Cel mai mare dezvoltator rezidential dinainte de criza s-a trezit si incepe sa vanda

Dupa o lunga perioada de criza in care nu a adaptat preturile la cererea de pe piata, Impact Developer&Contractor a inceput timid sa reduca mai serios unele preturi abia in a doua jumatate a anului trecut, in paralel cu o serie de schimbari in conducerea companiei. Unul dintre rezultate a fost cifra de 100 de locuinte vandute, cu aproape jumatate mai multe decat in 2011.

Acest lucru s-a vazut firesc si in cifra de afaceri, care a ajuns la circa 22 de milioane de lei, de la doar putin peste opt milioane de lei in anul 2011.

Mai concret, compania listata la Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat anul trecut o crestere de 45% a unitatilor vandute cu plata integrala sau cu plata in rate. Pe langa cele 100 de locuinte vandute, alte 23 de locuinte au fost inchiriate. Vanzarea loturilor de teren a inregistrat o scadere de 14% fata de 2011, cu o suprafata totala de 5.547 mp tranzactionata in cursul anului trecut.

Valoarea unitatilor si a loturilor de teren contractate in 2012 a fost cu 15% mai mare decat in anul 2011, acestea insumand 31,6 milioane lei. In afara vanzarilor de locuinte si loturi de teren, Impact a avut si venituri provenite din valorificarea stocurilor si activelor mobile fara miscare, in suma de aproximativ 1 milion de lei.

Din septembrie, directorul general al companiei este Stefan Gheorghiu Milicin, care printre multe alte functii, a fost director comercial la Willbrook Romania si director general al fondului Europolis Romania.

Dupa ce in aprilie 2012, omul de afaceri Dan Ioan Popp a fost schimbat de la presedintia Consiliului de Administratie cu grecul Dimitrios Sophocleous, din ianuarie 2013 nici Carmen Sandulescu nu mai este director executiv. Astfel, doi dintre oamenii care au fost la conducerea companiei inca de la inceput, din anii ’90, nu mai detin acum functii de conducere. Mai detin insa participatii importante, alaturi de participatiile si mai mari ale fondurilor de investitii, care hotarasc in buna masura modul de gestionare a afacerilor companiei.

In a doua jumatate a anului 2012, Impact a decis, printre altele, reducerea cu 40% a preturilor la locuintele din Oradea detinute in portofoliu.

„Estimam ca rezultatele acestor schimbari vor incepe sa se contureze si mai clar incepand cu acest an. Ne-am propus pentru 2013 o crestere cu circa 360% a suprafetelor de loturi tranzactionate si o crestere cu circa 27% a vanzarilor de locuinte”, a declarat Stefan Gheorghiu, directorul general al Impact.

Compania este una cu capital integral privat, a fost infiintata in 1991, prin subscriptie publica iar din anul 1996 a fost cotata la Bursa Romana de Valori Bucuresti.

Compania s-a remarcat mai ales prin faptul ca a ridicat, mai ales inainte de criza, 16 ansambluri rezidentiale in orase precum Bucuresti, Constanta, Oradea si Ploiesti.