50 de citate despre egalitatea de gen care merita citite si retinute

Nu este un secret pentru nimeni ca egalitatea de gen este una dintre cele mai importante probleme astazi. Sunt multi oameni care lucreaza continuu, in politica, in asociatii civile si individual pentru a face ca egalitatea de gen sa devina realitate. Dar nu este o sarcina simpla, mai ales in unele paturi sociale sau in anumite culturi.

Asa cum se intampla adesea cu marile schimbari din istoria omenirii, exista oameni influenti si mari lideri care isi lasa amprenta asupra anumitor probleme. Si intrucat acesta este unul dintre ele, dorim sa facem o mica compilatie cu unele dintre cele mai de neuitat fraze despre egalitatea de gen care merita citite si retinute.

1. „Problema femeilor a fost intotdeauna o problema pentru barbati”. Simone de Beauvoir, scriitoare, profesor si filozof francez.

2. „Nu vreau ca femeile sa aiba putere asupra barbatilor, ci asupra lor insisi”. Mary Wollstonecraft, filozof si scriitor englez.

3. «Primul care a comparat femeile cu o floare a fost un poet; al doilea, un idiot. Voltaire, scriitor, istoric si filozof francez.

4. „Nu exista nicio bariera, incuietoare sau surub pe care sa le poti impune libertatii mintii mele”.Virginia Woolf, scriitoare britanica.

5. „Cand femeile au putere, ele imbunatatesc enorm viata tuturor celor din jurul lor.”Printul Henric al Angliei, Duce de Sussex.

6. „Eu ma numesc barbat feminist. Nu asa numiti pe cineva care lupta pentru drepturile femeii?Dalai Lama, lider spiritual tibetan.

7. „Nivelul de civilizatie la care au atins diversele societati umane este proportional cu independenta de care s-au bucurat femeile”.Flora Tristan, scriitoare si feminista franceza.

8. „Inaintea lui Dumnezeu, toti suntem la fel de intelepti si la fel de prosti”.Albert Einstein, om de stiinta german.

9. „Daca cineva se considera limitat de sex, rasa sau origine, va deveni si mai limitat.”Carly Fiorina, politician american.

10. „Privilegiul este cel mai mare dusman al legii.”Marie von Ebner-Eschenbach, scriitoare austriaca.

11. „Nu pot spune daca femeile sunt mai bune decat barbatii. Cu toate acestea, pot spune fara ezitare ca nu sunt mai rele.”Golda Meir, prim-ministru israelian.

12. „Femeile bine purtate rareori fac istorie.”Eleanor Roosevelt, activista si prima doamna a Statelor Unite.

13. «Toti barbatii ar trebui sa fie feministi. „Daca barbatilor le pasa de drepturile femeilor, lumea va fi un loc mai bun.”John Legend, cantaret american.

14. „Testul daca poti sau nu sa faci o treaba nu ar trebui sa fie organizarea cromozomilor tai.”Bella Abzug, politician american.

15. «Cele doua sexe nu sunt superioare sau inferioare unul celuilalt. Ele sunt pur si simplu diferite.Gregorio Maranon, medic, scriitor si ganditor spaniol.

16. „Lupta pentru drepturile femeilor ne face adesea sinonime cu ura barbatilor. Stiu doar ca un lucru este adevarat: trebuie sa oprim aceste ganduri.”Emma Watson, actrita engleza.

17. „Unde cineva lupta pentru demnitatea lui, pentru egalitate, pentru a fi liber… uita-te in ochii lui”.Bruce Springsteen, cantaret american.

18. „Egalitatea va veni atunci cand o femeie nebuna poate merge atat de departe cat merge un barbat nebun astazi”.Estella Ramey, psiholog american.

19. „Imi doresc pentru mine ceea ce vreau pentru alte femei: egalitate absoluta”.Agnes Macphail, politician canadian.

20. «Egalitatea este o nevoie vitala a sufletului uman. Aceeasi cantitate de respect si atentie se datoreaza fiecarei fiinte umane, pentru ca respectul nu are grade.Simone Weil, filozof francez.

21. „Femeile vor fi cu adevarat egale cu barbatii in ziua in care o femeie incompetenta va fi numita intr-o functie importanta”.Francois Giraud, politician american.

22. „Prima egalitate este echitatea”.Victor Hugo, scriitor francez.

23. „Nici un barbat nu este suficient de bun pentru a conduce vreo femeie fara consimtamantul ei.”Susan Anthony, feminista americana.

24. „Omenirea are nevoie atat de barbati, cat si de femei. „De ce ne vad ei ca ceva mai putin egal?”Beyonce, cantareata americana.

25. „Atingerea egalitatii de gen necesita participarea femeilor si barbatilor, a fetelor si a baietilor. „Este responsabilitatea tuturor.”Ban Ki-moon, diplomat sud-coreean.

