Spider-Man: No Way Home: filmele si serialele pe care trebuie sa le vezi

Spider-Man: No Way Home va fi primul film MCU care va prezenta oficial multiversul si totul este multumita lui Mysterio si deciziei sale de a dezvalui adevarata identitate a lui Spider-Man dupa ce a fost invins de un adolescent cu puteri arahnidice. 

Spider-Man: No Way Home incepe imediat dupa evenimentele din Far From Home (de ce fiecare film cu Tom Holland ca Spider-Man are ceva de acasa in titlu?), unde, in timpul unei excursii scolare in Europa, Peter este numit pentru a-l ajuta pe Mysterio sa doboare un raufacator, dar ajunge sa afle ca Mysterio este raufacator, incearca sa-l opreasca si ajunge sa fie expus si incadrat pentru crima.

Din ceea ce s-a vazut in primul trailer al filmului, Peter Parker nu se distra foarte bine ca urmare a videoclipului lui Mysterio, asa ca cere ajutorul doctorului Stephen Strange, care accepta sa foloseasca o vraja pentru a sterge memoria tuturor (care este parte din ceea ce duce la teoria ca acest personaj nu este acelasi vechi Doctor Strange). Vraja merge stricat din cauza lui Peter si, ca urmare, cativa raufacatori clasici apar pentru a provoca probleme.

Nu stim ce se va intampla cu Peter, daca Doctor Strange este Doctor Strange sau ce au planuit Doctor Octopus, Green Goblin, Electro si restul raufacatorilor pentru aceasta noua aventura, ceea ce stim este ca exista cateva filme. (si seriale) care merita vizionate din nou pentru a ne aminti ce s-a intamplat pana acum si pentru a intelege ce urmeaza sa se intample.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Acesta a fost primul film Marvel care a explorat multiversul si a facut-o intr-un mod incredibil. In the Spider Verse a castigat Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animatie si nu numai pentru ca animatia a fost perfecta, ci pentru ca avea o poveste grozava in care unele variante ale lui Spidey s-au adunat pentru a lupta cu un inamic comun, aratand ca nimic nu este iesit din comun. limite atunci cand vine vorba de combinarea universurilor si personajelor.

Diferenta cu No Way Home este ca, desi exista zvonuri despre aparitia altor Spider-Man, vom vedea raufacatori din diferite realitati lucrand impreuna pentru a-l distruge pe Peter Parker.

Saga Tobey Maguire

Putem spune ca filmele lui Tobey Maguire si Sam Raimi au fost responsabile pentru ca genul de supereroi sa explodeze in cinema la inceputul anilor 2000, punand o piatra de temelie pentru ceea ce avea sa devina mai tarziu imperiul Razbunatorilor.

Aceasta a fost o poveste clasica in care am vazut originea lui Peter Parker ca Omul Paianjen si acolo am fost prezentati lui Willem Dafoe ca Spiridusul Verde si Alfred Molina ca Doctorul Octopus, care sunt doi dintre raufacatorii confirmati sa se intoarca in In niciun caz, acasa. In plus, Spider-Man 3 ne-a oferit prima privire asupra Omului Nisipului, care se pare ca apare si in filmul, Venom, si Gwen Stacy, ceea ce a deschis posibilitatea de a avea mai multe personaje feminine majore in lumea lui Spidey.

Saga Andrew Garfield

Omul Paianjen al lui Tobey Maguire nu a ajuns in MCU si, tocmai cand credeam ca nu vom vedea mai mult despre Omul Paianjen, a aparut un nou film, la 10 ani dupa primul lui Raimi si inspirat de The Amazing Spider-Man.

De data aceasta, Peter nu a fost insotit de Mary Jane, ci de Gwen Stacy, si a fost in acea saga, care a ramas fara o a treia parte, unde l-am vazut pentru prima data pe Electro, personajul Jamie Foxx care va aparea in No Way. Acasa si cine ar putea face parte din planurile de a forma Sinister Six.

Se zvoneste ca Tobey Maguire si Andrew Garfield vor aparea in Spider-Man: No Way Home.

Doctor Strange

Doctor Strange din Spider-Man: No Way Home arata oarecum diferit decat inainte. Ciudatul pe care l-am vazut in primul film (si in Infinity War si Endgame) a fost mult mai concentrat si nu ar fi acceptat niciodata sa efectueze o vraja periculoasa precum cea pe care i-o cere Peter acum, motiv pentru care exista teorii care spun asta. este o varianta care s-a infiltrat cumva in cronologia.

Primul film Doctor Strange ne ajuta sa intelegem cum functioneaza mintea personajului si de ce ar fi de acord acum sa-si foloseasca puterile intr-un mod atat de iresponsabil, pe langa faptul ca este filmul care ne arata cum poate fi manipulat timpul in MCU.

Spider-Man: Homecoming/ Far From Home

Acest lucru este destul de evident, Tom Holland are deja doua filme solo in MCU si trebuie sa le vezi pentru a intelege tot ce i s-a intamplat pana acum, diferentele dintre personajele care fac parte din povestea lui si ce ar putea face acum ca are o problema foarte mare.

In plus, pot fi adaugate Infinity War si Endgame, unde l-am vazut pe Peter suferind vazandu-i pe unii dintre insotitorii sai murind, disparand si apoi trebuind sa faca fata pierderii lui Tony Stark, ceea ce l-a determinat sa faca greseala grava care a pus. el in pericol in Far From Home si i-a dat lui Mysterio instrumentele de care avea nevoie pentru a incerca sa-si indeplineasca planurile.

Loki si Wanda Vision

Aceste doua serii sunt conectate direct la multivers si la continuarea lui Doctor Strange. Loki (care va avea un al doilea sezon) ne-a aratat existenta variantelor si posibilitatea de trecere intre realitati, in timp ce Wanda pare sa fie cheia a ceea ce se va intampla cu multiversul acum ca este deschis si nu este o coincidenta ca ea a aparut citind Darkhold la sfarsitul seriei.