Cat ar trebui sa manance pisica mea

Alegerea mancarii potrivite pentru pisica ta este importanta daca vrei sa creasca sanatos, puternic si fericit, dar nu este singurul aspect de care ar trebui sa tii cont. Cantitatea de mancare pe care o oferiti este esentiala pentru a impiedica animalul dvs. de companie sa suprapondereze sau, dimpotriva, sa lipseasca de nutrienti, mai ales daca este o pisica sterilizata .

In general, pisicile nu mananca de obicei mai mult decat este necesar, deoarece sunt mai independente si autosuficiente decat cainii, dar este intotdeauna recomandat sa monitorizati ceea ce mananca. Prin urmare, in acest articol, va aratam cheile pentru a sti cat de mult ar trebui sa manance pisica ta .

Pasi de urmat:

Dupa cum am spus, majoritatea pisicilor sunt autosuficiente si au tendinta de a-si rationa mancarea pe parcursul zilei, cu toate acestea, cantitatea zilnica totala trebuie sa fie furnizata de tine, in functie de varsta si greutatea adulta a acestora.

Primele luni din viata pisicii tale sunt cruciale pentru dezvoltarea si cresterea acesteia, motiv pentru care este etapa in care trebuie sa fie ingerate mai multi nutrienti si proteine. Astfel, pana la 4 luni , ar trebui sa-i dai cel putin 5 mese pe zi . Nu uitati ca stomacul dvs. este foarte mic si nu accepta cantitati foarte mari de alimente pe doza, asa ca incercati sa puneti intre 20 si 25 de grame pe portie . Cantitatea exacta ar trebui sa fie determinata in functie de greutatea adultilor pe care trebuie sa o consultati cu medicul veterinar.

De la 4 la 6 luni ar trebui sa reduci mesele la 4 pe zi si sa cresti 10 grame pe doza. Stomacul sau creste si incepe sa tolereze cantitati mai mari, dar intotdeauna fara sa treaca peste varf, deoarece dorim ca pisica noastra sa ramana la greutatea ei ideala. Amintiti-va ca ar trebui sa verificati cu medicul veterinar cat de multa greutate va avea pisica dvs. adulta pentru a sti exact cantitatea pe care ar trebui sa i-o acorde pe portie.

De la 6 la 8 luni reduceti o masa. Astfel, ar trebui sa-i dai 3 mese pe zi de 40-60 g fiecare. Si, de la 8 la un an , reduceti la cele doua mese zilnice pe care trebuie sa le oferiti de-a lungul vietii. Spre deosebire de caini , pisicile nu tolereaza o singura masa pe zi, motiv pentru care trebuie sa o rationati in doua doze, odata atinsa varsta adulta, care apare la varsta de un an. In functie de greutatea lui, ar trebui sa-i dai mai mult sau mai putin de mancare.

Dupa ce ati ajuns la varsta adulta, trebuie sa stiti ca cantitatea de mancare difera in functie de greutatea pisicii dvs. Indicatiile generale pentru cantitatea zilnica totala sunt dupa cum urmeaza:

Daca pisica dvs. adulta cantareste 4 kg, ar trebui sa-i dati intre 200 si 250 g
Daca cantareste 5 kg, intre 250 si 300 g
Daca cantareste 6 kg, intre 290 si 330 g
Daca cantareste 7 kg, intre 310 si 375 g
Daca cantareste 8 kg, intre 340 si 410 g
Daca cantareste 9 kg, intre 390 si 460 g
Daca cantareste mai mult de 10 kg, intre 410 si 570 g

Aceste sume sunt aproximative si nu pot fi adaptate la toate pisicile, deoarece acestea vor depinde de sexul si rasa pisicii. Nu uitati ca aceasta cantitate trebuie rationata in doua doze . In general, barbatii cantaresc mai mult si trebuie sa manance mai multa hrana, insa, atunci cand vine vorba de femele insarcinate, este indicat sa ii oferim pisicii cantitatea ceruta, deoarece are nevoie de o cantitate mai mare de proteine ​​si calciu, in special.

Rasa joaca un rol fundamental in greutatea finala a adultului si, prin urmare, in cantitatea de alimente pe care trebuie sa – l dea. Daca pisica ta este de rasa mica si cantareste mai mult de 7 kg, vorbim despre o felina obeza si trebuie sa o pui pe o dieta, astfel incat sa ajunga din nou la greutatea ideala. Acesta este motivul pentru care este atat de important sa efectuezi evaluarile pertinente cu medicul veterinar si sa consultati intotdeauna cantitatea si tipul de mancare pe care intentionati sa-i oferiti.

Nu uitati ca pisicile nu beau de obicei multa apa si trebuie sa alternati mancarea uscata cu cea umeda pentru a compensa aceasta lipsa de lichid. Asadar, daca in primele luni de viata ar trebui sa-i dai 5 mese pe zi, incearca sa faci 2 hrana uscata si 3 mancare umeda, de exemplu.

Este important sa cunoasteti alimentele toxice pentru pisici, astfel incat sa nu le oferiti sau sa le lasati la indemana. Din moment ce ei pot obtine viata in pericol grave boli .