Cum obtinem jobul dorit

Daca ai crezut ca este suficient ca pe diploma de absolvent sa scrie o anumita specializare pentru a gasi jobul dorit, ei bine te-ai inselat. Specialiarea este doar un prim pas, dar sunt si alte etape foarte importate pe care trebuie sa le parcurgi ulterior ca sa nu stai sa astepti degeaba sa te cheme lumea la interviu.

De ceva timp, este la moda sa stai in fata calculatorului si sa trimiti companiilor CV-ul direct pe mail sau folosind site-urile care se ocupa cu asa vceva. Insa, aceasta este o modalitate care nu ii da posibilitatea angajatorului de a te cunoaste prea bine, iar tu o sa ramai doar unul dintre miile de CV-uri care se trimit zilnic.

Ca sa indrepti aceasta situatie, ai la dispozitie mai multe solutii. In primul rand, ai putea sa iti plaseze CV-ul cu ajutorul telefonului. Daca stii sigur ca respectiva companie are nevoie de o persoana cu specializarea ta, atunci poti sa pui mana pe telefon si sa vorbesti cu o persoana de la Departamentul Resurse Umane, sau si mai bine ar fi daca ai vorbi cu o persoana mult mai influenta de atat, de exemplu un manager.

Poti sa iti justifici telefonu spunand ca ai nevoie de cateva lamuriri in plus in legatura cu postul liber. Daca ii si ceri datele de contact, atunci poti sa ii trimiti personal CV-ul si eventual chiar sa ii aduci aminte ca l-ai sunat. Este o metoda care va duce la cresterea semnificativa sanselor tale de reusita.

O a doua varianta presupune o vizita la sediul companiei. Atunci cand lucrurile se petrec fata in fata, trebuie sa fi atent la mai multe detalii: CV-ul trebuie printat pe o foaie de calitate, pus intr-un plic si sa ai grija sa nu fie murdar sau indoit. Si in ceea ce priveste aspectul tau fizic, este important cum te prezinti, asa ca alege haine simple, elegante si curate.

Nu te multumi sa lasi CV-ul  la receptie, invoca tot motivul cum ca ai nevoie de mai multe informatii despre postul liber si cere sa discuti cu o persoana care se ocupa de recrutate. Si aceasta este o modalitate care te va pune in fata multor candidati care lupta pentru acelasi post ca si tine.

In zilele noastre poti sa apelezi la Facebook si Twitter nu doar pentru a interactiona cu prietenii tai. Daca iti faci un profil profesionist, poti sa intri in contact cu persoanele cheie din companie. Astfel, poti sa comunici mai usor cu ei, sa vezi ce mesaje mai posteaza sau cand se fac recrutari, deoarece multe companii apeleaza si la aceasta metoda demna de secolul in care traim.

Mai exista o posibilitate de a intra in contact cu persoanele cheie din compania unde tu vrei sa te angajezi: business networking. Afla la ce evenimente merg aceste persoane, unde ai chiar sansa sa dai peste cunoscuti care iti pot face cunostinta, sau pur si simplu te poti face tu cunoscut in bransa. Cunoscand diferite persoane, ei te pot recomanda pentru jobul pe care ti-l doresti.

Orice metoda ai incerca, nu trebuie sa uiti ca atitudinea este totul. Nu este suficient doar sa ai initiativa, trebuie sa ai incredere in tine, sa zambesti, sa fi creativ si comunicativ si astfel ai succesul garantat!