Senatul, eliberat de sub jugul PDL. Opozitia a obtinut majoritatea

Astazi PSD, PNL si PC au trecut la putere in Senat, numarand 69 de senatori dupa ce Liviu Campanu si-a anuntat intoarcerea la PNL. Pentru ca situatia sa fie mai amuzanta, Opozitia si PDL-UDMR-UNPR sunt de fapt la egalitate, 68 de voturi valide la 68, pentru ca al 69-lea, votul castigator al primilor este temporar blocat de gratiile de la Rahova, unde zace de un an arestatul preventiv Catalin Voicu.

Dar sa revenim la senatorul Liviu Campanu, care a adus astazi victoria de partea Opozitiei. Cu siguranta nici el nu-si mai aduce aminte pentru ce partid a candidat cand a intrat in Parlament, avand in vedere viteza ametitoare cu care a trecut de la un partid la altul tur-retur. Recordul lui Campanu la traseism viteza este greu de egalat. Intr-un singur an a trecut de la PNL la UNPR, la PDL, la independenti neafiliati si suparati, si acum inapoi la PNL.

Problema PSD si a PNL, din punctul meu de vedere, ar fi aceea ca, odata cu reintoarcerea lui Campanu, ca un fiu risipitor, in sanul familiei anti-basescu, ele nu sunt cu nimic mai breze decat PDL.

Adica injuram, pe drept cuvant, traseismul abject incurajat de Basescu si ai lui, si, in plus, promitem pe toate drumurile ca vom promova o lege care sa interzica transferul de la un partid la altul intre alegeri, dar, pana una alta, traseismul e de folos, ca uite, ne mai aduce un vot in Senat.

E ca si cum popa de la Biserica predica toata ziua curatenia sufletului si bate cruci si matanii, iar noaptea se duce pe centura, la curve.

Scopul scuza mijloacele – banuiesc ca acesta este argumentul servit pentru treaba cu Liviu Campanu. Adica o fi el un tradator, da’ votul lui poate sa impiedice legile lui Boc.

Draga PSD si draga PNL, sa tineti minte vorba aia, te bagi in troaca, te maninca porcii.  Puteati sa va abtineti sa intrati in materia maro care pluteste pina la genunchi in Parlament  si pe la voi prin sedii, si sa spuneti “nu conteaza ca ne pleaca oamenii, sunt tradatori, sa ramana tradatori, sa se spele PDL si UNPR cu ei pe cap, noi inapoi nu-i mai primim”. Ca sa nu mai spun ca nici macar nu puteti sa puneti pe masa vreo strategie viabila de a strange voturi pentru, sa zicem, suspendarea lui Basescu. Pentru ca adunati un Campanu la Senat, dar in aceeasi zi va pleaca un Taga la Camera, si ce pui intr-o parte se scurge in partea ailalta.

Numai ca de acum inainte nu mai aveti nici o legitimitate sa ii aratati cu degetul pe ailalti.