De ce nu te poti concentra si cum sa repari asta

Concentrarea este fundamentala pentru cat de bine iti administrezi ziua. Daca nu sunteti in stare sa va concentrati, atunci cand faceti o anumita sarcina va sfarsi prin realizarea de putin sau nimic. Vi s-a intamplat vreodata sa va uitati pe geam intr-o zi ploioasa de iarna si sa visati cum stati pe sezlong in sezonul calduros, in timp ce ceasul bate? Sau ati incercat sa incepeti aceasta sarcina dificila, dar ati abandonat-o si ati decis sa lucrati la ceva mai usor sau sa nu lucrati deloc la ea?

Aceasta este o lipsa de concentrare pe care am experimentat-o cu totii la un moment dat. Dar impactul sau asupra nivelului de anxietate si stres creste cand incepi sa pui mai multa presiune asupra ta, deoarece acum ai mai putin timp pentru a lucra la aceasta sarcina dificila.

Semne si motive pentru care iti lipseste concentrarea
Exista mai multe semne ca concentratia si nivelul dvs. de focalizare sunt scazute. Daca va chinuiti sa reamintiti evenimentele recente, deoarece memoria dvs. pe termen scurt nu este grozava, atunci nu va puteti relaxa si veti uita intotdeauna lucrurile. Este posibil sa va luptati sa luati decizii si va consumati energia si faceti greseli in continuu sau nu puteti termina sarcinile care vi s-au oferit.

Somnul, dieta, anxietatea, stresul si chiar foamea sunt doar cateva motive pentru care nu te poti concentra. Dar vestile bune sunt ca exista multe modalitati de a-ti imbunatati nivelul de concentrare. Acestea sunt lucrurile pe care le puteti face daca nu va puteti concentra.

Imparte-ti ziua in segmente de 30 de minute
Impartirea timpului in segmente mai mici, mai concentrate, va ajuta sa fiti mai concentrati mai mult timp. Daca aveti o sarcina mai importanta in fata dvs., este greu sa nu amanati, deoarece poate fi coplesitoare. Impartindu-ti eforturile in segmente mai mici de 30 de minute, iti faci o mica promisiune pentru tine, indiferent de situatie, vei lucra doar la aceasta sarcina si nimic altceva in acest timp. Aceasta abordare nu numai ca iti imparte ziua in bucati manevrabile, dar reduce si munca necesara pentru sarcini mai importante. Planificati cateva minute de pauze intre fiecare segment sau pe ora.

Folositi cronometre
Utilizarea cronometrelor pentru a va ajuta sa va concentrati este un mod de a va gestiona timpul. Dupa ce v-ati decis cu privire la sarcina la care doriti sa lucrati, setati un cronometru pentru cat timp doriti sa lucrati la acea sarcina.

Daca sarcina este mare, atunci nu setati un cronometru care dureaza intreaga dimineata, deoarece acest lucru dureaza prea mult timp pentru a putea fi concentrat in intregime fara a fi distras.

Apasati pe start pe cronometru cand sunteti gata de pornire, dar nu va opriti pana cand se termina cronometrul. Puteti utiliza cronometrul pe telefon sau puteti elimina cat mai multe distrageri. Setati un cronometru in browser; cautati ,,cronometru” in Google si va aparea unul.

Creati o parcare personala
Unul dintre avantajele de a fi intens concentrat este ca creierul tau poate deveni cu adevarat creativ, astfel incat ideile, gandurile si actiunile noi sa apara in el. Nu trebuie sa opriti aceste ganduri creative, astfel incat sa va impiedicati sa incepeti sa faceti mai multe sarcini si sa parasiti aceasta mentalitate profund concentrata. De indata ce un gand sau o actiune care nu are legatura cu sarcina din mana va apare in minte, scrieti-o. Nimic detaliat – doar unul sau doua cuvinte maxim, asa ca atunci cand puteti reveni la el mai tarziu, este suficient sa va amintiti de ce l-ati adaugat.