Ce este Slow Content si cum va poate ajuta sa va pozitionati brandul?

Stiti cate postari pot fi publicate intr-o luna in WordPress? Aproape 80 de milioane de postari in 30-31 de zile. O cifra foarte mare, nu crezi? Cu atatea postari, este din ce in ce mai greu sa ajungem la potentialii nostri clienti, din moment ce lupta pentru pozitie in motoarele de cautare Google a devenit atat de agresiva, incat in ​​doar 24 de ore poti trece de sus la a cincea pagina unde nimeni nu ajunge sa ajunga. Dar tot ce se publica este intr-adevar de calitate? Nu, si din acest motiv, profesionistii in marketing au gasit o solutie foarte buna la ceea ce este cunoscut sub numele de „continut linistit” sau Slow Content, un concept care devine o revolutie, dar despre care foarte putini au auzit.

Continut lent sau continut odihnitor

Acest concept a aparut cu scopul de a evalua calitatea acestuia inainte de a scrie sau de a publica o postare , tinand cont de veridicitatea si relevanta informatiilor. Prin urmare, ideea este sa te opresti, sa te gandesti, sa ai grija de fiecare rand care este scris, sa masori cuvintele folosite, sa evaluezi cuvintele cheie si mai presus de toate, continutul este de interes si ofera informatii valoroase pentru utilizatori.

Nu este vorba de a face o publicatie rapida si lipsita de sens pentru a ne pozitiona in primele pozitii ale motoarelor de cautare, ci mai degraba este vorba de a scrie o postare de calitate, foarte greu de invins si, prin urmare, de a fi demis de o alta postare similara in seekers. . In acest fel, ne vom asigura nu numai vizibilitate, ci si ca blogul nostru obtine o mare recunoastere si utilizatorii ne au ca prima optiune atunci cand cauta informatii specifice.

Cand postezi mai putin este mai bine

Cu ani in urma, odata cu aparitia WordPress si a blogurilor sale, si cand reteaua nu era inundata de postari pe aceeasi tema, postarea zilnica era o practica obisnuita si aproape o obligatie. Prin urmare, important nu a fost publicarea unei postari in profunzime, ci pur si simplu publicarea.

Dar acum, ca urmare a acestei mari infinite de postari care exista deja pe web si/sau care sunt publicate zilnic, in care, ceea ce se numeste calitate non-premium, este nevoie de a genera postari aprofundate care sa iasa in evidenta. a aparut . Cu alte cuvinte, este mult mai bine sa creezi o singura postare care sa ofere o mare valoare utilizatorilor si care sa depaseasca intre 1.000 si 1.500 de cuvinte, decat sa faci 5 sau 6 postari pe aceeasi tema din 500 de cuvinte prost scrise si ca ceea ce fac ei este doar divaga.

In cadrul sectorului B2B, aceasta practica ar trebui sa fie esentiala pentru a ajunge la mai multi potentiali clienti, adica principalul lucru nu ar trebui sa fie publicarea cat mai mult continut posibil, ci realizarea si publicarea continutului mult mai eficient.

De asemenea, s-a dovedit ca continutul mai lung este intotdeauna mai bun. Un studiu al Asociatiei Americane de Marketing a constatat ca, in ultimii cinci ani, marcile si-au crescut rata de postare cu 800%, totusi implicarea lor a scazut cu 89%.

In fata acestor date, putem observa ca Content Marketing, care a jucat de mult un rol fundamental in strategiile de Marketing ale marcilor, va suferi, fara indoiala, o schimbare radicala, in care ne confruntam deja cu aparitia Slow Content.

Sfaturi pentru imbunatatirea continutului Slow

Nu trebuie sa confundam Slow Content cu simplul fapt de a publica mai rar, dar atunci cand vorbim despre acest concept, ne referim la investirea timpului si a resurselor pentru a genera o postare de inalta calitate, care poate adauga valoare utilizatorului care o citeste. Dar cum sa profitati la maximum de continutul lent ? Iata cateva sfaturi pentru a reusi in strategia de continut lent .

