Ce inseamna sa visezi la un labirint?

Sensul visarii unui labirint implica descoperirea simbolicii din spatele acestuia. Va vom invata totul despre el in urmatoarele randuri.

Labirinturile sunt una dintre cele mai simbolice structuri ale omenirii. Toata lumea isi aminteste de faimosul mit al labirintului cretan, care este punctul de plecare pentru popularitatea sa in Occident. Visarea unui labirint este foarte comuna, iar interpretarea lui este legata de diferite nuante ale vietii de zi cu zi. Va prezentam 6 posibile interpretari ale acestei experiente de vis.

Impactul labirinturilor asupra culturii noastre nu este minor. Chiar si astazi, desenele labirintice sunt foarte populare, ca sa nu mai vorbim de modul in care sunt integrate in arta sau arhitectura. Ganditi-va, de exemplu, la filmul The Shining (1980) sau la labirintul de gheata din Polonia care a luat Internetul cu asalt acum cativa ani. Sa vedem sensul visarii unui labirint.

6 explicatii despre visarea unui labirint

Daca ai avut vise cu labirinturi, cu siguranta nu stii ce fel de interpretare sa le dai. Cu siguranta, sensul sau poate fi foarte ambiguu; mai ales daca nu stabilesti o relatie cu viata ta reala . Pentru a gasi explicatia pentru a visa la un labirint trebuie sa-ti evaluezi viata si din ea sa tragi concluziile pertinente.

Problema este atunci cand faci invers: incearca sa tragi concluzii din visele tale pe care le aplici cu forta in realitate. Va aratam 6 posibile interpretari ale visului la un labirint, toate cu o tenta practica sau materiala.

1. Cautare spirituala

Prima interpretare pe care expertii o dau visarii unui labirint este legata de cautarea spirituala. In multe culturi , labirintul simbolizeaza calea de la lumea celor vii la cea a mortilor. Pe scurt, inceputul simbolizeaza nasterea, calatoria vietii si sfarsitul moartea.

Omenirea a construit sisteme de organizare a credintelor pentru a interpreta aceasta cale, ceea ce o precede si ceea ce o precede. La nivel formal numim aceste sisteme religii , dar la nivel informal le putem clasifica doar drept credinte . Daca te afli in mijlocul unei batalii spirituale despre credinta ta, credintele tale, ce gandesti despre viata sau moarte, atunci poti visa la un labirint .

2. Esti pierdut emotional sau fizic

Una dintre cele mai naturale interpretari ale visului la un labirint este tocmai sa te simti pierdut in orice aspect al vietii.

Deoarece exista o singura cale sigura printre zeci de optiuni atunci cand finalizati un labirint, visarea la una dintre ele poate fi o metafora ca esti pierdut. Te poti simti astfel atat fizic, cat si emotional, asa ca acest vis este legat si de experiente precum angoasa sau singuratatea.

De exemplu, este posibil sa fii intr-o relatie nesatisfacatoare sau sa traiesti intr-un loc in care nu vrei sa fii. Este posibil sa ai un loc de munca care te face nefericit sau relatiile tale sociale sunt inexistente. Tot ceea ce are legatura cu pierderea unei directii stabilite te poate face sa visezi la un labirint: consumul de droguri, depresie, dificultati economice si altele.

3. Iti testezi abilitatile

Finalizarea unui labirint necesita abilitati si abilitati de mare respect. Ganditi-va acum la un labirint ipotetic de cativa kilometri. In functie de abilitatile tale, de capacitatea ta spatiala, de ingeniozitatea sau de determinarea ta, iti poate lua de la cateva ore la cateva zile sa iesi din asta. De exemplu, in mitul grecesc, Tezeu foloseste firul Ariadnei pentru a reveni la punctul de plecare. 

Acest lucru poate fi interpretat in viata ta ca ca treci printr-o experienta dificila care necesita cea mai mare ingeniozitate, concentrare sau angajament. Poate fi o etapa de proba intr-un nou loc de munca, responsabilitatea ingrijirii unui nou-nascut, dezvoltarea unei afaceri sau o etapa de examene in facultate. Progresul tau in vis reflecta progresul tau in viata reala.

4. Vrei sa incepi o calatorie

Am mentionat deja ca labirintul exemplifica calatoria de la viata la moarte. Acest lucru poate fi interpretat si ca orice fel de calatorie, una in care intampinati diverse obstacole de finalizat. Tinand cont de acest sens, putem sintetiza urmatoarele argumente cu privire la motivul pentru care visezi labirinturi:

  • Pregatiti o calatorie care va va testa toate abilitatile.
  • Vrei sa adaugi mai multa aventura in viata ta, dar unele temeri te pot retine.
  • Te-ai saturat de rutina, de monotonie si vrei sa faci o schimbare drastica, lasand totul in urma si incepand o noua viata.
  • Esti o persoana aventuroasa si esti pe cale sa planifici cea mai mare calatorie pe care ai facut-o vreodata.

In acest caz ne referim la o calatorie fizica, desi poate fi interpretata si ca o calatorie mai abstracta. In orice caz, este ceva ce vrei sa faci in ciuda dificultatilor. Visul este inca un memento pe care ti-l dai pentru a arata cat de mult il doresti.

5. Va suprimati demonii

Ignorarea emotiilor sau experientelor negative ajunge sa-si aduca taxe mai devreme sau mai tarziu. Uneori, acest lucru poate afecta visele.

In mitul grecesc, Daedalus a construit labirintul cretan pentru a inchide Minotaurul in el. In credintele antice, i se atribuia capacitatea de a captura raul sau spiritele. Acesta este motivul pentru care gasim labirinturi inainte de a intra intr-un templu sau intr-un fel de cladire. In orice caz, labirintul ca recipient pentru intuneric este o constanta in multe culturi.

Daca luam in considerare aceasta interpretare, visul la un labirint poate fi o modalitate prin care iti spui ca iti reprimi demonii. Lasa deoparte intalnirile cu ei si alegi, in schimb, sa-i inchizi in interiorul tau. Prin demoni intelegem daune emotionale, cum ar fi depresia, nesiguranta, traumele, stima de sine scazuta si altele.

6. Te afli intr-o etapa de renastere

Revenind la analogia labirintului ca calatorie, este important sa luam in considerare ca fiecare calator sufera o transformare pe parcurs. Cu siguranta, obstacolele pe care trebuie sa le infrunte ii ofera experienta si intelepciune, precum si o viziune complet diferita asupra unor lucruri in raport cu cine era el cand a inceput. Ganditi-va, de exemplu, la calatoria lui Ulise in Odiseea.

In linii mari, putem sintetiza acest lucru ca fiindca te afli in mijlocul unei etape de renastere. Una in care lasi in urma dogme, paradigme, ideologii sau ganduri si le inlocuiesti cu un nou mod de a vedea lumea. Daca visezi ca iesi dintr-un labirint, va fi certificarea ca ti-ai incheiat calatoria.

Interpretarile date sunt simbolice si au intotdeauna o relatie cu viata ta. Trebuie sa gasiti relatiile relevante, astfel incat sa puteti alege ce fel de semnificatie puteti atribui visarii unui labirint.