Afla mai multe despre masturbare!

Masturbarea este o experienta personala care, prin autosatisfacere, duce la o mare placere erotica. Afla acum mai multe despre masturbare!

Pentru a sti mai multe despre corpul nostru si ce anume ne place sa experimentam atunci cand vine vorba de sex, trebuie sa ne autocunoastem foarte bine. Trebuie sa aflam cum reactioneaza corpul uman la unii stimuli, ce ne excita, si ce ne alunga pofta de sex. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este masturbarea.

Persoanele care se masturbeaza nu sunt considerate anormale, nici perverse, deoarece masturbarea trebuie sa fie acceptata ca un lucru firesc ce tine de intimitatea fiecarei persoana.

Este un lucru normal sa ne masturbam, insa trebuie sa fim constienti de faptul ca masturbarea este un lucru personal, care trebuie sa ramana in intimitatea fiecaruia.

Putem folosi autostimularea si in prezenta partenerului, insa doar daca acesta consimte.

Trebuie sa stim ca atat femeile, cat si barbatii se masturbeaza, iar acest lucru nu dauneaza dezvoltarii corpului, ci chiar ne ajuta sa ne relaxam, reducand stresul si eliberand endorfine.

Masturbarea poate face actul sexual mai placut, stiind exact ce sa cerem de la partener. De asemenea, unii parteneri folosesc aceasta tehnica si in timpul actului sexual pentru sporirea placerii.

Masturbarea face parte din procesul de cunoastere a propriului corp la copiii cu varste intre 3 si 6 ani, iar la varsta pubertatii, aceasta devine mai complexa si motivata sexual.

Studiile de specialitate arata ca 80% dintre baietii si 59% dintre fetele cu varsta sub 18 ani s-au masturbat  cel putin o data.

Multi experti considera autostimularea o etapa fireasca a procesului de dezvoltare.  Aceasta tehnica de autocunoastere este mai frecventa in anii adolescentei datorita unei fluctuatii mai mari de hormoni.

Masturbarea nu este nociva, nu poate cauza o sarcina, iar singurele probleme reale cu care ne putem confrunta din aceasta cauza sunt problemele de ordin psihologic, fiind rezultatul unor atitudini nesanatoase sau invechite legate de aceasta.