Cum sa cresti un ananas

Pentru a creste o planta de ananas, tot ce aveti nevoie este un ananas proaspat. Luati una la magazinul alimentar data viitoare cand sunteti acolo, apoi separati frunzele de fructe si inmuiati baza in apa. In cateva saptamani, radacinile vor rasari si puteti planta planta de ananas intr-un recipient si va puteti bucura de ea mult timp. Continuati sa cititi pentru a afla mai multe despre cultivarea propriului ananas.

Alegeti un ananas proaspat

Cautati una cu frunze ferme, verzi, care nu s-au ingalbenit sau maro. Pielea fructului trebuie sa fie maro auriu si ferma la atingere. Mirositi ananasul pentru a vedea daca este copt: ar trebui sa emita un miros dulce si intepator, indicand faptul ca l-ati ales exact la momentul potrivit pentru a incepe o noua planta de ananas.

Asigurati-va ca ananasul nu este prea mic. Trebuie sa fie copt pentru a produce un alt ananas.

Verificati pentru a va asigura ca ananasul nu este prea copt tragand putin de frunze. Daca se desprind imediat, ananasul este prea copt pentru plantare. Fii delicat.

Asigurati-va ca ananasul nu are insecte solzi in jurul frunzei. Arata ca niste pete negre cenusii.

Rasuciti frunzele de pe varful ananasului

Prindeti corpul ananasului cu o mana si folositi cealalta pentru a apuca frunzele de la baza si a le rasuci. Aceasta metoda asigura faptul ca baza frunzelor va ramane intacta. Acesta va fi atasat la o cantitate minima de fructe, de care nu aveti nevoie pentru ca planta sa creasca.

Daca aveti probleme cu rasucirea varfului, puteti taia partea superioara a ananasului. Taiati excesul de fructe in jurul radacinii.

Asigurati-va ca baza, chiar varful zonei in care frunzele se unesc, ramane intacta. Din aceasta vor aparea radacini noi si fara ea planta nu va creste.

Indepartati unele dintre frunzele inferioare pentru a expune tulpina

Acest lucru ajuta tulpina sa incolteasca radacinile odata plantate. Indepartati pana cand sunt expusi cativa centimetri de tulpina. Taiati orice fruct ramas fara a deteriora tulpina.

Intoarceti-l pe dos si lasati-l sa se usuce timp de o saptamana

Cicatricile in care ati taiat si ati indepartat frunzele se vor intari, ceea ce este necesar inainte de a face pasul urmator.

In acest moment, puteti planta coroana in sol, daca doriti. In timp ce unii oameni prefera sa inmoaie mai intai coroana de ananas, nu este necesar.

Umpleti un pahar mare cu apa

Gura paharului ar trebui sa fie suficient de mare pentru a se incadra in interiorul coroanei de ananas, dar suficient de mica, astfel incat sa o puteti sprijini pentru a nu se scufunda complet.

Lipiti cateva scobitori in coroana de ananas

Asezati-le unul fata de celalalt langa varful tulpinii. Impingeti-le suficient de departe, astfel incat sa ramana la locul lor. Aceste scobitori sunt folosite pentru a suspenda coroana ananasului in paharul cu apa.

Asezati paharul intr-o fereastra insorita si asteptati sa incolteasca radacinile

Ar trebui sa dureze cateva zile sau pana la cateva saptamani pentru ca radacinile albe sa iasa si sa inceapa sa creasca.

Pastrati planta departe de temperaturi extreme. Nu-l lasati sa se incalzeasca prea mult sau sa fie prea rece.

Schimbati apa la fiecare cateva zile pentru a preveni cresterea mucegaiului.