Tendinte de design interior 2021

A fost un an lung, asa ca avem motive intemeiate sa ne bucuram cand ne gandim la tendintele de design interior care vor aparea in 2021.

De la importanta crescanda a materialelor durabile la elemente elegante si o sarbatoare a individualitatii si unicitatii, editia noastra de tendinta 2021 va va oferi un aspect curat care va va aduce casa in Anul Nou cu un stil senzational.

Tendinte de design interior 2021

Avand in vedere ca atitudinea multor oameni cu privire la viata se schimba in 2020 si multi isi doresc sa scape anul acesta, aruncam o privire inainte asupra tendintelor de design interior pentru 2021.

  1. Vogue rustic – o abordare sofisticata a cottagecore

Acest aspect este placut multimii, atragator pentru oricine iubeste confortul modern al casei, dar doreste sa injecteze si cateva detalii despre personaje in spatiile lor de locuit. Functioneaza in mod ideal in case care au deja unele caracteristici interesante, cum ar fi grinzi expuse, placi de pardoseala originale sau pereti cu lambriuri, dar pot fi recreate in mod egal cu un echilibru considerat de piese vechi si noi care functioneaza impreuna in armonie.

Lemnul recuperat este materialul de baza care retine acest aspect – cautati piese unice care sa prezinte o multime de cereale si textura, mai degraba decat obiecte care sunt perfect finisate.

  1. Galben si gri

Anul acesta, Pantone a facut pasul neobisnuit de a numi doua culori ca nuante ale anului: iluminant, un galben delicat si galben, si un gri pal.

„Selectarea a doua culori independente evidentiaza modul in care diferite elemente se reunesc pentru a exprima un mesaj de forta si speranta, care este atat de durabil, cat si de inaltator, transmitand ideea ca nu este vorba despre o singura culoare sau o singura persoana, ci despre mai mult decat una”, spune Leatrice. Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

  1. Cottagecore

„Datorita evenimentelor din 2020, cred ca noaptea, nostalgia si nevoia de confort sunt aici pentru a ramane”, spune influentatorul Instagram si bloggerul Paula Sutton de la Hill House Vintage.

„Cottagecore este ceva care a inceput ca fiind foarte simplist, dar cred ca poate fi amestecat si cu atingeri de farmec pentru a crea un stil traditional de lux. Vesela eleganta in stil vintage, tacamurile aurite si accesoriile din aur sunt toate modalitatile de a obtine aspectul, in timp ce ramaneti la buget si nuantele de ciudatenie britanice vor mentine aspectul simtit.

Ganditi-va: o versiune mai draguta a Rustic Vogue, cu ginghams si cecuri care concureaza pentru atentie, cu imprimeuri si motive vintage – toate asezate intr-o paleta pastelata, dezactivata.

  1. Tara contemporana

O ratacire prin tonuri calde de chihlimbar, imprimeuri blande de lunca si broderii frumoase. Amestecati si combinati texturi naturale pentru un aspect confortabil si primitor, care ridica atat acasa, cat si spiritul.

Amestecati culori dezactivate cu imprimeuri populare si pline de caracter pentru un stil de tara mai modern.

  1. Maluri indepartate

Dorim cu totii asta, nu? Ei bine, stilul de viata relaxat din Hawaii a fost reinventat in urmatoarea tendinta. In timp ce tanjim dupa escapade tropicale, interioarele inspirate de tarmurile indepartate ofera un spatiu de viata calm si relaxant pentru a face o casa un loc sigur si primitor de reincarcare. Adaugand o margine contemporana unui design floral clasic, tendinta Distant Shores prezinta straluciri tropicale, monotone subtile si lamai moi.

„Frunzele si florile tropicale pot fi folosite pentru a aduce exteriorul in interior, cu o introducere in verdeata in case. Imprimarile digitale de viata usoara sunt concepute pentru a functiona in orice casa cu palete de culori complementare pentru a imita peisajul variat hawaian ”, continua Parry.

„Exista multi oameni carora le-a lipsit libertatea de a urca la bord in 2020”, spune Paula Sutton de la Hill House Vintage. „Asadar, prezic o intoarcere la o inspiratie globala in interior, unde spatiile noastre reflecta calatoriile noastre, marea si tarmurile indepartate.”

  1. Vintage

Piesele antice, refacute, recuperate si retro isi au locul intr-o schema vintage. Cheia este sa faceti referire la aspect, mai degraba decat sa il reproduceti cu sclavie, folosind culori puternice, piese preferate si o abordare mai putin-este-mai mult pentru o estetica vibranta, coeziva. Cheia acestei abordari este de a oferi mult contrast.

Construiti o schema in stil vintage treptat. Este genul de aspect care are nevoie de stratificare, asa ca alege piese in timp care sa insemne ceva pentru tine. Adaugati cateva elemente luxoase, cum ar fi tesaturi bogate si iluminat pentru a crea o nota moderna.