la curent cu subiectul, nu va fi nimic nou (cel putin pana acum). Va arata o recapitulare a ceea ce am vazut de ani de zile, dar exista ceva foarte important in toate acestea: fiind sustinut de Netflix, mareste si valideaza fiecare secunda a acesteia. Britney Vs. Spears va explica in detaliu tot ce am vorbit pana acum si asta este ceea ce stim cu sase zile inainte de premiera:

 • Nu vor exista filmari ale perioadei abuzive din mass -media a imaginii lui Britney pe tot parcursul anilor 2007 si 2008, o perioada in care paparazzii au cautat sa distruga imaginea lui Britney si i-au manipulat viata personala pentru a da intrare, la un moment dat, acestui caz legal.
 • Solicitarea a fost facuta pentru participarea lui Britney la acesta, fara un raspuns favorabil din partea documentarului, intrucat aceasta a mentionat pe retelele ei de socializare ca este impotriva acestui tip de film.
 • Acest documentar va face un public mai larg sa inteleaga abuzul ilegal care a fost comis impotriva lui Britney si modul in care i-a fost lipsita de tot felul de drepturi umane si constitutionale (de la conducerea, la vopsirea unghiilor, la casatorie, vot, bucuria de mostenire sau alegerea ei). propriul avocat).
 • Regizorul este Erin Lee Carr, are documentare de investigatie pe Netflix si HBO (cum ar fi „Mommy Dead and Dearest”, „How To Fix a Drug Scandal”, „Dirty Money” , printre altele)
 • Erin a declarat pentru LA Times ca „nu vrea sa fie un alt amestec in viata personala a lui Britney… ea cauta libertate si de aceea voi aborda problema legala a tutelei”.
 • Sarah Gibson este producatorul, cunoscut pentru producerea a 10 documentare despre justitia sociala
 • Va vorbi Felicia Culotta, fosta asistenta a lui Britney si persoana care a vazut-o formandu-se din prima zi in starul pop care este astazi. Anterior, ea a fost una dintre vocile care au validat, in baza ei de fani , documentarul New York Times Framing Britney Spears .
 • Dr. James Spar, medicul care se presupune ca a tratat-o ​​pe Britney Spears si i-a atribuit diagnosticul (fals) este una dintre persoanele care va depune marturie in documentar si una dintre principalele cauze ale judecarii starii lui Britney.
 • Sam Asghari, logodnicul ei, a comentat in postarea trailerului de pe contul oficial Netflix urmatoarele: „Sper ca profiturile din aceste documentare sa mearga direct in lupta impotriva nedreptatilor #FreeBritney”.
 • Va trece de durata de 90 de minute.
 • Britney Vs. Spears va fi eliberata pe 28 septembrie, cu o zi inainte de cea mai mare audiere in cazul lui Britney, una care indica o incetare a tutelei.
 • Andrew Gallery, regizorul documentarului MTV din 2008 Britney: For The Record , isi va depune si marturia si probabil va vorbi despre scrisoarea pe care Britney i-a dat-o in secret in timpul filmarilor filmului in care vorbeste despre abuzul care se comite ( numai luni de stat sub tutela).

Punctul care ar schimba total cazul ar fi ca acest nou documentar va vorbi despre numele medicilor si ale echipei de avocati (avocati si judecator) care au autorizat sa se efectueze aceasta tutela ilegala si ca, fara nicio inregistrare sau diagnostic medical, exista ar fi indoieli cu privire la capacitatea mentala a unei persoane de a-si putea prelua viata in orice fel.

Indiferent de intorsatura pe care o ia documentarul, va trebui sa-l vedem cu ochi obiectivi si sa intelegem ca este o tema de cercetare care va fi folosita ca un exemplu clar al modului in care exista oameni care sunt abuzati si care au fost despuiati de drepturile omului. Britney Spears este o voce importanta pentru a ridica acel caz in Statele Unite, pentru a intelege mai bine cazul de tutela de catre publicul larg si pentru a genera petitii pentru o restructurare legala privind utilizarea corecta si benefica a tutelei. Deci, Netflix poate fi platforma potrivita pentru a expune asta.

