Esti pregatit sa te casatoresti?

Nu-mi place aproape deloc sa vorbesc despre casatorie si, mai ales, despre “cand”, „cum” si „de ce” ar trebui sa o facem. Din simplu motiv ca am ramas o idealista pe care nimeni nu o mai crede…

Nu este o decizie usoara, dar cu siguranta casatoria este una dintre cele mai importante si fericite pe care le vei lua in intreaga ta viata. De aceea, desi uneori nu o stim, cautam intotdeauna semne care sa ne arate daca suntem gata sa facem acel pas. Astazi dedicam aceasta postare tuturor cuplurilor care simt ca a sosit momentul sa-si uneasca viata pentru totdeauna, dar care au nevoie de „inca un semn” pentru a se hotari. Si nu va aducem doar unul, ci mai multe semne care demonstreaza ca sunt gata.

Treaba asta cu “casatoria o institutie” sau cu „analizeaza toate oportunitatile, trage linie si daca iti iese profit atunci da fuga la altar” este pentru mine inca o poveste a unor oameni mari pe care nu o inteleg sau nu vreau sa o inteleg.

Este foarte adevarat ca trebuie sa ne ascultam sufletul si trupul inainte de a da vreun raspuns, este si mai adevarat ca iti asumi o responsabilitate fata de tine si fata de partenerul tau, dar de aici pana la a-ti considera viata „sfasiata” e cale lunga.

Pentru idealistul din mine casatoria ramane un mijloc de a evolua, de a trece catre o etapa mai profunda, o forma de a iti indeplini visul de a fi mamica si de ce nu, pentru unele femei, acela de a deveni soata (care popular inseamna tovaras, prieten, insotitor).

Casatoria nu iti fura libertatea, nu te schimba la fata, nu trebuie sa iti pui baticul in cap si nici sa pregatesti cina in fiecare seara, nu trebuie sa renunti la iesirile cu fetele si nici la studiile departe de casa.

Casatoria nu minte, nu insala, nu gandeste de rau, este “indelung rabdatoare, este binevoitoare, nu este invidioasa, nu se lauda…” Daca esti pregatit sa iti asumi toate astea inseamna ca esti pregatit sa te casatoresti!

Ai putea sa te gandesti la casatorie si cand…

…iti iubesti partenerul in fiecare zi putin mai mult si ai vrea sa construiesti cu el o lume, un viitor, o familie.

…ai incredere ca poti merge cu el pana la capatul lumii si inapoi.

…cand alaturi de el nevoile tale se implinesc de la sine.

…cand langa el ramai autentic.

…cand prezenta lui iti da energie si nu te secatuieste de ea.

…cand razi cu el.

…cand te uiti la el si “ceva” iti spune ca el poate fi tatal copiilor tai.

…cand lipsa lui te face incompleta.

…cand langa el te simti acasa.

…cand nu exista „daca?”, cand nu ai nevoie de confirmari din partea celorlalti.

…cand iubirea fata de el te face matur.

Nu exista formule magice si sunt sigura ca ar mai fi o discutie despre varsta/maturitate pe care nu am epuiza-o foarte repede, dar mai stiu sigur ca toti cei pe care ii cunosc si care s-au casatorit din oricare alt motiv decat cele de mai sus, au ajuns intr-un sfarsit sa se desparta.