3 trenduri de amenajari interioare in HoReCa in 2023

Trendurile în designul interior nu se schimbă la fel de repede ca în industria modei sau a frumuseții, dar totuși în fiecare an apar noi tendințe de urmat. Ne propunem să vorbim în acest articol atât despre schimbări globale, cât și despre schimbări minore care vor afecta designul interior HoReCa în 2023.

  1. Stil minimalist

  Tot designul modern în ansamblu este construit pe conceptul de minimalism. Designul interior în stilul minimalismului presupune principiul minimului: număr minim de detalii, decor și culori. Este un mediu atrăgător din punct de vedere estetic, caracterizat în primul rând prin funcționalitate și o organizare clară a spațiului. Pentru a amenaja un spațiu în stil minimalist este recomandat să apelezi la o agenție de design interior Bucuresti, profesioniștii îți vor implementa toate ideile în spațiul tău. Acest stil va avea un impact puternic asupra oaspeților tăi, oferind spațiului un aspect modern. Dacă publicul țintă este tânăr, va deveni atrăgător pentru el.

   2. Culori pastelate

   Nuanțele pastelate delicate: piersic, roz pudrat, bej crem – sunt acum în vârful trendurilor de design interior. Poți transforma orice culoare într-un pastel. Pentru a obține nuanța dorită, la bază se adaugă culoarea albă. Datorită profunzimii culorii albe, tonul rezultat rămâne saturat și plin, fără a-și pierde complexitatea. Culorile pastelate sunt discrete, acestea nu irită și nu provoacă anxietate. De aceea sunt adesea folosite acolo unde este nevoie de liniște sufletească- de exemplu, în zonele spa. Ideea de amenajare SPA în culori aprinse și provocatoare a rămas adânc în trecut. Actualmente, este recomandat să folosești gama de culori pastelate pentru a crea o ambianță plăcută pentru oaspeți. 

    3. Verdeață

    Cel mai simplu mod de a împrospăta un spațiu este să adaugi verdeață. Prezența plantelor creează un confort suplimentar, completează armonios designul interior și adaugă prestigiu în ochii oaspeților. Energia vegetală are un efect benefic asupra corpului uman, asupra stării fizice și psihice ale acestuia. Când folosiți plante în designul interior, cel mai bine este să favorizați florile și plantele cu o nuanță predominant verde, deoarece este cel mai puțin provocatoare și obositoare. În acest caz, nu contează stilul hotelului, restaurantului, cafenelei, barului sau bistroului, poți implementa pereți vii, plante și flori și interiorul va arăta foarte bine și confortabil.

    Una dintre principalele modalități de a câștiga clienți fideli și de a crea o reputație pozitivă a afacerii tale din domeniul HoReCa rămâne un design interior memorabil și recunoscut. În proiectarea designului unui spațiu HoReCa trebuie luate în considerare o mulțime de aspecte, care în final vor afecta ambianța acestuia. Pentru a obține un rezultat care va satisface atât exigențele tale, cât și a clienților este recomandată consultarea cu profesioniștii pentru a-ți crea o viziune de ansamblu asupra spațiului pe care îl amenajezi.