Cum sa stim ce inseamna cu adevarat visele noastre

De la inceputul timpului, omul a fost fascinat de vise si a incercat sa gaseasca sens in ele. Intr-un fel sau altul, interpretarea viselor a fost prezenta de-a lungul istoriei, de la popoarele primitive pana in prezent prin psihanaliza lui Sigmund Freud. Indraznesti sa stii ce inseamna visele tale?

Intelesul viselor

De multe ori petrecem intreaga zi cugetand asupra unui vis pe care l-am avut in timp ce dormeam. Visam la partenerul nostru , dragoste, familie , munca si chiar moarte . Putem visa la orice si, uneori, visul pare atat de real este pentru ca inconstientul nostru incearca sa ne spuna ceva.

Si, desi exista unele aspecte universale in sensul fiecarui vis, interpretari care sunt valabile in toate momentele si culturile, trebuie luat in considerare faptul ca sensul sau depinde foarte mult de fiecare persoana, de fiecare context si de momentul vital in care ne aflam. Multe nopti, cei care intra in visele noastre sunt grijile noastre zilnice si dorintele noastre cele mai personale.

Exista cateva motive mai recurente decat altele in visele noastre. Astfel, este foarte frecvent sa visezi animale , apa sau o padure . Asa cum este, de asemenea, obisnuit sa visam la cei dragi sau la nostri colegii . Si in afara de noi avem cosmaruri sau acele vise angoase in care ne domina frica. Toate, vise si cosmaruri , isi au sensul si trebuie sa fim atenti, deoarece contin o multime de informatii despre propria noastra personalitate.

Interpretarea viselor

Dar universul visului si interpretarea viselor sunt inca o panta alunecoasa plina de prejudecati, mituri si farsa. Asa ca vom incerca sa gasim echilibrul intre acele interpretari de vis care pot fi utile in viata de zi cu zi si interpretarile doar lirice.

Pentru ca este, de asemenea, important sa nu de legendele urbane si sa invatam sa ne interpretam propriile vise, ne lasam lasati astfel incat, daca intr-o noapte visam ca ne-am indragostit de un coleg de serviciu, a doua zi dimineata nu vom fugi in bratele lui cu scuza un vis premonitor . In acelasi mod in care nu este convenabil sa cadem intr-o stare de angoasa cand visam la moartea unui membru al familiei sau al unui prieten.

In practica psihologica, interpretarea viselor este utilizata atunci cand pacientul le acorda o mare importanta sau cand apare un cosmar recurent care genereaza un impact mare asupra vietii pacientului. Pentru a le interpreta, primul lucru de facut este sa le amintim, deoarece una dintre marile probleme ale viselor este ca detaliile lor sunt uitate la trezire.

Pentru aceasta trebuie, inainte de culcare, sa repetam mental ca ne vom aminti visele. Cand ne trezim, vom ramane in pat concentrandu-ne asupra detaliilor visului, apoi vom le scrie imediat , orice amintire ramane din ele.

Exista, de asemenea, terapii care va permit sa schimbati cursul viselor. De exemplu, terapia RISC permite pacientului sa recunoasca faptul ca se afla in mijlocul unui cosmar, sa identifice de ce se simte rau si sa poata schimba argumentul acesteia in cadrul visului.

Visele sunt o interpretare pe care creierul nostru o face atat asupra lumii noastre constiente, adica a realitatii pe care o traim si pe care o confruntam in fiecare zi, cat si a lumii noastre inconstiente, care include dorintele noastre, manifestate sau nu, temeri, sperante , etc. Exista o serie de vise care sunt comune pentru noi toti.