26. „Egalitatea de gen este mai mult decat un scop in sine. Este o conditie prealabila pentru a face fata provocarii de a reduce saracia, de a promova dezvoltarea durabila si de a construi o buna guvernare.”Kofi Annan, diplomat ghanez.

27. „Egalitatea de gen trebuie sa fie o realitate traita”.Michelle Bachelet, politician chilian.

28. «Egalitatea este sufletul libertatii; de fapt, nu exista libertate fara ea.Frances Wright, scriitoare americana

29. „Pana nu vom avea egalitate in educatie, nu vom avea o societate egala”.Sonia Sotomayor, judecator american.

30. „A numi femeile „sexul slab” este o calomnie; „Este nedreptatea barbatului fata de femeie.”M. Gandhi, ganditor indian.

31. „Oamenii nostri cred ca a face bani si a da ordine sunt bazele puterii. „Nu considera ca puterea este in mainile unei femei care are grija de toata lumea toata ziua si da nastere”. Malala Yousafzai, studenta si activista pakistaneza

32. „Sunt femeie si scriu. Sunt un om de rand si stiu sa citesc. M-am nascut servitor si sunt liber. Am vazut lucruri minunate in viata mea. Am facut lucruri minunate in viata mea.”Rosa Montero, jurnalist si scriitor spaniol.

33. „Nu spun ca toata lumea este egala in abilitatile, caracterul sau motivatiile lor, dar afirm ca ar trebui sa fie egale in sansa de a-si dezvolta propriul caracter, motivatia si abilitatile.”John Fitzgerald Kennedy, politician american.

34. „Ardrazati steagul egalitatii, femei! Lupta pentru drepturile tale si conta pe colaborarea mea loiala!”Louisa May Alcott, scriitoare americana.

35. „Feminismul este ideea radicala care sustine ca femeile sunt oameni”.Angela Davis, filozof american.

36. „Daca femeile si fetele ar fi tratate egal cu barbatii in ceea ce priveste drepturile, demnitatea si oportunitatile, am vedea progres politic si economic in intreaga lume”.Hillary Clinton, politician american.

37. «Animalele lumii exista din motive proprii. Nu au fost facute pentru oameni, la fel cum negrii nu au fost facuti pentru albi, nici femeile pentru barbati.Alice Walker, scriitoare americana.

38. „Extinderea drepturilor femeii este principiul de baza al intregului progres social”.Charles Fourier, scriitor francez.

39. „Ceea ce noi femeile inca mai trebuie sa invatam este ca nimeni nu iti da putere, trebuie sa o iei.”Rosseanne Barr, actrita americana.

40. „Daca jumatate din companiile noastre ar fi conduse de femei si jumatate din casele noastre de barbati, lucrurile ar fi mai bine”.Sheryl Sandberg, economist american.

41. „Cauza femeii este cea a barbatului: cei doi se ridica sau cad impreuna”.Alfred Tennyson, poet englez.

42. „Ideea proasta si cruda ca o sotie trebuie sa se supuna sotului ei a trimis mai multe femei la mormant decat la tribunal pentru un divort”.Lemuel K. Washburn, scriitor american.

43. „Societatea noastra este masculina si pana cand femeile nu vor intra in ea, nu va fi umana”.Henrik Johan Ibsen, dramaturg norvegian.

44. „Cel mai curajos act este sa gandesti singur. Cu voce tare”.Gabrielle ‘Coco’ Chanel, designer de moda francez.

45. „Odata ce ne saturam sa cautam aprobare, ne dam seama ca este mai usor sa castigam respect.”Gloria Steinem, jurnalist american.

46. ​​„Daca nu pastrati nimic altceva, amintiti-va intotdeauna cea mai importanta regula a frumusetii, care este: cui ii pasa?”Tina Fey, actrita americana.

47. „Cultura nu face oamenii: oamenii fac cultura. Daca este adevarat ca intreaga umanitate a femeilor nu este cultura noastra, atunci putem si trebuie sa facem din ea cultura noastra.”Chimamanda Ngozi Adichie, romancier nigerian.

48. «Frica este cea care ne face sa ne pierdem constiinta. De asemenea, este ceea ce ne transforma in lasi”.Marjane Satrapi, ilustratoare iraniana.

49. „Libertatea si justitia nu pot fi impartite in functie de interesele noastre politice. „Nu cred ca poti lupta pentru libertatea unui grup de oameni si sa o refuzi altuia.”Coretta Scott King, scriitoare si activista americana.

50. «Securitatea este atunci cand totul este stabilit, cand nimic nu ti se poate intampla; securitatea este negarea vietii.Germaine Greer, autoare australiana.