Cum sa folositi inteligenta artificiala in marketingul pe retelele sociale

Stiti cu adevarat ce este inteligenta artificiala si ce poate face ea pentru afaceri? Sunt multe concepte care definesc aceasta tehnologie si numarul de oportunitati pe care le ofera, dar adevarul este ca i-am putea da o definitie specifica adaptata sectorului in care se aplica. In aceasta postare vom vorbi despre cum sa profitati de inteligenta artificiala in marketingul pe retelele de socializare.

Oportunitati ale inteligentei artificiale in marketingul pe retelele sociale

Inteligenta artificiala este un instrument indispensabil care poate ajuta in multe sectoare: medicina, educatie, sector public, turism, finante etc. In ultimele decenii, am asistat la nasterea altor instrumente care ne-au schimbat capacitatile si, in multe privinte, modul in care relationam.

Dincolo de Internet si ca urmare a acestui progres, se nasc retelele sociale care, la fel ca si Reteaua de Retele, sunt folosite si in diferite sectoare, conectand afaceri, oameni si reproiectand forme de comunicare.

Cel mai interesant lucru din secolul nostru este ca inteligenta artificiala (AI) este gata sa devina urmatoarea tehnologie a timpurilor recente. La fel ca Facebook, in cativa ani, Inteligenta Artificiala din marketingul digital si social media va deveni atat de pilon al interactiunilor noastre zilnice, incat generatiile viitoare nu vor putea contempla cum era viata fara ea.

Avantajele inteligentei artificiale in social media marketing

A devenit deja clar: viitorul retelelor sociale depinde, in mare parte, de Inteligenta Artificiala. Iata toate avantajele pe care Inteligenta Artificiala le va oferi in strategiile de Social Media Marketing.

Inteligenta artificiala in retelele sociale pentru a imbunatati experienta utilizatorului

La fel ca in lumea corporativa, diferiti giganti ai retelelor sociale sunt in competitie constanta intre ei. Numarul utilizatorilor retelelor sociale se apropie de 2.800 de milioane, un numar suficient de mare pentru a te cufunda in lumea Social Media. Pe masura ce mai multi utilizatori se alatura platformelor, cu atat este nevoie de mai multa munca si cu atat strategiile vor trebui sa fie mai elaborate. Deci, cum pot Facebook, Twitter sau Instagram sa gazduiasca mai multi utilizatori fara a fi depasiti de Big Data? Acest lucru se realizeaza datorita inteligentei artificiale.

Facebook a folosit inteligenta artificiala pentru a analiza activitatea si datele demografice ale utilizatorilor sai si pentru a imbunatati experienta utilizatorului. Adica, algoritmii Facebook, printre altele, urmaresc comentariile utilizatorilor pe diferite subiecte si le folosesc pentru a sti ce continut se afla in fruntea stirilor pentru un anumit utilizator. Aceasta noua tehnologie a ajutat, de asemenea, utilizatorii retelei sociale sa se eticheteze reciproc mai eficient prin recunoasterea faciala si sa-si gaseasca prieteni cu usurinta prin locatia utilizatorului si alte date furnizate. Twitter, pe de alta parte, foloseste inteligenta artificiala pentru a monitoriza subiectele in tendinte si pentru a determina pentru ce eticheta sa se claseze.

Inteligenta artificiala pentru a cunoaste clientii

Profesionistii in marketing trebuie sa fie la curent cu noutatile din retelele sociale si cu modul in care Inteligenta Artificiala schimba modul in care lucreaza. De exemplu, ceva ce nu poate lipsi din departamentele de marketing si vanzari: studiaza obiceiurile de cautare ale utilizatorilor si descopera date demografice pentru a dezvolta strategii cu reclamele lor.

In acest fel, echipa poate intelege produsele de care un utilizator ar putea fi interesat prin like-uri si comentarii si apoi sa le ofere cu reclamele.

De asemenea, tehnologia depaseste studiul preferintelor specifice ale unui utilizator. Daca un specialist in moda cauta un anumit tip de imbracaminte (de exemplu, fuste) si apoi se razgandeste si este interesat doar de pantofi, de exemplu, AI ​​​​l amesteca si, in consecinta, arata doar pantofii care il intereseaza.

Acest lucru genereaza mai mult trafic catre pagini relevante de produse si marci, facand marketingul pe retelele sociale si mai eficient.

In viitor, utilizarea inteligentei artificiale in marketing ii va ajuta pe managerii de afaceri sa urmareasca performanta si ratele de conversie ale influentelor sociale, sa stabileasca strategii si sa se asigure ca bugetele de marketing sunt rentabile.

AI ca instrument competitiv

In afaceri, sa stii ce face un concurent este la fel de important ca sa-ti faci propriile planuri de afaceri. Inteligenta artificiala a ajutat agentii de marketing online sa urmareasca afacerea concurentilor lor, sa invete ce au facut pe profilurile lor de pe retelele sociale pentru a folosi acele informatii si sa isi reevalueze planul de afaceri. De exemplu, examinati continutul vizual, ce se consuma cel mai mult, ce tipuri de interactiuni au utilizatorii cu acesta si vedeti ce tip de platforma(e) functioneaza cel mai bine.

Chatbots pentru a contacta clientii

Chatbot-urile ofera oportunitati excelente de a interactiona cu utilizatorii pe retelele sociale. De fapt, este una dintre tendintele de care se profita la maximum.

Daca audienta ta este numeroasa, va trebui sa tii legatura cu toata lumea si, cu Inteligenta Artificiala, poti economisi ore. Nevoia de un nou tip de comunicare a crescut, iar cu chatbot, acest lucru va fi mult mai usor. A devenit deja un instrument foarte puternic pentru a imbunatati comunicarea cu clientii si potentialii intr-un mod imbunatatit.

Asistenti vocali pentru SEO

Asistentul Google, Siri si Alexa sunt doar trei dintre asistentii vocali care au castigat multa popularitate in ultimul an. Aceasta tehnologie este capabila sa ajute la navigarea pe Internet, fara a fi nevoie sa apasati tastatura si doar prin voce.

Cu toate acestea, cu inteligenta artificiala, cautarea informatiilor va fi mult mai usoara si va fi excelenta pentru vanzare prin retelele de socializare. Cu alte cuvinte, va schimba modul in care opereaza Google si omologii sai si modul in care cautam informatii si, in consecinta, va afecta SEO. Aflati mai multe in postarea despre pozitionarea SEO in cautarile vocale.

Cu alte cuvinte, in loc sa se concentreze doar pe tastarea cuvintelor, companiile vor avea optiunea de a implementa asistenti vocali, imbunatatind astfel experienta clientilor.