Cum sa faci o papusa voodoo

In ciuda numelui sau, papusa voodoo nu este de fapt legata istoric de practicile voodoo. Mai degraba, isi are originea in practicantii de magie din Europa. Puteti folosi papusi voodoo pentru a arunca atat vraji bune, cat si rele, sau le puteti folosi ca decoratii infricosatoare. Desi poti cumpara oricand unul, a-ti crea propria papusa este mult mai bine. Nu numai ca este mai ieftin si mai distractiv, dar ajungi sa proiectezi papusa asa cum vrei.

Creati-va sablonul pe o foaie de hartie, apoi decupati-l

Gasiti online un sablon simplu, in forma de persoana sau desenati unul singur. Sablonul nu trebuie sa fie realist sau proportional cu o persoana reala. De asemenea, poate fi la fel de mare sau de mica pe cat doresti. Cu toate acestea, majoritatea papusilor voodoo sunt suficient de mici pentru a va potrivi in mana.

Daca nu stii cum sa desenezi, foloseste un taietor de biscuiti pentru turta dulce ca sablon, dar fa capul mai mare si mai rotund.

Fixati sablonul pe doua foi de pasla cu stifturi de cusut

Pastrati stifturile in interiorul sablonului. Daca raman in afara marginii sablonului, vor impiedica taierea. Daca sablonul dvs. este suficient de mic, puteti utiliza o singura foaie de pasla. Indoiti pasla in jumatate pentru a face doua ,,foi”, apoi fixati sablonul.

Puteti folosi orice culoare de fetru doriti, de la tonuri naturale, ale pielii la verde, rosu sau chiar albastru.

Taiati pasla, folosind sablonul ca ghid, apoi scoateti stifturile

Datorita modului in care veti coase aceasta papusa voodoo, nu este nevoie sa adaugati alocatii de cusatura. Dupa ce aveti pasla decupata, scoateti stifturile. Puneti sablonul deoparte; nu vei mai avea nevoie de ea.

Coaseti un buton pe una dintre piesele de fetru pentru ochiul drept

Alegeti una dintre piesele de fetru pentru a fi fata; lasa-l pe celalalt deoparte. Infilati un ac cu ata de broderie neagra, apoi folositi-l pentru a coase un buton alb pe partea dreapta a capului. Terminati de cusut pe partea din spate a paslei, dar nu taiati inca ata dentara.

Pentru o papusa voodoo mai indragita, taiati un cerc din fetru negru putin mai mare decat butonul. Asezati-l sub buton inainte de a-l coase.

Coaseti o linie orizontala pentru baza gurii

Gura trebuie sa se extinda de la ochi la ochi si sa stea in partea de jos a capului. Aduceti acul prin partea din spate a paslei, astfel incat sa iasa sub ochiul stang. Trageti-l spre ochiul drept si impingeti-l inapoi prin pasla. Nu taiati inca ata dentara.

Pastrati firul liber, astfel incat sa nu incretiti pasla.

Adaugati 4 pana la 5 linii verticale pentru a face gura sa para inchisa

Lucreaza-ti drumul din partea dreapta a gurii spre stanga. Fiecare linie ar trebui sa treaca drept prin linia orizontala. Incepeti si terminati chiar in interiorul liniei orizontale si distantati-le cat mai uniform posibil. In acest moment, puteti innoda si taia ata dentara.

Coaseti o inima de pasla rosie pe partea stanga a paslei

Taiati mai intai o inima mica din fetru rosu. Pozitionati-l pe partea stanga a simtului, unde ar fi o inima reala. Indreptati-va acul cu mai multa ata de broderie neagra si innodati-o. Incepand de la spate, cusatura inimii pe pasla. Terminati pe spatele simtului. Innodati si rupeti ata dentara.

Folositi o cusatura dreapta pentru un aspect mai curat. Treceti acul in sus si in jos prin inima, cat de aproape puteti de margine.

Folositi cusaturi perpendiculare pentru un aspect rustic. Treceti acul in sus prin inima, apoi in jos prin pasla de langa el, in sus prin inima, apoi in jos prin pasla …

Coaseti cele doua bucati de pasla impreuna, partile gresite indreptate spre interior .

Infilati acul cu mai multa ata de broderie neagra si innodati-o

Impingeti acul in sus prin axila stanga. Infasurati-l in jurul marginii, spre spatele papusii. Aduceti din nou acul prin pasla, putin deasupra primei cusaturi. Fa-ti drum in jurul papusii, terminand la soldul stang. Lasati un spatiu lateral si nu taiati ata dentara.

Pentru o papusa mai indragita, incercati o cusatura de patura.

Nu veti transforma acest proiect din interior in exterior, asa ca asigurati-va ca piesa cu toate desenele este la exterior.

Umple papusa

Puteti folosi o cantitate mica de umplutura din poliester, pe care o puteti gasi in magazinele de tesaturi si in magazinele de arta si meserii. De asemenea, puteti folosi bile de bumbac, dar poate doriti sa le despartiti mai intai pentru a le face mai pufoase.

Folositi capatul unui pix sau creion pentru a ajuta la completarea bratelor si a stangelor papusii.

Termina de cusut papusa

Dupa ce ai papusa umpluta dupa bunul tau gust, termina de cusut-o cu aceeasi tehnica ca inainte. Cand ajungi din nou la axila stanga, innodeaza ata dentara, apoi scoate restul. Papusa ta este acum completa!

Indoiti un curatator de tevi in jumatate, apoi intindeti-l pentru a face gatul

Indoiti un curatator de tevi de 12 inci (30,48 centimetri) in jumatate. Masurati 2,54 centimetri in jos de la pli, apoi impartiti cele doua jumatati. Asigurati-va ca sunt la 90 de grade fata de gatul de 1 inci (2,54 centimetri).

Indoiti fiecare jumatate pentru a face brate lungi de 11/2-inch (3,81 centimetri)

Masurati 3 1/2 inci (3,81 centimetri) de-a lungul ,,bratului” stang. Indoiti-l inapoi spre gat, apoi indoiti restul in jos. Repetati acest pas pentru celalalt brat.

Cand ati terminat, ar trebui sa aveti un gat vertical de 1 inci (2,54 centimetri) si doua brate orizontale de 1 1/2 inci (3,81 centimetri). Restul curatatorului de tevi ar trebui sa fie indreptat in jos, vertical.

Creati picioarele la 2 inci (5,08 centimetri) in jos de brate

Masurati 2 inci (5,08 centimetri) de brate. Indoiti dispozitivul de curatare a tevilor pentru a face un V. inversat. Pliati excesul de curatare a tevilor inapoi la V pentru a face un set de picioare de 11/2 inch (3,81 centimetri). Cifra ta trebuie sa aiba:

Gat vertical de 1 inch (2,54 centimetri)

Brate orizontale de 11/2 inci (3,81 centimetri)

Tors vertical de 2 inci (5,08 centimetri)

Picioare diagonale de 11/2 inci (3,81 centimetri)