De ce nu l-a anchetat ANAF pe Ponta cand era la Putere, dar il ancheteaza in Opozitie

Mediafax anunta astazi ca presedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitatie de la ANAF, in care este solicitat sa se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008 si cu registrul jurnal de incasari si plati.

Ponta este informat ca, pe 6 iunie 2011, organele de inspectie fiscala din cadrul ANAF Sector 1 s-au deplasat la domiciliul fiscal al acestuia din Bucuresti, in vederea efectuarii unei inspectii fiscale conform art. 94 din OG 92/2003.

“Inspectia fiscala nu s-a putut efectua, drept care, in baza art. 50 din OG 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, va invitam in data de 24.06.2011, ora 9.00, la sediul Activitatii de inspectie fiscala al Administratiei Finantelor Publice Sector 1 din Bucuresti, strada Marasti nr.4, etaj 4, ocazie cu care veti prezenta, conform art. 56 si 94 din OG 92/2003, urmatoarele documente: copie dupa CI/BI/pasaport, declaratiile anuale de venit pentru anii 2007 si 2008, registrul jurnal de incasari si plati”, se arata in adresa primita de Ponta.Invitatia primita de Ponta este datata 20 iunie 2011, zi in care doua cotidiene centrale relatau ca un control facut de ANAF la complexurile energetice Turceni si Rovinari ar fi demonstrat ca firma de avocatura condusa de senatorul Dan Sova, din care a facut parte si Victor Ponta ca “senior partner”, a incasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatarilor presei, in raportul facut de ANAF se concluzioneaza ca mai mult de jumatate din banii incasati de SCA “Sova & Asociatii” de la Turceni si Rovinari – 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost platiti necuvenit in baza unor contracte intocmite defectuos, prin incalcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achizitiile publice.

Ce simpatici sunt baietii de la ANAF! Deci a aparut acum trei zile in Adevarul si in Evenimentul Zilei o “ancheta”, si in 72 de ore “organul” s-a sesizat si a sarit cu ancheta. Laudabil, ce sa zic! In sfarsit, institutiile statului lucreaza )

Numai ca, in 2009, in 8 februarie, eu insami am publicat in Cotidianul fix aceeasi ancheta, bazata pe fix aceleasi documente scoase la lumina acum de cele doua ziare sus-pomenite. Si, ce sa vezi! Nu s-a sesizat nimeni de la ANAF, ANI, DNA, CIA, NSA, MI5/6 sa puna in miscare vreo investigatie. Hm, oare pentru ca atunci domnii Ponta si Sova erau parteneri de guvernare cu domnul Basescu?