Despre Serialul Rugrats

Serialul Rugrats a fost creat in mod special pentru postul de televiziune Nikelodeon. Este o serie longeviva americana care a fost creata de Gabor Csupo, Paul Germain si Arlene Klasky. A avut premiera in 1991 si a durat pana in 2004, avand un total de 9 sezoane si 192 de episoade. Personajele principale ale acestui serial sunt opt copii si un catel, serialul urmareste vietile de zi cu zi ale acestora si este accentuat faptul ca pentru bebelusi, experientele vietii de zi cu zi par aventuri extraordinare.

Serialul Rugrats a inceput cu patru personaje – copii si un catel. Liderul era Thomas „Tommy” Pickles, iar familia lui tocmai se mutase din Ohio in California. Charlie „Chuckie” Finster era un baietel fricos care nu prea voia sa hoinareasca prin zonele nesigure ale casei. Gemenii Phillip „Phil” si Lillian „Lil” DeVille sunt insa gata pentru o noua provocare. Catelul lui Tommy pe nume Spike este mereu alaturi de copii. Copilasii vorbesc intre ei prin „limba copiilor” care este tradusa pentru telespectatori. Ei incurca cuvinte si nu vorbesc corect gramatical. Verisoara lui Tommy, Angelica Pickes intra mai tarziu in grup si are avantajul ca intelege atat limba copiilor cat si pe cea a adultilor si astfel profita de unele ocazii pentru a ii influenta pe ceilalti. Este de cele mai multe ori rea cu copiii. Susie Carmichael poate si ea intelege limbajul ambelor lumi insa nu este deloc manipulatoare si rea, copiii iubind-o mult mai mult. Deseori, se ciondaneste cu Angelica.

In Rugrats, copiii isi parasesc deseori patuturile pentru a explora zone necunoscute si incearca sa inteleaga ce fac parintii lor. Copiii ies de nenumarate ori in escapade si nu sunt prinsi pentru ca tatal lui Tommy petrece foarte mult timp in pivnita unde construieste jucarii. Mama lui Tommy, Didi, citeste mereu carti de ingrijire a copilului pentru a fi la curent cu tot ce se petrece in lumea lui iar bunicul lui, Lou, doarme mai mereu in fata televizorului. Desi de cele mai multe ori copiii sunt in tarcul lor unde se joaca, acestia scapa datorita lui Tommy, care are ascunsa o surubelnita de jucarie in scutecul lui. Parintii sai nu observa niciodata acest detaliu. Fiind copii, ei nu sunt niciodata de vina pentru nazbatiile facute, asta pentru ca parintii lor nu ii cred in stare de asa ceva. Intotdeauna, vinovatul este copilul cel mai mare care se afla cel mai aproape de nazbatie, de obicei fiind Angelica.

In Rugrats the Movie, copiii trec prin cea mai palpitanta aventura din viata lor in care se pierd in padure si se apara de o haita de maimute de la circ care incearca sa le fure mancarea si de un lup mancator de oameni. Cei din familia Pickles sunt fie crestini, fie evrei. Acesta este unul din putinele seriale care au ca personaje colective familii de evrei declarati. Atat grupuri de crestini cat si grupuri de evrei au admirat faptul ca in serial accentul asupra sarbatorilor fiecarei religii este pus cu obiectivitate.

In Rugrats, Tommy este principalul protagonist care are un an si un frate mai mic, pe Dil Pickes. El este liderul bebelusilor si se imbraca intr-un tricou albastru si scutece pe intreg parcursul seriei. Este cel mai curajos si dornic de aventura dintre copii. Ar face orice pentru familia lui. Chuckie Finster este prietenul cel mai bun al lui Tommy, are doi ani si este cel mai fricos din grup. Are parul portocaliu si ochelari imensi ca si tatal lui. Angelica este verisoara de 3 ani a lui Tommy care a fost foarte rasfatata de parinti. Este deseori rea cu bebelusii, dar mai face si fapte bune pentru ei. Are parul blond scurt, prins in doua cozi, si intelege atat copiii cat si parintii.

Phil si Lil DeVille sunt gemenii serialului Rugrats si le place sa faca totul impreuna. Sunt deseori confundati, desi Lil poarta o rochita mov iar Phil are o camasa verde cu o rata pe ea. Spike este cainele familiei Pickles care este cel mai bun prieten animal al lui Tommy. Este considerat un personaj principal al seriei desi nu apare in aventurile din noi locatii ale copiilor. Dil Pickles este fratele mai mic al lui Tommy care nu stie sa vorbeasca cu ceilalti copii ci doar gangureste. Ii place sa isi loveasca fratele in cap si la inceput este gelos pe el.

Kimi Finster este personajul asiatic din Rugrats care da dovada de spirit de aventura si este intotdeauna pozitiva. Este sora vitrega a lui Chuckie si il invata pe acesta sa fie un frate mai mare bun, ajutandu-l sa treaca peste temerile sale. Susie poate si ea vorbi atat cu oamenii cat si cu copiii. Este deseori rivala Angelicai si este singurul personaj de origine afro- americana. Ea apare mai rar in serial decat ceilalti copii ai familiei.