Cea mai recenta actualizare de siguranta a TikTok le permite parintilor sa controleze conturile copiilor lor

TikTok a promovat o noua actualizare de siguranta a aplicatiei sale, care permite parintilor sa preia mai mult controlul conturilor adolescentului lor, deoarece companiile de social media sunt supuse unei presiuni crescande pentru a-si face platformele mai sigure pentru copii.

Compania a declarat marti ca functia „Family Pairing” permite acum parintilor sa dezactiveze complet comentariile la videoclipurile copiilor lor sau sa le permita doar prietenilor. Parintii ale caror conturi sunt legate de copiii lor vor putea, de asemenea, sa-si seteze conturile la privat, sa dezactiveze functia de cautare a continutului, utilizatorilor, hashtagurilor sau sunetelor si sa limiteze cine poate vedea ce videoclipuri le-au placut copiilor lor.

Lansat in martie, instrumentul Family Pairing permite parintilor sa vada cat timp isi petrec copiii pe TikTok in fiecare zi si sa restrictioneze continutul pe care il vad in feedul lor.

TikTok le permite copiilor sa se inscrie si sa creeze un cont daca au peste 13 ani. Tot ce trebuie sa faca este sa furnizeze data nasterii. Cu toate acestea, deoarece TikTok nu cere verificare, unii copii sub 13 ani s-au inscris mintind cu privire la varsta lor, potrivit autoritatii britanice Ofcom.

Alexandra Evans, sefa politicii publice privind siguranta copilului pentru TikTok in Europa, a declarat ca Family Pairing a „dat un acord cu parintii” de cand a fost lansat.

„Daca ne gandim la asta ca la o cutie de instrumente, am vrut sa oferim mai multe instrumente”, a spus ea intr-un apel video inainte de anunt.

Noile functii Family Pairing, difuzate marti in intreaga lume, ofera tinerilor o „bara de protectie” pe masura ce descopera TikTok, a spus Evans.

„Actualizarile pe care le facem astazi sunt cele mai recente dintr-o serie de pasi pe care i-am facut pentru a le oferi familiilor instrumentele de care au nevoie pentru a crea experienta TikTok potrivita pentru ei”, a spus Evans. „Stim ca atunci cand oamenii se simt in siguranta, se simt liberi sa-si exprime creativitatea – de aceea siguranta este in centrul a tot ceea ce facem.”

In aprilie, TikTok a interzis persoanelor cu varsta de 16 ani sa trimita mesaje directe pe platforma sa, devenind prima firma de socializare care a blocat mesajele private de catre adolescenti la scara mondiala.

Tinerii care ocolesc controlul parental?

Riscurile pentru sanatatea lor mentala si siguranta generala online apar frecvent in stiri, iar alte platforme au inceput incet sa adauge mai multe functii pentru a oferi parintilor mai mult control si constientizare a timpului petrecut pe dispozitive de catre copiii lor.

Va fi o provocare pentru TikTok sa raspunda nevoilor parintilor fara a afecta experienta TikTok pentru utilizatorii sai principali: tinerii. Banuieste ca multi tineri eludeaza deja controlul parental prin crearea de conturi separate despre care parintii lor nu stiu.

Platformele de socializare precum TikTok, Facebook si Twitter si-au castigat reputatia de a fi locuri potential periculoase pentru copii. Este clar ca companiile de social media trebuie sa faca mai multe pentru a se asigura ca platformele lor sunt spatii sigure pentru tineri.

In cele din urma, de multe ori parintii trebuie sa echilibreze siguranta copiilor lor cu placerea lor si stim … ca copiii cu parinti care sunt implicati in ceea ce fac online sunt mai siguri online.

In timp ce instrumentele parentale de pe retelele de socializare pot fi utile, este important ca parintii sa gaseasca timp pentru a purta conversatii regulate cu copiii lor despre platforme.