1# Clickbait

Este adevarat ca aceasta practica nu este foarte bine apreciata, intrucat tot mai multe branduri folosesc titluri curioase sau „senzationaliste” pentru a atrage atentia utilizatorilor si a-i face sa dea clic pe link. Din acest motiv, pentru a scapa de aceste practici proaste, cel mai indicat este sa generam titluri virale pentru a-i determina pe utilizatori sa intre in postare, dar care au intotdeauna legatura cu continutul pe care l-am scris, departe de a fi senzational sau „morbid” titluri, deoarece acestea nu ne vor ajuta sa ne pozitionam ca repere in sectorul nostru, dar ne-ar putea murdari imaginea marcii.

Pentru aceasta, este esential sa stim ce intereseaza clientii nostri potentiali sau indoielile lor, pentru a scrie un titlu cu aceleasi cuvinte prin care utilizatorii ar cauta un anumit continut. Este aici, unde trebuie sa luam in considerare cuvintele cheie sau Cuvinte cheie .  

2# Luati in considerare continutul deja publicat

Puterea „canibalizarii” este incredibila. Intotdeauna va fi mai bine sa actualizati o postare veche decat sa generati o postare noua despre acelasi continut pe care l-am publicat deja. In acest fel, postarile noastre vechi vor fi mereu actualizate, prin urmare, vizibilitatea lor va fi mai mare si nu vor fi uitate.

3# Este important sa ai scriitori buni

Este esential sa existe scriitori buni, astfel incat acestia sa fie capabili sa transmita idei intr-un mod clar si simplu, astfel incat utilizatorii care nu cunosc subiectul discutat sa il poata intelege.

O alta caracteristica fundamentala de care companiile trebuie sa tina cont atunci cand angajeaza un editor este aceea ca cunosc munca pe care o face compania sau au o idee minima despre cum functioneaza, astfel, le va fi mai usor sa introduca postari de profunzime care ofera o mare valoare, valoare atat pentru companie, cat si pentru utilizatori. Un copywriter care habar n-are despre ce scrie nu va putea transmite clientilor informatii interesante sau noi.

4# Segmentarea audientei/utilizatorilor nostri

Segmentarea este intotdeauna o solutie buna, astfel incat informatiile pe care le impartasim sa ajunga la utilizatori care sunt cu adevarat interesati. In acest fel, ii vom putea converti in potentiali clienti si vom sti ca respectivele informatii au fost citite si nu au ajuns la cosul de gunoi sau nu au avut angajamentul asteptat.

Pentru a face acest lucru, ne putem uita la persoanele care partajeaza sau nu buletinul nostru informativ sau continutul acestuia. La fel si persoanele care ne-au deschis sau nu e-mailurile, sau chiar, le putem segmenta dupa pozitie, gen, locatie, sector in care lucreaza, printre altele.

Imbunatatiti calitatea continutului dvs

Iata cateva recomandari despre cum putem imbunatati continutul blogului nostru.

Examinati continutul vechi

Am discutat deja despre „canibalizare” mai devreme. Este evident ca daca ne reducem postarile, vom avea mai mult timp sa revizuim continutul vechi pe care il avem. Ce am publicat? Ce probleme nu am explorat? Cat de mult continut avem pe aceeasi tema?

In plus, efectuarea acestei actiuni ne poate ajuta sa gasim link-uri intrerupte , probleme SEO sau chiar sa generam acelasi stil de postare pentru fiecare dintre postarile pe care le-am publicat sau pe care le vom publica in viitor.

Imbunatatiti sau creati un nou calendar editorial

Articolele despre tendinte sau newsjacking sunt o modalitate buna de a avea mereu continut, dar uneori sunt atat de exploatate incat se pot pierde printre milioanele de postari pe aceeasi tema care exista. O recomandare este sa investigam putin si sa ne uitam la subiecte care nu au fost inca exploatate, dar care cu siguranta vor deveni o tendinta in viitor. In acest fel, vom fi pionieri si vom iesi in fruntea motoarelor de cautare.

Auditul de continut

Este important ca la fiecare X perioada de timp sa ne oprim si sa facem o analiza a postarilor pe care le-am publicat pentru a vedea care au functionat si care nu si cum sa le imbunatatim astfel incat sa fie pozitionate sau sa fie de interes pentru utilizatori.