Transcrierea originala a notei vocale prezentata in avanpremiera documentarului Netflix:

Buna, numele meu este Britney Spears. Te-am sunat mai devreme, te sun din nou pentru ca voiam doar sa ma asigur ca in timpul procesului de eliminare a tutelei pe care tatal meu m-a amenintat de mai multe ori inainte, ca stii, imi va lua copiii. Vreau doar sa fiu garantat ca totul va fi in regula cu procesul si ca voi aveti grija de tot, ca lucrurile vor ramane aceleasi pana la timpul meu de custodie. Gata, pa”, spune audio-ul original, vehiculat in 2009 cu acuzatii ca ar fi fost fals, unde Britney explica ce vrea.

Ce subiecte a atins documentarul Britney Vs. Spears?

Sa tinem cont ca aceasta lucrare a fost facuta in urma cu doi ani, deci este o informatie pe care poate ca toata lumea le cunostea deja, mai ales din documentarele produse de The New York Times anul acesta.

Adaugand punctele specificate la inceputul articolului, va prezentam cele mai importante date ale documentarului dupa lansare:

 • Scurgerile audio ale audierii lui Britney Spears, un fragment din marturia de peste 20 de minute pe care a depus-o in instanta pe 23 iunie 2021, explicand cazul si numeroasele motive pentru incetarea tutelei. (In cazul in care nu ati auzit, deoarece a fost blocat de pe YouTube din motive legale.)
 • Adnan Ghalib, paparazzo care a avut o relatie cu Britney in 2007, da declaratii despre cum a fost sa fii cu ea cu cateva momente inainte ca tatal ei sa-i dea vestea ca el va prelua pe deplin viata ei.
 • Miile de proiecte pe care le-a facut Britney la cateva luni dupa ce a fost declarata „incompetenta sa munceasca din cauza starii ei medicale ”, turnee mondiale, albume, petreceri… o agenda saturata care nu sustine motivul principal al tutelei asupra „o persoana fara capacitatea”. pentru a-si sustine viata”.
 • Cum ii placea tatalui, tutorele ei Jamie Spears, sa spuna „Sunt Britney Spears” din cauza controlului sau aparent asupra fiecarui aspect al vietii ei.
 • Puterea pe care Jamie o avea asupra tuturor celor din jurul lui Britney, inclusiv a presei. Arata tratamentul evident al superioritatii fata de paparazzi . De asemenea, indica lipsa de implicare a lui Jamie in viata lui Britney. Chiar si Felicia, una dintre persoanele care depune marturie, decide sa nu vorbeasca despre el.
 • Vina presei in gestionarea cazului prin atribuirea adjectivului „nebun”, doar pentru ca a cautat sa scape de tot . Documentarul ne explica modul in care tot acest proces a facut-o suparata, cautand iesiri din toate.
 • Prezinta mai multe incercari ale lui Britney in cautarea avocatilor pentru a pune capat tutelei, exista mesaje text si arata un caz foarte specific, cu dovezi despre cine si cum o realizeaza. Un punct destul de interesant.
 • Declaratii ale lui Sam Lutfi, fostul sau asistent, unul care i-a fost alaturi in zilele anterioare inceperii tutelei. El a fost tratat ca raufacator al povestii, dar fara acuzatii impotriva lui, doar un ordin de restrictie impotriva lui Britney. In Britney Vs. Spears vedem o marturie directa a lui.
 • Marturie de la Mark Kaplan, avocatul apararii pentru Kevin Federline, fostul sot al lui Britney. Interesant sa vezi punctul tau de vedere despre clientul tau.
 • Avocatul de tutela, Tony Chicotel, explica cum functioneaza si depune marturie legata de subiect. Nu s-a ocupat de cazul lui Britney, dar experienta sa ajuta la intelegerea drepturilor pe care o persoana le are in acest regim.
