Carti pe care toata lumea ar trebui sa le citeasca o data in viata

Lista de carti de mai jos este destinata tuturor cititorilor, dar mai ales barbatilor. Citind doar cateva dintre ele, iti poti schimba viata; citind toate acestea ar putea incepe o revolutie personala. Lista include cateva pagini interesante, dar include, de asemenea, carti lente, ganditoare, care necesita timp pentru a fi digerate. Folositi aceasta lista ca loc de pornire pentru a va pune la curent cu unele dintre cartile grozave care sunt disponibile astazi. Fiecare om va trebui sa-si aleaga propria cale – dar cel mai important lucru este sa inceapa. Daca nu este suficient pentru tine si esti un tip caruia ii place science fiction-ul, mai exista o lista de carti sf interesante, din care te poti inspira sa gasesti urmatoarea carte pe care vrei sa o citesti.

The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

Iata un clasic despre care ai auzit cu siguranta. Scrisul este impecabil, iar personajele sunt de neuitat. Vei gasi lectii despre ce inseamna sa fii om, despre cum se simte daca esti prea liber, ce se intampla cand retraiesti trecutul si cum tot ceea ce sclipeste nu merita neaparat urmarit.

The Prince – Niccolo Machiavelli

Aceasta carte dateaza din anii 1500 si mesajul sau continua sa inspire si sa ingrozeasca oamenii in ziua de astazi. Aceasta carte este despre cum sa obtii puterea si sa o pastrezi si nu se fereste de a recomanda tactici neetice si imorale. Orice om condus sa caute putere ar face bine sa inteleaga cat de brutala poate fi cautarea. Acest manual ofera o privire rece, grea, a ceea ce te costa ca sa urci in varf.

The Call of The Wild – Jack London

In acest roman istoric din vremea Goanei dupa Aur, London reuseste sa creeze o poveste care exploreaza salbaticia si totusi, doua conditii pe care barbatii moderni le doresc si le resping. Personajul principal este un caine care traieste intre salbaticie si lumea oamenilor. Fundalul natural sifonat si complotul te transporta intr-un loc in care batalia pentru aur a fost rivalizata doar cu lupta pentru a supravietui fortelor naturale dure ale Yukonului.

Roman Honor: The Fire in the Bones – Carlin Barton

Cartea lui Barton ofera o privire fascinanta, profund cercetata asupra rolului onoarei in cultura si viata Romei antice. Ea vede onoarea ca o abilitate de supravietuire pentru grup si priveste modul in care onoarea poate fi pierduta sau daruita. Parte de comentariu social, psihologie si o imagine de ansamblu istorica, aceasta este o carte stralucitoare pentru orice om interesat sa citeasca mai multe despre imperiul roman si sa descopere sensul si puterea onoarei.

The Dharma Bums – Jack Kerouac

Kerouac este binecunoscut pentru capodopera sa Pe drum, dar aceasta carte a fost, de asemenea, influenta pentru multi. Povestea este o cautare a adevarului in viata, cu multe ocoluri prin orase si munti, prin cluburi de noapte si jazz. Aceasta carte a fost acreditata ca are o influenta puternica asupra contraculturii Hippie din anii ’60.

Steve Jobs – Walter Isaacson

Pentru aceasta biografie, autorul a facut mai mult de 40 de interviuri cu Jobs insusi, apoi a intervievat familia, prietenii si colegii de afaceri. Inversunarea personalitatii lui Steve Jobs lumineaza cartea, iar realizarile sale remarcabile te vor face sa crezi ca ar trebui sa te trezesti mai devreme maine dimineata. Aceasta carte va va deschide ochii catre lumea unui geniu neatestat.

Into the Wild – Jon Krakauer

Bazat pe o poveste adevarata despre un barbat care a dorit sa-si lase familia instarita si sa infrunte elementele din natura, aceasta carte scoate cititorii din oras si ii poarta direct in salbaticie. Cu o mica planificare si mai putini bani, personajul principal sfarseste in Alaska. Perspectivele acumulate pe parcurs fac din aceasta o carte care merita citita.