5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre coniacul Remy Martin

Remy Martin

Cu un numar de fani in crestere si cu vanzari care depasesc record dupa record, acest brand a devenit sinonim cu luxul. Compania fondata in 1724 a impus standardele cele mai inalte pentru ceea ce inseamna “coniac superior” – cea mai tanara sticla imbuteliata avand o vechime de cel putin patru ani.

Totul a pornit, dar a si continuat ca o afacere de familie care a reusit sa se impuna pe piata mondiala. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre povestea de succes ce poarta numele Remy Martin!

  1. Vinul este cheia

Familia Martin se mandreste (pe buna dreptate!) ca fiind singura fabrica de coniac fondata de un viticultor profesionist. In varsta de numai 29 de ani, tanarul Remy demareaza afacerea eponima care va schimba viata sa si a descendentilor sai. Valorile comune, pasiunea, profesionalismul si taria de caracter sunt doar cateva calitati care au transformat un brand local intr-un imperiu.

  1. Doi arbori genealogici, o singura poveste

Vreme de trei secole, doua familii au reprezentat stalpul companiei Remy Martin. Pe de o parte, este celebrul arbore genealogic care a initiat si a oferit numele celebrului coniac. Insa, pe de alta parte, un nume intim legat de aceasta afacere este cel detinut de Heriard Dubreuil. Cele doua familii s-au asociat in anul 1910, iar in 1965, Andre Heriard Dubreuil a devenit presedintele companiei. Aceasta functie a revenit ulterior fiicei sale, Dominique.

Remy Martin
  1. Afacere in continua ascensiune

Vanzarile coniacului Martin au ajuns in 2017 sa ocupe locul trei in lume, avand 13.2% din totalul bauturilor spirtoase produse din vin. Daca procentul ti se pare mic, poate este util sa stii cum se traduce acesta in numarul de sticle de Remy Martin vandute: 86.2 milioane, numai in Statele Unite ale Americii. Numarul companiilor care ajung la o astfel de performanta este extrem de mic.

  1. Cel mai bun mod de a bea coniac

In timpul aperitivelor, adesea, coniacul se consuma sec, dar daca adaugi un strop de apa vor fi revelate aromele florale, cele de fructe, dar si cele ale condimentelor oferite de maturare. In mod similar, daca adaugi doua cuburi de gheata, vei dilua taria coniacului si vei reduce procentajul de alcool, creand astfel o experienta mai fina. Ideea de a folosi gheata are in spate scopul de a scoate in evidenta noile arome pas cu pas, pe masura ce cuburile se topesc.

  1. Alegerea paharului perfect

Pentru a potenta gustul inconfundabil, este important sa stii forma perfecta in care sa il prezinti. Tipul de pahar in care vei savura coniacul Remy Martin nu ii va schimba gustul, dar te va face sa te simti mai bine. In general, pentru acest tip de bautura, este indicat sa folosesti pahare de tip lalea sau clasicele pahare de tip balon pentru coniac. Aceste pahare au o forma speciala ce ofera loc aromelor sa se desfasoare. Pentru o degustare moderna poti folosi pahare mai simple, cu deschidere larga, unde vei avea spatiu suficient sa adaugi cele doua cuburi de gheata.

Mai sunt multe de spus despre unul dintre cele mai cunoscute branduri de lux din lume. Insa pentru a afla mai multe, relaxeaza-te, invita cativa prieteni dragi si degustati impreuna aroma bogata si armonioasa a acestui coniac de exceptie. Comanda online o sticla de Remy Martin de pe beicevrei.ro si vei uita de griji!