Cei mai buni ochelari VR

Daca te intorci in anii ’90 si incepi sa citesti despre „realitatea virtuala”, iti vei da seama rapid ca termenul s-ar putea referi la orice, de la un sistem complet de simulare Lawnmower Man la un model 3D de pe ecranul computerului. Lucrurile s-au simplificat de atunci: in afara catorva circumstante speciale, ne referim aproape intotdeauna la lucruri pe care le vedeti intr-un set cu casca VR, cum ar fi Oculus Rift. Din pacate, aceasta definitie implica faptul ca toate seturile de casti sunt aproximativ echivalente – ca un Google Cardboard de 30 USD va face acelasi lucru ca un HTC Vive de 800 USD.

Dar pe masura ce castile VR incep sa apara pe rafturile magazinelor, diferentele foarte reale dintre ele vor incepe sa conteze – multe. Deci, daca te uiti la VR, ce ar trebui sa vezi? Nu exista niciun dispozitiv specific, potrivit pentru fiecare persoana; de fapt, odata ce coborati la cele mai ieftine casti, exista prea multe modalitati pentru a ne numi aici. Este prea devreme pentru a recomanda chiar si produse specifice, avand in vedere cate nu sunt inca in afara. Dar va putem oferi tot ce aveti nevoie pentru a sorta optiunile: ceea ce veti putea face in diferite tipuri de realitate virtuala, cat de mult va puteti astepta sa platiti si care caracteristici ar trebui sa cautati.

Cea mai mare decizie pentru majoritatea oamenilor va fi alegerea dintre cele trei clase generale de VR. Vrei sa te udezi doar cu cele mai simple instrumente disponibile? Va mentineti pentru cea mai buna experienta posibila? Sau esti undeva intre ele? Totul este prezentat mai jos. Pentru ceva ceva mai concret, exista si o diagrama de comparatie directa pentru opt dintre castile mentionate.

Care sunt cei mai buni ochelari VR?

Oculus Quest este alegerea noastra pentru cele mai bune casti VR pe care le puteti cumpara in prezent. Asta datorita capacitatii de a juca unele dintre cele mai bune jocuri VR fara a fi nevoie sa atasati setul cu casca la PC sau sa utilizati un smartphone puternic pentru a-l alimenta; nici nu trebuie sa configurati senzori de miscare externa. Si cu urmarirea mainilor aruncata in mix, Oculus Quest este o casca care prezinta una dintre cele mai bune modalitati de a experimenta experiente de realitate virtuala de inalta fidelitate, fara a crea setari de controlere separate.