11 citate despre importanta de a invata sa renunti

Cuvintele pot salva vieti. Sub forma unui jurnal, o scrisoare, o confesiune, o lectura, o carte postala… In multele lor forme, ele ne pot oferi confort in fata a ceea ce a disparut, pierdut, impotriva dorintelor noastre. A invata sa renunti este una dintre cele mai valoroase lectii, dar si una dintre cele mai scumpe de invatat. Oamenii vin si pleaca, iar odata cu ei si planuri, sperante si asteptari. In aceasta mare agitata, suntem lasati intr-o pozitie foarte vulnerabila atunci cand atentia noastra ramane fixata pe ceea ce nu mai exista si nici nu mai exista.

Viata este un flux constant, iar in ea vom avea mereu nevoie de spatiu pentru ceea ce soseste, iar acel spatiu nu este infinit, pentru ca zilele au 24 de ore si nu putem fi decat intr-un loc odata.

Desi frica ne face sa ne agatam de ceea ce se stie, exista o lume intreaga care ne asteapta sa indraznim sa privim inainte. Speram ca urmatoarele fraze va incurajeaza in urmarirea acestui obiectiv.

Expresii pentru a invata sa renunti

Scriitori, vorbitori, filozofi, mentori spirituali… Sunt multe figuri care au reflectat asupra importantei de a invata sa renunti. Va lasam cateva dintre cele mai cunoscute citate ale sale.

1. „Aseara am lasat lumea sa plece si am castigat universul.” (C. JoyBell C.)

Tindem sa credem ca cunoscutul este tot ceea ce putem aspira, tot ceea ce este la indemana noastra si ca, daca il pierdem, nu ramanem cu nimic. Cu toate acestea, atunci cand indraznim sa renuntam, de obicei descoperim ca ne inchidem de realitati minunate.

Pentru a da drumul este necesar sa renunti la frica.

2. „Exista o diferenta importanta intre predare si eliberare.” (Herman Hesse)

Simti ca sacrificiul si perseverenta sunt valori fundamentale in orice situatie? Daca aceasta credinta este foarte extrema in tine, probabil ca nu vei putea vedea cand te afli intr-o fundatura si iti irosesti energia.

A continua sa investim in ceva care ne dauneaza, care nu are viitor, care ne consuma, nu este potrivit. Trebuie sa invatam cand este timpul sa lasam drumul.

3. „Adevarul este ca, daca nu lasi, daca nu te ierti pe tine insuti, daca nu ierti situatia, daca nu realizezi ca situatia s-a terminat, nu poti merge mai departe.” (Steve Maraboli)

Prea des ramanem blocati in vinovatie, in resentimente, in durerea unei situatii trecute . Simtim ca, prin faptul ca nu lasam, platim penitenta sau il facem pe cel care ne-a ranit sa plateasca. Cu toate acestea, nu facem decat sa ne condamnam sa continuam sa traim in acele emotii care exista doar in mintea noastra.

4. „In procesul de a da drumul, vei pierde multe lucruri din trecut, dar te vei regasi pe tine insuti.” (Deepak Chopra)

Si nu exista dar mai valoros, nici o recompensa mai mare pentru procesul de vindecare decat reconectarea cu sine, cu propria esenta. Ca sa te vezi, sa te descoperi si sa te iubesti, poate ca trebuie sa inveti sa renunti la batrani, convingeri si comportamente, dar va fi, fara indoiala, cea mai buna decizie pe care o vei lua in viata ta.

5. „Este nevoie de si mai multa forta pentru a da drumul decat pentru a apara ceva.” (Eckhart Tolle)

Adesea simtim ca, tinandu-ne de ideologiile noastre, suntem fermi si coerenti; ca tinandu-ne de relatiile noastre suntem loiali.

Cu toate acestea, adevarata putere si curaj consta in a sti cand sa te intrebi, cand sa fii flexibil si sa schimbi cursul. E greu sa renunti la ceea ce crezi si ceea ce simti, dar uneori este foarte necesar.

6. „Cand renunt la ceea ce sunt, devin ceea ce as putea fi.” (Lao Tze)

Si de cand eram mici am primit o multitudine de etichete, impuse de altii si de noi insine. Astfel, ne dedicam sa continuam sa reprezentam acele roluri atribuite. Dar ce s-ar intampla daca ai inceta sa te definesti, daca ai inceta sa te identifici cu acele povesti? Apoi, ai descoperi cine esti cu adevarat.

7. „Cel mai bun mod de a renunta este sa te concentrezi pe ce sa faci in continuare.” (Denis Waitley)

Daca vrei sa inveti sa renunti, dar pare imposibil, aceasta este cheia: concentreaza-te pe viitorul tau. Nu va blocati gandindu-va la ce s-a intamplat, la ce ar fi putut fi. Proiecteaza -ti noua viata acum si incepe sa o construiesti, aici ar trebui sa-ti concentrezi energia.

8. „Timpul nu vindeca durerea emotionala, trebuie sa inveti sa o renunti.” (Roy T. Bennett)

Ai auzit ca timpul vindeca totul? Ei bine, daca acel timp nu este investit in reflectare, intelegere si vindecare, sa va spun ca totul va ramane la fel. Eliberarea nu este un act automat, ci un proces constient.

9. „Creativitatea poate fi descrisa ca renuntarea la certitudini.” (Gail Sheehy)

Vrei o viata diferita? Deci, trebuie sa renunti la certitudinile tale, la schemele tale mentale si la credintele tale cele mai adanc inradacinate. Acestea ne leaga si ne limiteaza. Doar renuntand la ele, incetand sa te identifici cu ei si deschizandu-te catre noi posibilitati, vei putea crea dincolo de cunoscut.

Eliberarea credintelor si a gandurilor este necesara pentru a invata sa renunti si sa renunti.

10. „Nu ai nevoie de putere pentru a renunta la ceva, ceea ce ai nevoie cu adevarat este intelegere.” (Guy Finley)

Este esential sa stii ca a invata sa renunti nu este o chestiune de efort si suferinta. Dimpotriva, este un proces firesc, o decizie evidenta atunci cand intelegi situatiile.

Trebuie sa intelegi de ce se intampla sau s-a intamplat ceva intr-un anumit fel , ce ti-a adus invatarea si cum sa o aplici in viata ta. Cand ajungeti la aceasta concluzie, eliberarea va fi aproape inevitabil.

11. „Cand va suparati o alta persoana, esti legat de acea persoana sau conditie printr-o legatura emotionala care este mai puternica decat otelul. Iertarea este singura modalitate de a dizolva acea legatura si de a te elibera.” (Catherine Ponder)

In cele din urma, amintiti-va ca a da drumul nu inseamna doar a pleca sau a ignora, ci si a vindeca. Oricat de multi ani trec, oricat de mult nu vezi o persoana, daca tii in continuare ranchiuna si resentimente, acea imprejurare continua sa te insoteasca oriunde mergi ca un rucsac greu .

Speram ca aceste fraze pe care sa inveti sa renunti ti-au fost utile. Desi pentru unele persoane aceasta sarcina este deosebit de complicata, daca incepi sa o pui in practica vei vedea cat de eliberatoare este. Lasa trecutul si deschide-te pentru a te descoperi din nou si a trai acele oportunitati care te asteapta.