CFR organizeaza licitatii in valoare de 332 milioane lei, fara TVA

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” organizeaza, in perioada 9 – 14 ianuarie 2014, licitatii deschise pentru atribuirea a opt contracte de lucrari (proiectare si executie) pentru imbunatatirea sigurantei traficului feroviar, a caror valoare totala estimata este de 332,075 milioane lei, fara TVA.

Lucrarile necesare pentru imbunatatirea sigurantei traficului feroviar vizeaza modernizarea a 112 treceri la nivel cu calea ferata, modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectiile de circulatie Siculeni – Adjud si Ilia – Lugoj si introducerea unui sistem centralizat de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse.Sursa de finantare este asigurata din fonduri externe nerambursabile de la Fondul European de Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat.

Licitatia pentru lucrari de proiectare si executie aferente obiectivului „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferata” (4 loturi) se va desfasura in data de 9 ianuarie 2014, ora 12.00, la sediul Companiei Nationale de Cai Ferate CFR, ofertele putand fi depuse la sediul autoritatii pana in ziua desfasurarii procedurii, la ora 10.00. Perioada de valabilitate a contractului este de 48 luni, iar criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Valoarea totala estimata a achizitiei este de 81,435 milioane lei, fara TVA, pentru toate cele 4 loturi (lotul I – 30 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Brasov si Cluj; lotul II – 33 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Craiova si Timisoara; lotul III – 37 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Iasi si Galati; lotul IV – 12 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Bucuresti si Constanta).

Licitatia pentru lucrari de proiectare si executie aferente obiectivului Modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia de circulatie Siculeni – Adjud (2 loturi – 12 statii CF) se va desfasura in data de 13 ianuarie 2014, ora 12.00, la sediul CFR, ofertele putand fi depuse la sediul autoritatii pana in ziua desfasurarii procedurii, la ora 10,00. Perioada de valabilitate a contractului este de 48 de luni, iar criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Valoarea totala estimata a achizitiei este de 135,02 milioane de lei, fara TVA, pentru cele 2 loturi (lotul I – modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica in cinci statii aflate pe raza sucursalei CREIR Brasov – Mihaileni, Nadejdea, Livezi Ciuc, Lunca de Sus si Lunca de Mijloc si lotul II – modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica in sapte statii aflate pe raza sucursalei CREIR Galati – Ghimes, Palanca, Simbrea, Goioasa, Asau, Dofteana si Tg. Ocna).

Licitatia pentru lucrarile de proiectare si executie aferente obiectivelor “Sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse” (lotul I – 21 de sisteme de detectare) si “Modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia de circulatie Ilia – Lugoj” (lotul 2 – sapte statii CF: Costeiul Mare, Cliciova, Manastur, Faget, Margina, Holdea si Dobra) se va desfasura in data de 14 ianuarie 2014, ora 12,00, la sediul Companiei Nationale de Cai Ferate CFR, ofertele putand fi depuse la sediul autoritatii pana in ziua desfasurarii procedurii, la ora 10,00. Perioada de valabilitate a contractului este de 53 de luni, iar criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Valoarea totala estimata a achizitiei pentru cele doua loturi este de 115,62 milioane lei, fara TVA.Aceste proiecte se incadreaza in Axa Prioritara 3 a POS-T – Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protectiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor, Domeniul Major de Interventie 2 – Imbunatatirea sigurantei traficului pe toate modurile de transport planificat pentru cofinantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Transport 2007-2013.”Programele de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare reprezinta o prioritate a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, programe care contribuie direct la realizarea obiectivului strategic de crestere a cotei actuale de piata a transportului feroviar de calatori si marfa, prin sporirea gradului de siguranta si de confort, dar si prin reducerea timpului de calatorie”, se mentioneaza intr-un comunicat.