Biden este deschis sa faca imigratie prin reconciliere, spun parlamentarii hispanici

Presedintele Joe Biden a promis marti parlamentarilor hispanici ca va prezenta un caz mai proactiv pentru beneficiile economice ale imigratiei.

In acest proces, el a lasat impresia ca nu va fi doar o parte din urmatoarea sa adresare unei sesiuni comune a Congresului, ci ca va sustine trecerea masurilor de imigrare prin reguli bugetare care sa permita votul majoritatii simple in Senat.

,,Ne putem astepta ca presedintele sa vorbeasca despre beneficiile economice ale proiectului de lege privind imigratia” in viitor, a declarat Rep. Teresa Leger Fernandez (DN.M.), unul dintre multiplii membri ai Congresului Hispanic Caucus care s-a intalnit cu presedintele la White. Casa.

O presiune din partea lui Biden care sustine beneficiile economice ale reformei imigratiei ar putea suplimenta eforturile grupurilor progresiste de a vinde o cale catre cetatenie pentru persoanele nedocumentate, in valoare de 1,4 trilioane de dolari pentru economia SUA. De asemenea, ar putea spori eforturile unora de pe Capitol Hill pentru a argumenta ca o cale spre cetatenie pentru unii imigranti fara acte poate fi adoptata intr-un pachet de reconciliere care, daca este sanctionat de parlamentarul Senatului, ar putea trece prin camera cu doar 50 de voturi.

In cadrul sedintei de marti, membrii CHC au cerut ca ,,sprijinul fara echivoc al reformelor imigratiei sa fie inclus in pachetul de reconciliere”, a declarat Rep. Darren Soto (D-Fla.). ,,A spus ca s-a angajat sa faca aceste declaratii in mod public”.

Biden a spus ca, in general, ,,sustine adoptarea anumitor reforme in domeniul imigratiei prin reconciliere daca nu putem obtine cele 10 voturi republicane”, a spus Soto dupa sedinta, referindu-se la numarul de voturi ale GOP necesare in Senat pentru a atinge pragul de 60 de voturi necesar pentru majoritatea legislatiei. ,,Si ar face o declaratie in statul Uniunii”.

Un purtator de cuvant al Casei Albe nu a adresat intrebari cu privire la comentariile lui Biden parlamentarilor in timpul sedintei, in schimb, a spus ca administratia este angajata in reforma imigratiei si ,,sprijina Legea pentru vis si promisiune adoptata de casa si solicita Senatului sa adopte aceasta legislatie importanta imediat ce posibil.”

Facturile restranse care ofera o cale de cetatenie pentru Dreamers si statutul juridic al lucratorilor agricoli sunt in prezent blocate in Senat dupa ce au trecut Casa la inceputul acestui an. Iar proiectul de lege cuprinzator al imigratiei lui Biden nu a primit un vot in Camera, unde se confrunta cu rezistenta din partea unora din propriul sau partid.

Presedintele Hispanic Caucus, Raul Ruiz (D-California), a declarat ca Biden i-a indemnat pe parlamentari in cadrul intalnirii sa ,,continue sa vorbeasca despre beneficiile economice pentru toate familiile americane prin reforma imigratiei”.

,,El sustine cauza”, a spus Ruiz. Daca actualul plan de infrastructura al lui Biden trece in cele din urma prin procesul de reconciliere si voturile republicane nu sunt acolo pentru imigratie, Ruiz a spus ca administratia hispanica Caucus si Biden vor ,,sprijini componenta bugetara a reformelor in domeniul imigratiei si crearea de locuri de munca … si, de asemenea, o cale catre cetatenie prin reconcilierea bugetara. “

Potrivit lui Ruiz, Biden si-a exprimat un ,,sentiment puternic” cu privire la realizarea reformei imigratiei ,,realizata odata pentru totdeauna”, prin orice mijloace disponibile.

Biden nu s-a angajat la o ,,lista exclusiva” a anumitor imigranti fara acte care ar putea fi inclusi intr-o masura potentiala luata in considerare in cadrul reconcilierii, a spus Soto. Dar membrii au cerut in mod specific o cale pentru ca Visatorii, muncitorii agricoli, lucratorii esentiali si beneficiarii statutului temporar protejat sa fie pe lista.

Atat Caucusul Hispanic al Congresului, cat si Caucul Progresist au facut presiuni pentru ca liderii democrati sa includa reformele imigratiei intr-un viitor pachet de reconciliere, deoarece masurile inguste de imigratie se confrunta cu vanturile din fata Senatului 50-50. Rep. Joaquin Castro (D-Texas) impreuna cu Sens. Alex Padilla (D-California) si Elizabeth Warren (D-Mass.) Au introdus o legislatie care sa ofere o cale catre cetatenie pentru lucratorii esentiali nedocumentati, pe care au presat recent Casa Alba pentru a-i include in negocierile privind urmatorul pachet de reconciliere.

“Credem ca putem argumenta impactul bugetar al imigratiei in tara noastra si vom incerca sa facem acest lucru”, a declarat presedintele Camerei, Nancy Pelosi, pentru avocatii americanilor asiatici la inceputul acestei luni.