Zâmbet ca la Hollywood: cum îl poți obține

Zâmbetul de Hollywood este acel zâmbet perfect, cu dinți incredibil de albi, perfect aliniați și fără defecte sau probleme dentare pe care îl au vedetele. Această denumire este asociată cu partea de îmbunătățire estetică a zâmbetului prin tehnologii moderne. 

Tot mai multe persoane apelează la aceste tehnici pentru a se simți mai bine în pielea lor și a-și crește încrederea în sine. Aspecte care influențează viața de zi cu zi, relațiile personale și cariera, dincolo de rolul estetic și atractiv. 

Cele mai populare tehnici pentru un zâmbet perfect sunt:

-Albirea dinților

-Montarea fațetelor

-Implanturi dentare sau coroane dentare

-Tratamente ortodontice

Albirea dinților

În topul preocupărilor pacienților după cat costa aparatul dentar sunt întrebările referitoare la albirea dinților. Dinții decolorați sau cu pete pot afecta încrederea în sine și de obicei au drept cauză o igienă necorespunzătoare sau un stil de viață dezechilibrat. Albirea dinților nu este un procedeu invaziv și poate fi realizat cu tratamente de albire dentară simple și eficiente, în câteva ședințe. 

Montarea fațetelor

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru fatete dentare care creează acel aspect de alb ca zăpada specific zâmbetului de Hollywood, care va dura toată viața. Procedura presupune aplicarea unor structuri ceramice pe dinți, care vor masca defectele naturale, forma dinților sau alte imperfecțiuni: curbarea dinților, culoarea gălbuie, forma sau alte defecte estetice. Fațetele sunt realizate din materiale rezistente care nu se închid la culoare în timp și nu se crapă. Astfel că pot rezista zeci de ani fără a-și pierde calitățile. 

Implanturile și coroanele dentare

Dacă dinții sunt grav deteriorați, atunci singura metodă pentru un zâmbet perfect rămân implanturile sau coroanele dentare, fie pe propriul dinte care este șlefuit sau pe un implant care este fixat în maxilarul pacientului. Implanturile dentare sunt necesare pentru a preveni deplasarea dinților rămași și atrofierea osului. Implantul dentar este de mare ajutor și nu se vede o diferență între acesta și dinții naturali, facilitând mestecarea ca în mod obișnuit. 

Tratamente ortodontice

În urmă cu ceva timp se credea ca doar în copilărie se poate trata aliniamentul dinților însă tehnologia modernă din domeniul stomatologic permite corectarea la orice vârstă prin aparate dentare. Astfel oricine își poate alinia dinții încât să arate cât mai frumoși și mai apropiați de zâmbetul de Hollywood.

Dinții perfecți se pot obține în aproape orice condiție inițială a dinților. Însă chiar și aceștia necesită îngrijirea corespunzătoare și menținerea regulilor de igienă de bază. Așa că în funcție de nevoile tale, cere sfatul dentistului tău și alege un zâmbet frumos și atrăgător care să îți facă viața mai frumoasă zi de zi.