Decor cu imprimeu floral sau botanic – sfaturi si idei

Sigur, imprimeurile florale ne amintesc de mobilierul bunicii, dar incepem sa ii redescoperim frumusetea si farmecul. Acest lucru deschide o multime de noi posibilitati, deoarece poate fi aplicat in multe spatii din casa noastra. Trucul este sa stii cum sa le folosesti pentru a crea aspectul si stilul pe care ti le doresti. Un decor inspirat de natura poate lua multe forme diferite, iar modelele florale sau botanice pot fi o mare parte a acestuia.

Imagini de fundal florale

In secolul al XVIII-lea, cand chintzul era foarte popular, tapetul a inceput sa fie noul mod de a decora peretii. Pe atunci tapetul era scump, era din piele si matase. Astazi lucrurile stau altfel. Puteti gasi cu usurinta imagini de fundal ieftine in orice culoare si model imaginabil. Imprimeurile florale sunt doar una dintre optiuni.

Florile sau frunzele mari sunt la moda. Cel mai bine este sa le folositi ca puncte focale, pentru a nu coplesi spatiul. Un model supradimensionat poate fi folosit pentru a evidentia un perete de accent sau pentru a adauga culoare unui spatiu.

Un imprimeu mare de flori pe ceva mic arata modern si proaspat, in timp ce un obiect mare, ca o perna, cu o versiune de floare mica, ar avea o senzatie vintage dulce.

In timp ce florile mici in tonuri estompate se simt cu siguranta feminine, indraznete, florale spatioase, in special cele in culori primare vii, pot produce un mediu modern, mai confortabil si mai primitor pentru barbati.

Pentru a obtine o buna coeziune, culorile gasite in tapet ar trebui sa fie si cele care se repeta in toata camera. Cel mai bine este sa implementati un decor simplu, chiar si monocrom.

Nimic mai frumos decat sa putem transmite acasa culoarea si prospetimea care caracterizeaza atat de mult natura; de aceea amprentele tropicale, atat pe pereti, cat si pe tapiterie, umple spatiul cu culoare, prospetime si bucurie.

Daca credeti ca a acoperi un perete cu flori este prea mult, exista alte modalitati de a introduce un imprimeu floral intr-o decoratie a camerei. De exemplu, puteti alege un covor cu un model floral care sa se potriveasca stilului dvs. Poate fi ceva fericit si colorat sau poate fi ceva mai abstract si mai supus.

Inveseliti un spatiu intunecat sau sobru cu un covor floral in frumoase culori pastelate. Are un farmec feminin care poate aduce viata acasa.

Acest lucru poate crea un aspect de casa al bunicii, dar nu fi judecator, cu siguranta puteti adauga o nota eleganta. Exista o multime de tiparituri noi si la moda dintre care sa alegeti. Floralele au evoluat cu adevarat de-a lungul anilor. Probabil de aceea nu se demodeaza niciodata.

Cand vine vorba de imprimeuri florale pe mobilier, canapeaua este de obicei primul lucru care iti vine in minte. Nu trebuie sa arate ca bunica. Daca compensati o canapea florala cu un covor modern, de culoare solida, puteti atinge un echilibru.

Canapeaua nu este singura piesa de mobilier care arata minunat atunci cand este acoperita cu modele colorate.

Nu in ultimul rand, avem toate accesoriile si lucrurile mici care pot fi folosite pentru a introduce un imprimeu floral frumos intr-un decor de camera. Aceasta include lucruri precum lenjerie de pat, perne, abajururi, vaze si alte lucruri similare. Acesta este cel mai simplu mod de a aduce natura in interior si de a profita la maximum de culorile sale vibrante.