Cum poate planul de infrastructura al lui Biden sa fractureze colegiile natiunii

Colegiul comunitar gratuit, un mare succes pe traseul campaniei, este o piesa cheie a planului presedintelui Joe Biden de a reconstrui economia si proiecteaza un mesaj cu guler albastru care se potriveste cu personalitatea sa publica si cu cariera didactica a sotiei sale.

De asemenea, a impartit colegiile si universitatile nationale.

Pana in prezent, Biden si-a pastrat fidelitatea fata de colegiul sau comunitar, incluzand 12 miliarde de dolari pentru actualizarea infrastructurii fizice si tehnologice din colegiile comunitare in planul sau de infrastructura de 2 trilioane de dolari prezentat la inceputul acestei luni. Dar ceea ce colegiile comunitare vad ca o binecuvantare dupa ani de lupte financiare, unele colegii de patru ani vad ca o amenintare potentiala pentru inscrierea lor in cadere.

Colegiile comunitare au, de asemenea, un campion la prima doamna Jill Biden – care preda la un colegiu comunitar din Virginia de Nord. Atat ea, cat si secretarul pentru educatie, Miguel Cardona, se indreapta luni spre Dixon, Illinois, pentru a vizita colegiul comunitar Sauk Valley.

Grupurile de educatie spera ca Biden nu le va face sa aleaga intre propunerile de facultate gratuita si cele care stimuleaza ajutorul financiar, pentru ca sunt convinsi ca Congresul nu poate suporta pretul de a face ambele.

“Sunt ingrijorat ca ar putea exista o lupta cu mancarea”, a declarat intr-un interviu J. Noah Brown, presedintele Asociatiei Administratorilor Colegiilor Comunitare.

,,Daca vreti cu adevarat sa inselati lucrurile, puneti sectoarele unul impotriva celuilalt”, a spus el. ,,Cand sectoarele sunt opuse unul pe altul, dupa cum va puteti imagina, colegiile comunitare tind sa piarda mai mult. Sunt foarte ingrijorat de asta. “

Organizatiile care reprezinta colegii de patru ani sunt in mare parte neinteresate sa faca colegiul comunitar gratuit. In schimb, ei sustin ca administratia Biden ar trebui sa se concentreze pe dublarea ajutorului pentru studentii cu venituri reduse – si sa evite sifonarea studentilor de la colegii care deja se lupta sa isi mentina nivelul de inscriere. Conflictul dintre cele doua factiuni ameninta sa deraieze politica de temelie a lui Biden pentru invatamantul superior prin taierea picioarelor de sub un teren de colegiu comunitar gratuit, foarte popular printre democrati.

,,Scolile care nu au caine in lupta nu vor fi foarte incantati sa participe la discutie”, Terry Hartle, vicepresedinte senior pentru relatii guvernamentale si afaceri publice pentru Consiliul American pentru Educatie, grupul principal care pledeaza in numele invatamantului superior.

“O multime de scoli de patru ani, in special scoli de patru ani in domenii in care demografia reduce numarul de inscrieri la institutii acum, ar privi acest lucru si ar vedea o amenintare existentiala”, a spus el.

Sustinatorii colegiilor comunitare spun ca doi ani de educatie gratuita dincolo de liceu la nivel national se dezvolta de ani de zile si ar putea in cele din urma sa elimine barierele pentru studentii cu venituri mici si pentru minoritati – atata timp cat colegiile de patru ani nu le impiedica.

Saptamana trecuta, candidatul lui Biden la conducerea politicii de invatamant superior la Departamentul Educatie, James Kvaal, le-a spus parlamentarilor de pe Capitol Hill ca colegiile comunitare sunt ,,unul dintre principalii furnizori de a doua sansa din America”. El a spus ca ,,este nevoie de un nou parteneriat intre guvernul federal si state pentru a ne asigura ca colegiile si universitatile publice sunt accesibile tuturor studentilor”.

Al doilea pachet al lui Biden, ,, American Families Plan “, se zvoneste ca ar face acest lucru prin includerea unei cai de a face colegiul de doi ani gratuit pentru toti americanii. Se asteapta ca aceste institutii sa joace un rol cheie in redresarea economica a natiunii dupa Covid, prin sprijinirea lucratorilor care au nevoie de noi competente sau formare profesionala prin programe pe termen scurt.

Pe langa prima doamna, colegiile comunitare au si urechea Congresului. Senatoarea Tammy Baldwin (D-Wis.) A promis sa reintroduca America’s College Promise Act , masura care ar face colegiul comunitar gratuit printr-un parteneriat federal-stat similar cu propunerea lui Biden. Subcomitetul Muncii-HHS-Educatie pentru Credite pentru Casa organizeaza, de asemenea, o audiere privind investitiile in colegiile comunitare marti.

Presedintele si-a facturat planurile inca neeliberate drept o ,,investitie o data la generatie”. Nu este clar daca institutiile de patru ani vor fi lasate in mare parte din cheltuielile cu educatia gratuita a colegiului. Dar impulsul pentru scolarizarea gratuita de doi ani a creat o linie de eroare in ceea ce priveste daca dublarea Pell Grant, care directioneaza banii federali catre studentii cu cea mai mare nevoie sau daca obtinerea unui colegiu comunitar gratuit ar ajuta cei mai multi studenti.