Ce semnificatie au visele tale erotice

Sharon Gilchrest O’Neill, terapeuta in probleme de cuplu, spune ca daca esti atenta la visele tale, poti descoperi multe lucruri folositoare care te vor ajuta sa gasesti solutii la problemele care te framanta.

Poate iti lipseste ceva sau ai o problema la care nu vrei sa te gandesti. Analizarea visului iti poate produce o adevarata revelatie.

Ai visat vreodata ca faceai dragoste cu altcineva decat iubitul tau? Daca da, nu iti face griji in privinta fidelitatii tale – nu inseamna ca vrei sa il inseli. Persoana care apare in locul partenerului este un simbol al lucrurilor care se petrec in interiorul psihicului tau. Afla care sunt semnificatiile viselor tale erotice, potrivit ivillage.com.

1. Sex cu seful

Doar pentru ca visezi ca faci sex cu seful tau nu inseamna ca iti si doresti sa faci lucrul acesta. Visul ar putea sa iti sugereze ca, in ascuns, vrei sa fii mai stapana pe destinul tau si mai autoritara.

Un alt vis frecvent intalnit este cel in care faci dragoste cu un coleg de munca. De foarte multe ori se intampla ca partenerul sa fie o persoana cu care nu ai vrea sa ai de-a face. Nu te inspaimanta daca te visezi intr-o ipostaza intima alaturi de cel mai enervant coleg.

S-ar putea ca acesta sa aiba o calitate pe care o admiri in secret sau pentru care il invidiezi. Acea trasatura de caracter este una pe care ai vrea sa ti-o insusesti.

2. Sex cu ex-ul

Acest tip de vis este o cale de a-ti rezolva problemele emotionale, in special daca tu ai fost cea parasita. De cele mai multe ori insa, visul iti ofera cateva indicii despre relatia ta actuala. S-ar putea ca ex-ul sa inceapa sa iti bantuie visele in clipa in care legatura ta actuala intra in rutina. Ex-ul apare pentru a-ti reaprinde pasiunea.

3. Sex cu un strain

Acel personaj misterios din vis esti chiar tu. De regula, visezi ca faci sex cu un strain ca urmare a unei realizari profesionale sau personale de care esti mandra. Persoana din vis este dovada faptului ca te simti bine in pielea ta.

Daca strainul este o vedeta, in special una de care nu te simti atrasa sexual, intreaba-te ce anume reprezinta acea persoana. Atunci cand visam suntem narcisisti deci e cazul sa te intrebi in ce fel te identifici cu barbatul din vis.

4. Sex cu sotul prietenei tale

Nu ti-a trecut niciodata prin minte sa-l seduci pe sotul prietenei tale. Atunci de ce visezi ca faci tocmai asta? Poate sotul ei are anumite calitati pe care ai vrea sa le detina si partenerul tau. Daca barbatul din vis este foarte tandru si atent, s-ar putea sa simti ca iubitul tau nu are aceste calitati. Visul te poate ajuta sa deschizi o conversatie despre adevaratele tale nevoi.

5. Sex cu o femeie

Nu e cazul sa iti pui intrebari legate de orientarea ta sexuala. Daca visezi ca faci sex cu o femeie inseamna ca esti mandra de ceea ce esti si ca te simti bine in pielea ta. Se pare ca aceste vise sunt mai frecvente atunci cand esti insarcinata.

Psihologii cred ca responsabil pentru aceasta situatie este estrogenul care te predispune la emotii tipic feminine si deci la un mental mai preocupat de imagini cu aceeasi incarcatura.

Daca ti se intampla sa visezi ca faci sex cu o femeie, gandeste-te la activitatile tale din ziua precedenta. Ai avut cumva preocupari specifice genului – ingrijirea unui copil bolnav, consolarea unei prietene etc? Daca da, atunci e cazul sa privesti visul ca o sarbatorire subconstienta a acelei realizari.

Nu iti face procese de constiinta legate de visele erotice. De cele mai multe ori ele simbolizeaza cu totul altceva decat atractia sexuala pentru persoanele care apar in ele. Lauri Quinn Loewenberg, psiholog specializat in interpretarea viselor, spune ca, prin vis, mintea vrea sa-ti arate ceea ce iti lipseste din viata si sa te ajute sa obtii acea calitate.