Psihologia culorii: alegerea culorilor potrivite pentru casa ta

Conform psihologiei culorii, culorile peretilor casei sunt capabile sa reflecte personalitatea celor care traiesc in ea si sa creeze atmosfere diferite. Sa aflam ce culoare este cea mai potrivita pentru dvs. si care sunt cele mai noi tendinte in design interior.

Ce este psihologia culorii?

Cu psihologia culorii ne referim la stiinta care studiaza relatia dintre persoana si culori. S-a studiat, de fapt, ca diferitele nuante utilizate in interiorul casei ii pot face pe altii sa inteleaga ce fel de persoana suntem, care este stilul nostru si sa ne transmita senzatii diferite noua si altora. Mai mult, psihologia culorii ajuta la gasirea celor mai potrivite combinatii pentru dvs. si casa dvs., in asa fel incat sa va faca sa traiti in cel mai bun mod posibil. Studiile din acest domeniu au aratat, asadar, ca utilizarea corecta a nuantelor, in functie de nevoi si personalitate, poate ajuta locuitorul sa-si gaseasca bunastarea si echilibrul. In cele din urma, datorita culorilor putem comunica cu ceilalti si putem asculta ceea ce ne transmit altii.

Psihologia culorii: efectele culorilor in casa

Culoarea casei, pe langa faptul ca da un plus de stil, poate transmite altora ce fel de persoana sunteti si poate crea atmosfere diferite. Observam, gratie psihologiei culorii, ce spun diferitele nuante despre noi, ce senzatii ne transmit si ce simbolizeaza.

Negru

Simbolizeaza misterul si stilul, reflectand eleganta si rafinamentul. Excelent de utilizat in combinatie cu alte culori si ideal pentru accesorii. Cu toate acestea, este important sa nu exagerati cu aceasta culoare, deoarece ar putea diminua luminozitatea, facand mediul mai intunecat.

Alb

Aceasta culoare confera luminozitate mediului, ideal pentru extinderea spatiilor mici. Fiind o culoare pura, atunci reflecta pacea si inocenta, dand un sentiment de calm si liniste. In cele din urma, aceasta culoare din interiorul casei transmite un sentiment de ordine si curatenie.

Portocaliu

Portocaliul este culoarea care este in general asociata cu energie, vitalitate si distractie. Aceasta nuanta creste optimismul si transmite incredere si echilibru. Este adesea folosit in camerele casei unde se stabilesc relatii sociale, deoarece favorizeaza interactiunea, imbunatatind climatul camerei.

Roz

Culoarea este adesea asociata cu sexul feminin, deoarece confera gratie si delicatete mediului. Excelent pentru mediile locuite de copii, utilizate pe scara larga in interiorul casei si disponibile in diferite nuante.

Violet

Violetul este adesea un simbol al nobilimii. Folosit in interiorul casei are o putere calmanta, care amelioreaza stresul si tensiunea. Din acest motiv, aceasta culoare este excelenta in medii dedicate odihnei, precum dormitoare si bai.

Rosu

Culoare vitala, care transmite rezistenta si caldura. Aceasta nuanta face mediul mai energic si este capabila sa ne modifice sistemul nervos. Datorita acestor caracteristici nu este recomandat in mediile destinate odihnei.

Gri

Gri este o culoare destul de neutra. Nuanta ofera o senzatie de echilibru, transmitand siguranta celor care traiesc in mediu. Excelent pentru combinarea cu culori mai vibrante si pentru utilizare in medii profesionale, cum ar fi birouri.

Albastru

Albastrul simbolizeaza pacea si increderea. Aceasta culoare promoveaza linistea si odihna, motiv pentru care este excelenta pentru utilizare in dormitor. De asemenea, nuanta este excelenta pentru a se combina cu culori mai calde.