Cum să-ți motivezi angajații și să crești performanța echipei tale

Ceea ce poți face pentru ca angajații tăi să se simtă cu adevărat bine este sa le oferi cadouri, dincolo de compensațiile financiară. Poți afla despre fiecare dintre ei lucruri prin managerii de departamente, pe care le poți folosi pentru a-i surpride chiar în diferite moduri. Aceste strategii au rezultate surprinzătoare asupra firmei prin motivarea angajaților. Ei vor avea randament mai bun, își vor crește performanțele zilnice, iar firma se va dezvolta.

În funcție de genul fiecărei persoane pe care o ai în departamentele tale poți opta pentru cadouri simpliste dar cu un puternic efect emoțional. 

Coșurile cadou, un gest deosebit pentru angajați

Știm cu toții că cel mai bine poți ajunge la inimile angajaților atunci când îți pasă de siguranța lor materială și de familiile lor. Prin urmare le poți oferi cosuri cadou barbati în diverse culori specifice și care să conțină produse specific masculine. La fel se poate procesa și pentru doamnele angajate, ele primind ceva feminin și în culori calde. O altă variantă este personalizarea în culorile firmei alături de un mesaj care să-i surprindă plăcut pe toți membrii familiei.

Cadouri personalizate

Anul acesta se caută foarte mult cadourile personalizate pentru fiecare persoana în parte. Spre exemplu, cu ocazia sărbătorii pascale, le poți oferi cosuri cadou de Paste pentru copii și cu siguranță îi vei impresiona.  Astfel angajatul se va simți special în momentul în care primește un cadou care a fost creat sau ales pentru el.Un alt exemplu pot fi zilele de naștere când se poate oferi un coș cadou cu lucrurile care îi plac lui cel mai mult sau chiar o experiență inedită. Aceste lucruri pot fi descoperite de către colegi de birou sau de lucru pe parcursul anului. 

Orientare către echipă

În afară de cadourile și primele individuale, la fel de importantă este și motivarea echipei, ca un întreg. Aici funcționează foarte bine organizarea periodică unor activități de grup precum traininguri, cursuri sau team building-uri. Astfel, ei se vor cunoaște mai bine, urmând ca pe viitor să obțină performanțe ridicate colaborând cu eficiență.

În plus, în cadrul acestor activități se pot descoperi abilități pe care le au oamenii, aceste informații fiind foarte utile atât pentru ei, pentru că le crește stima de sine, cât și pentru companie, pentru că poate identifica noi taskuri pe care acesta le poate întreprinde cu succes pe viitor.

Așadar, pentru motivarea angajaților este important să acorzi atenție nevoilor lor, să le oferi cadouri periodic, atât la ocazii speciale, cât și pe neașteptate și să optimizezi formarea echipei prin organizarea de diverse activități de grup. Cu siguranță astfel performanța în cadrul companiei tale va avea o evoluție pozitivă.