Semne care te ajuta sa intelegi ca relatia ta de cuplu nu merge

 Incheierea unei relatii romantice este, de asemenea, una dintre cele mai dificile si confuze decizii cu care ne confruntam in viata. Poate fi greu de stiut cand o provocare este un adevarat steag rosu sau doar un obstacol prin care sa treci.

Cand conflictul sanatos devine disfunctie toxica?

Care este diferenta dintre distanta emotionala temporara si pierderea permanenta a pasiunii? Cand devine o judecata o rana de neatins? Acestea sunt intrebari complexe pe care fiecare cuplu trebuie sa le exploreze si sa lucreze pentru a ajunge la cea mai buna decizie. Exista insa unele simptome si dinamici care vorbesc clar despre problemele fundamentale intr-o relatie.

Dupa ce le recunoasteti, atunci puteti lucra cu partenerul dvs. pentru ca lucrurile dintre voi sa functioneze normal. Iata, asadar, cateva semne in care relatia dvs. nu functioneaza, ce puteti face pentru a incerca sa o remediati si sa stiti cu siguranta cand este timpul sa va despartiti.

Te certi mereu

Toate cuplurile se cearta din cand in cand. Conflictul nu este in mod inerent rau atunci cand cunosti pe cineva pe https://123matrimoniale.ro/ . De fapt, o absenta totala de conflict indica adesea probleme mai profunde – evitarea, inautenticitatea, frica intr-o relatie. Cand un cuplu se cearta in mod constient si productiv, el tinde sa ajunga la rezultate mai bune si sa mentina canalul de comunicare deschis in viitor.

Asa functioneaza o relatie sanatoasa. Dar daca te afli in mod constant luptandu-te cu partenerul tau, atunci este aproape sigur un steag rosu. Conflicte care se trag de luni intregi, argumente care se incadreaza in zone toxice, lupte care nu duc la mai multa empatie, intimitate sau solutii mai bune. Toate acestea sunt semne ca ceva este fundamental disfunctional in relatie.

Un alt steag rosu este atunci cand cearta in care te angajezi este deosebit de vicioasa sau lipsita de respect. Conflictul sanatos implica o atentie de baza pentru sentimentele si perspectivele celeilalte persoane. Acest tip de „lupta iluminata” nu intentioneaza sa doara, ci sa inteleaga. Conflictul disfunctional, pe de alta parte, tinde sa critice sau sa diminueze cealalta persoana.

Sau, asa cum se intampla adesea, pentru a proiecta sentimente neplacute asupra partenerului, cum ar fi furia sau rusinea. Daca argumentele tale tind sa fie aproximativ aceeasi problema, acesta este un alt semn ca ceva este in neregula. Acest lucru semnaleaza ca problema de baza nu este abordata si ca cuplul nu face decat sa recapete acelasi conflict din nou, fara a investiga cauzele principale, schimbandu-si comportamentul sau revizuind presupunerile lor. Oricare ar fi informatiile, lupta constanta este unul dintre semnele cheie ca o relatie are probleme.

Ce poti sa faci

Daca va certati tot timpul, mai ales daca o faceti pentru aceleasi probleme de mai multe ori, atunci cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa gasiti un nou mod de a comunica cu partenerul. Programeaza ceva timp pentru a vorbi unu la unu. Comunicati despre experienta dvs. in conflict. Ascultati-va reciproc, incercati sa apreciati punctul de vedere al celuilalt, izolati punctul de vedere al problemei la indemana.

Sapati mai adanc in temele, credintele si sentimentele care stau la baza conflictului. Incercati sa ramaneti deschisi la un nou mod de a privi problema, in timp ce ramaneti fideli experientei voastre. Daca acest lucru se dovedeste dificil de facut pe cont propriu, atunci ar putea fi util sa incepeti terapia cuplurilor. Un consilier de matrimoniale poate actiona ca un mediator obiectiv, ii poate ajuta pe parteneri sa se asculte si sa se inteleaga mai bine si sa ii ajute sa clarifice si sa rezolve dinamica de baza in relatie.

De asemenea, pot ajuta un cuplu sa invete cum sa se certe mai productiv, ceea ce este un set de instrumente crucial in orice relatie. In cele din urma, pentru a rezolva un conflict, una sau ambele parti trebuie sa fie dispuse sa proceseze sentimente dificile, sa despacheteze sabloane vechi si sa schimbe comportamentele nefolositoare. Daca nu pot sau pur si simplu nu vor, atunci ar putea fi momentul sa luati in considerare daca aceasta este de fapt relatia corecta.