Lansarea filmului „Mission: Impossible 8” amanata pe 2025 din cauza grevei actorilor

Paramount a amanat lansarea celui de-al optulea film „Mission: Impossible” din iunie 2024 pana pe 23 mai 2025, cei din interiorul studioului invocand intarzieri de productie din cauza grevei SAG-AFTRA. Cel de-al optulea film „Mission”, care este produs de Skydance, va ocupa locul Zilei Memoriale detinut anterior de un film fara titlu „Spongebob SquarePants”, care se va indrepta acum spre 19 decembrie 2025 ca concurent de familie al celui de-al treilea „Avatar” din 20th Century film.

Spatiul de lansare din 28 iunie 2024 detinut anterior de „Mission” va fi acum ocupat de „A Quiet Place: Day One”, care a fost programat anterior pentru o lansare in martie 2024. Paramount a mutat, de asemenea, filmul familiei John Krasinski „If” cu o saptamana pana pe 17 mai 2024, plasandu-l inaintea listei de weekend de Ziua Memorialului care include Warner Bros.’ „Furiosa” si „Regatul planetei maimutelor” din secolul al XX-lea.

In anuntul sau de schimbare, Paramount s-a referit la film pur si simplu ca „Mission: Impossible” si nu titlul complet anterior „Mission: Impossible — Dead Reckoning, Part Two”, semnaland o potentiala schimbare a numelui pentru urmatoarea transa, care este o continuare directa a intrigii „Dead Reckoning, Part One”, care a ajuns in cinematografe in iulie trecut.

Filmarile pentru „Mission: Impossible 8” erau deja in desfasurare in aceasta vara, cand au intrat in pauza pentru a permite distributiei filmului, condusa de Tom Cruise, sa promoveze „Dead Reckoning: Part One”, care a incasat 567,5 milioane de dolari la box office-ul global impotriva imensei concurenta de la Warner Bros.’ „Barbie” si „Oppenheimer” de la Universal.

In aceeasi zi in care filmul a fost lansat in SUA pe 14 iulie, SAG-AFTRA a inceput prima greva TV/film din 1980, solicitand reguli stricte privind compensarea si consimtamantul pentru replicile actorilor generate de IA si reziduuri mai puternice pentru streaming. printre alte cereri. Greva a durat 102 zile si continua, breasla si studiourile intalnindu-se marti pentru o noua runda de negocieri contractuale, dupa ce discutiile au fost intrerupte anterior pe 11 octombrie.

Pana la incheierea unui acord, productia de film si televiziune va ramane in mare parte blocata, ceea ce reprezinta o problema speciala pentru „Mission: Impossible”, avand in vedere timpul si logistica necesare pentru a relua filmarile pentru un film plin de scene complexe de actiune filmate. pe locatie in diferite locatii globale.

Avand atat de multa incertitudine cu privire la momentul exact in care se poate ajunge la un acord de incheiere a grevei, cei din interiorul Paramount au spus ca studioul a stabilit ca in acest moment nu va putea finaliza filmul la timp pentru lansarea in iunie.

In vara viitoare, va lua locul „A Quiet Place: Day One”, un prequel spin-off al filmelor de groaza de succes regizate de John Krasinski. Michael Sarnoski este scenaristul-regizor al filmului, care o va avea in rol principal pe Lupita Nyong’o si spune o poveste plasata in prima zi in care creaturi extraterestre mortale cu abilitati puternice de auz au atacat omenirea.

„Mission: Impossible 8” se instaleaza acum intr-un spatiu al Memorial Day 2025 care nu a fost inca ocupat de alte filme, deoarece Disney are doar un loc de substituent stabilit in acel weekend de vacanta.

Fiind primul blockbuster care a jucat un loc acolo, „MI8” va avea trei saptamani de joc pe ecranele Imax, ceva ce „Dead Reckoning, Part One” nu a avut, deoarece a primit doar o saptamana de ecrane Imax inainte ca formatul premium sa se schimbe la nivel mondial. la „Oppenheimer”, care a castigat peste 179 de milioane de dolari numai din ecranele Imax.