CE ESTE GANDIREA POZITIVA SI CUM SE POATE SCHIMBA VIATA

Aceasta intrebare ramane o metoda veche de intelegere daca aveti o perspectiva pozitiva asupra vietii. Atitudinea ta fata de viata, de tine si de imprejurimile tale decide daca ai o abordare optimista sau pesimista. Pe masura ce depresia si anxietatea se ridica la varf, gandirea negativa a devenit o problema critica care nu afecteaza doar sanatatea mentala, ci si fizica a multora. Gandind pozitiv se poate face fata stresului intr-o maniera mai eficienta, ceea ce va impiedica in continuare sa va simtiti disperat si anxios. Cum se poate ajunge la gandirea pozitiva? Ei bine, pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa intelegem ce este gandirea pozitiva.

Nu este o mantra precum ,,Sunt o persoana pozitiva”care trebuie repetat in fiecare zi. De asemenea, nu inseamna ca te opresti sa observi situatii neplacute prin faptul ca nu citesti stirile sau stai izolat de orice persoana negativa. De fapt, este chiar opusul. Este modul in care reactionati la astfel de incidente care nu sunt foarte pozitive. Inseamna ca va confruntati cu neplacerile intr-un mod mai pozitiv. Va asteptati la cele mai bune si fiti pregatiti sa faceti fata si celor mai rai. Inseamna sa recunoastem situatia cu logica si rationament si sa eliminam orice conceptii gresite care provin din lipsa de informatii. De exemplu, daca nu te descurci bine la locul de munca, in loc sa renunti, ai putea vedea pe ce anume trebuie sa te concentrezi si sa inveti sa imbunatatesti ceea ce faci. Sa aruncam o privire asupra modului in care viata ta se poate schimba atunci cand imbratisezi o perspectiva mai pozitiva asupra vietii si a tot ceea ce aduce cu ea.

RASPANDESTE FERICIREA

Daca ti se aminteste ca o persoana care raspandeste fericirea si bucuria oriunde te duci sau in orice situatie te afli, atunci probabil ca duci o viata buna! O atitudine pozitiva este contagioasa. Celebrul citat spus odata de John F Kennedy afirma ca ,,O persoana poate face diferenta si toata lumea ar trebui sa incerce” . Pozitivitatea ta poate ajuta oamenii din jurul tau sa se inveseleasca. Ii va motiva sa gandeasca si sa actioneze mai pozitiv. O atitudine negativa, pe de alta parte, poate face compania dvs. sa fie una toxica. Nu este mai bine sa lasati o amprenta buna pe cineva decat pe una rea?

SUNTETI DESCHIS CATRE MAI MULTE OPORTUNITATI

Uneori, o sansa buna iti vine din intamplare si daca esti intr-o dispozitie negativa si o respingi, este posibil ca aceeasi sansa sa nu mai apara. Este adevarat ca ceva nou aduce impreuna cu sine propriile provocari si s-ar putea sa va fie frica de riscurile pe care le-ar putea aduce. Cu toate acestea, cu o atitudine pozitiva, veti putea depasi orice obstacol. Celebrul vorbitor motivational Gary Vaynerchuk afirma: ,,Pozitivitatea castiga intotdeauna … Intotdeauna” . Cu o mentalitate corecta, veti fi mai dornici si mai dispusi sa riscati lucrurile pe masura ce aveti mai multa incredere si credinta in voi insiva. Infruntarea fricilor si depasirea este una dintre strategii cheie urmate de multi oameni de succes.

ESTI ENERGIC Nimic nu preia mai multa energie decat ingrijorarea si ingrijorarea constanta in legatura cu totul din viata. Acest lucru ar putea ajunge la oboseala ta de cele mai multe ori si sa ai putin sau deloc energie pentru a face ceva care merita. Gandirea negativa nu va lasa nici o motivatie sau vointa de a face ceva. In acelasi timp, o abordare mai pozitiva va va pregati si pe punctul de a infrunta ziua cu cel mai bun picior inainte. Acest lucru nu numai ca ofera un mare impuls pentru sanatatea mintala, dar este, de asemenea, un semn sigur catre o viata fizica mai sanatoasa.

ESTI MAI PREGATIT CAND VIATA ITI DA LAMAI

Probabil ati auzit faimoasa fraza a lui Hubbard care spune: ,,Cand viata iti da lamai” . Viata nu va fi intotdeauna asa cum prevedeti sau asteptati sa fie. Uneori ne vor veni niste lucruri cu adevarat neplacute. Cum ne descurcam, ne face sau ne rupe. Este adevarat ca unele situatii pot provoca multa durere si iti va lua timp sa-ti revii , dar daca ai o perspectiva pozitiva asupra vietii, atunci mergi mai usor inainte. Veti putea face fata unei tragedii cu o minte mai clara si mai logica.

CUM SA VA INCEPETI CALATORIA CATRE O GANDIRE POZITIVA

Cele mentionate mai sus sunt doar cateva dintre multele beneficii pe care le puteti obtine dintr-o mentalitate pozitiva. Daca va uitati la modul in care va puteti incepe calatoria catre o abordare mai pozitiva a vietii, cititi mai jos pasii foarte simpli pe care ii puteti face pentru inceput.

FII RECUNOSCATOR

Daca aveti un corp sanatos si functional, este suficient sa incepeti cu a fi recunoscatori. Incepand chiar de la posibilitatea de a te trezi in fiecare dimineata si de a bea cafea pana la a te intoarce la patul confortabil noaptea pentru a dormi, va exista o multitudine de lucruri pentru care poti fi recunoscator. Poate ca nu toti vor fi exact de o calitate superioara, dar cu abilitatea ta fizica si mentala, poti lucra cu siguranta spre realizarea viselor tale. Obisnuieste-te sa notezi in fiecare zi cel putin zece lucruri pentru care esti recunoscator. In scurt timp, iti vei da seama ca sunt atat de multe lucruri pe care le ai in viata ta si nu exista cu adevarat niciun motiv sa fii in disperare.

IMBUNATATESTE-TE IN MOD CONSECVENT

O celebra carte a lui Gary W. Keller si Jay Papasan numita ,,The One Thing” ofera o solutie frumoasa pentru a te imbunatati. Acesta indica modul in care va puteti simplifica viata concentrandu-va pe imbunatatirea unui singur lucru la un moment dat, mai degraba decat sa va accesati din nou si din nou. De exemplu, daca starea ta de sanatate este slaba, ai putea incepe prin a te concentra asupra modului in care ti-ai putea recastiga sanatatea, imbunatatind un aspect al vietii tale, care ar putea fi reducerea alimentelor nesanatoase sau acordarea timpului pentru a face o activitate de fitness in fiecare zi. Imbunatatirea de sine aduce mai multa incredere si credinta in tine.