Jaluzele orizontale sau verticale? Cum să alegi corect

Atunci cand trebuie sa faceti o selectie pentru ferestrele voastre termopan trebuie sa va familiarizati cu avantajele, dezavantajele, beneficiile jaluzelelor orizontale sau verticale.

Jaluzelele verticale sunt realizate din lamele individuale fixate de o sina care atarna vertical, sunt recomandat a fi montate la ferestrele de mai mari dimensiuni pentru ca ele ofera un acces mai usor si un control mai bun al luminii care va patrunde in interiorul unei incaperi.Nu este nevoie ca ele sa fie trase complet pentru a facilita accesul.

Nivelul de lumina se regleaza foarte usor prin pivotarea lamelelor in functie de nevoile fiecaruia.

Jaluzelele orizontale sunt alegeri ideale pentru ferestrele mai mici si inguste, au lamele subtiri si pot fi cele mai potrivite pentru ferestrele clasice care sunt deschise pentru a permite aerului sa circule.

Pozitie

Pozitia ferestrei tale are un rol important in a decide ce model de jaluzea este cea mai potrivita pentru tine, cele verticale pot fi reglate la dreapta si la stanga si pot fi montatea la ferestrele ce sunt orientate spre vest sau est pentru a bloca lumina soarelui.Cele orizonatele se regleaza in sus si jos si sunt ideale de montat la ferestrele orientate spre nord sau sud.

Intimitate si control al luminii

Jaluzele verticale ofera protectie solara si eficienta energetica, atunci cand afara este foarte cald,  lamelele blocheaza caldura si mentine camera rece si confortabila.

In schimb cele orizonatele nu sunt la fel de bune ca cele verticale in controlul luminii si eficientei energetice pentru ca atunci cand soarele straluceste, lumina trece usor prin lamele.

Atunci cand vine vorba de intimitate si confidentialitate, jalulele orizontale sunt castigatoare pentru ca atunci cand sunt inchise complet ofera o bariera excelenta impotrivita privirilor indiscrete ale vecinilor sau trecatorilor.

Ele pot lasa insa mici goluri atunci cand sunt complet inchise ceea ce ce la face mai potrivite pentru ferestrele de mici dimensiuni sau cele care sunt situate mai sus sau pe un perete, unde confidentialitatea poate nu este chiar atat de importanta.

Intretinere

Jazulele verticale au nevoie de intretinere minima in comparatie cu cele orizontale.Lamele sunt aliniate vertical, murdaria se strange mai greu si pot fi curatate cu mare usurinta folosind o carpa moale si umeda.

Datorita alinieri lamelelor, jaluzelele orizontale sunt mai predispuse la colectarea prafului, creand dificultati in curatare si intretinere.

Jaluzelele sunt disponibile intr-o varietate mare de materiale (Poliester, textil, PVC, plastic, polistiren, aluminiu, bambus, vinil)  si culori ( gri, albastru, argintiu, auriu, bej, galben, maro, verde si multe altele) dimeniuni,  permitandu-va sa gasiti exact ce aveti nevoie pentru casa sau biroul vostru.

Daca doriti sa mergeti spre atractivitatea si eleganta jaluzelelor verticale sau aspectul clasic al jaluzelelor orizontale fiecare model isi va gasi locul.Daca sunteti gata sa transformati spatiul echipa de la  https://termopane-salamander.ro/ va poate oferi indrumari de specialitatea pentru a alege modelul care sa se integreze perfect.

Instalarea corecta este importanta pentru a va asigura ca jaluzele vor functiona corespunzator, daca familia voastra are copii mici sau animale de companie, este recomandat sa alegeti jaluzele fara fir pentru siguranta lor.

Alegerea tipului de jaluzea se rezuma la nevoile speficice fiecarui spatiu, luati in consideratre dimensiunea ferestrei, orientarea camerei, functionalitatea sau chiar si decorul existent pentru a face cea mai buna alegere.