 • Jordan Miller , fondatorul BreatheHeavy.com , site pe care l-a inceput si dedicat lui Britney in 2004 si unul dintre primii care a analizat cazul si a sustinut miscarea #FreeBritney, cu alte cuvinte, jurnalist/fan Britney, expert in tema.
 • Analizeaza relatia lui Louise Taylor, nume cu multa greutate in cazul Spears, fiind „business manager” a lui Britney (si sora ei, Jamie Lynn). Taylor este aparent mintea din spatele intregului proces de tutela. Felicia Culottta, fosta asistenta a lui Britney, spune ca „nu voi vorbi despre ea”, cu un gest care valideaza teama pe care o au toti cei apropiati de Britney atunci cand o numesc.
 • Detinerea de acte juridice care vorbesc despre gestionarea initiala a tutelei.
 • Jenny Eliscu, fost editor al revistei Rolling Stone , un element grozav al povestii, pentru comunicarea ei directa cu Britney.
 • Stilul de viata izolat si trist pe care l-a trait Britney de la inceputul tutelei.
 • Inca o data, mama vedetei pop , Lynne Spears, este mentionata, dar fara sa stie unde se afla si nici rolul ei direct in tot cazul.
 • Ei se uita la Andrew Wallet, avocatul si primul tutore legal al situatiei financiare a lui Britney din 2008 pana in 2019, care a vazut tutela ca un „model de afaceri hibrid”, deoarece creeaza valoare economica pentru toti cei implicati.
 • Cine este el si cum a primit Sam Ingham, avocatul numit de instanta, pe Britney, o suma extraordinara de salariu, fara a-si apara de fapt clientul impotriva tutelei.
 • Este mentionat Larry Rudolph, fostul sau manager, istoria cu Britney este explicata si ridica mai multe indoieli cu privire la echipa de lucru care controla cariera sa de miliardar
 • Cele cinci zile de apel de tutela pe care le-au ascuns inteligent de Britney insasi
 • Adam Streisand, primul avocat, angajat de insasi Britney pentru a o apara in 2008 din cauza tutelei, a fost anulat de instanta pentru ca la acea vreme, raportul „Britney nu avea capacitatea de a solicita un avocat pe cheltuiala ei”. Aici, Streisand face o declaratie despre scurta ei implicare.
 • Analizeaza „diagnosticele medicale” atribuite lui Britney si le compara cu capacitatea ei evidenta in repetitii, pe scena, ca judecator X Factor, in turneele ei… aratandu-si fermitatea fata de viata ei privata si profesionala care nu au sens de tutela.
 • Prezinta o scrisoare scrisa de mana de Britney catre prietenul ei, Andrew Gallery, in care ea voia sa-si explice partea ei a povestii despre un articol publicat despre Kevin Federline in care a aparut ca o mama rea, pe langa restrictiile cu care traieste. tutela, si asta a fost abia in 2008, luni de cand am fost in aceasta situatie trista.
 • Britney stie, de la inceput, cum este gestionata conservatorul ei, stie ca genereaza milioane de dolari pentru toti cei implicati.

Evident, pentru fanii indragostiti ai lui Britney, sau pentru oameni care au fost foarte atasati de caz, aceasta nu este o informatie noua, dar este un bun studiu cronologic care expune subiectul intr-un mod global. Multe forme de abuz pe care le-a suferit si modul in care a fost manipulata sa nu spuna nimic.

Pe 29 septembrie 2021, dupa depunerea cererii  de incetare a tutelei, vor fi adaugate probe care sa o sustina, o parte din acestea sunt toate acestea care au fost mentionate  in fata instantei, se asteapta un raspuns favorabil din partea judecatorului Brenda J. Penny pentru incetarea tutelei personale si financiare depline a lui Britney Spears.