Harry Potter si seria sa HBO Max – a fost totul o confuzie?

Anul acesta se implinesc 20 de ani de la premiera lui Harry Potter in cinematograf si totul pare sa indice ca povestea vrajitorului va avea o a doua sansa sa ne sufle mintile.

Cartile lui JK Rowling (care a anuntat in urma cu cateva luni ca lucreaza deja la 4 carti noi despre lumea magiei) au avut un mare succes cand cineva i-a dat in sfarsit o sansa si a decis sa le publice, asa ca nu a trecut mult. inainte ca Hollywood sa decida sa le transforme intr-una dintre cele mai epice saga din toate timpurile si era evident ca o poveste ca aceasta avea sa aiba mai mult de o adaptare.

Potrivit Variety, povestea lui Harry Potter se afla acum in stadiile incipiente de dezvoltare pentru a deveni un serial de actiune live pe HBO Max (aceeasi platforma pe care se pregateste deja specialul cu distributia originala a seriei Friends). se vor intoarce la primele zile ale baiatului vrajitor de la Hogwarts. Nota de la Variety si The Hollywood Reporter spunea ca serialul este in fazele sale incipiente si nu exista inca regizor, scenarist sau distributie selectata, dar se pare ca proiectul este deja pe usa si ca am putea avea mai multe detalii despre el in curand. .

Problema? Se pare ca exista informatii contradictorii si ca ceea ce s-a spus la inceput nu este pe deplin confirmat, de altfel, Johanna Fuentes de la Warner Media a distribuit un tweet in care spune ca un astfel de serial nu exista, dar trebuie sa asteptam mai multe informatii. pentru a fi sigur.

La randul sau, Variety pare sigur ca este cel putin ceva ce este in plan. Variety l-a intrebat si pe Rupert Grint, alias Ron Weasley, ce parere are despre posibilitatea unei noi povesti despre Harry Potter. Grint spune ca nu se asteapta sa faca parte din seria „Harry Potter” dezvoltata de HBO Max. „Ar fi ciudat daca ar fi un fel de continuare”, spune el. „In mod ciudat, ma simt destul de protector fata de acel personaj. Chiar si cand am vazut spectacolele de scena, a fost o experienta foarte ciudata. … Daca este ca un alt grup de prieteni, cred ca ar fi interesant.”

Cel putin putem fi siguri ca acest serial nu ii va urma pe Harry, Ron si Hermione ca adulti, cel putin nu cu distributia originala, dar in acest moment nu se stie cu adevarat ce au in minte sau daca proiectul va ajunge. de pe pamant..

Este o idee buna sa faci o serie Harry Potter?

In mod clar ar putea fi un dezastru (cum s-a intamplat cu multe remake-uri), dar cu mai multe capitole vine si posibilitatea de a spune o poveste mai completa si de a adauga multe dintre elementele cartilor care nu au aparut in filme din lipsa de timp, Ceea ce inseamna ca in fiecare zi vom vedea mai multe dintre clasele, misterele, fantomele si colturile celebrei scoli de magie pe care nu le vedem in filmele iconice.

Cine ar fi un regizor bun? Cel mai bun film din saga, Prizonierul din Azkaban, a fost regizat de nimeni altul decat Alfonso Cuaron, plus ca exista regizori precum David Yates si Chris Columbus, asa ca nu putem decat sa speram sa vedem pe unul dintre cei mari din spatele acestui nou proiect. Ridley Scott a regizat deja un serial pentru HBO Max, asa ca asteptam ca cineva din Cuaron sa decida sa accepte provocarea.

Ce inseamna asta pentru fanii Harry Potter? Filmele sunt de neatins si nimeni nu le va putea inlocui, dar asta inseamna ca va exista o noua oportunitate de a impartasi aceasta poveste cu o noua generatie si de a descoperi cateva detalii nemaivazute pana acum in afara cartilor. In plus, va fi interesant sa vezi un nou actor luand locul lui Daniel Radcliffe (precum o noua Hermione, un nou Ron si un nou Draco Malfoy).

Chiar se va intampla?

The Hollywood Reporter a raportat ca HBO Max se intalneste cu potentiali scriitori pentru a-l aduce pe Harry Potter in streaming intr-o anumita forma, dar acum se mai spune ca totul a fost o confuzie. Potrivit THR, „M-am angajat in mai multe conversatii cu potentiali scriitori care exploreaza diverse idei care ar aduce proprietatea iubita la televizor. Sursele spun ca ideile generale au fost discutate ca parte a reuniunilor exploratorii in stadiu incipient”.

Deocamdata nu se stie daca, daca este real, serialul va fi despre aceleasi povesti ca si filmele sau daca va fi un proiect care ne va duce in alte parti ale lumii magice, precum Fantastic Beasts, dar totul indica faptul ca protagonistul va fi celebrul vrajitor cu cicatricea fulgerului pe frunte si acesta este un motiv suficient pentru a fi entuziasmat.

Daca proiectul merge inainte, este posibil ca HBO Max sa devina „casa” intregului continut Harry Potter care exista deja si, de asemenea, deschide posibilitatea crearii unui nou univers asa cum face Marvel acum cu WandaVision si filmele MCU, ajungand chiar atat de departe incat sa se separe complet de povestile despre Animalele fantastice care nu au fost la fel de bine primite ca filmele originale.

Au trecut 20 de ani de la primul si 10 de la premiera ultimului (da, tot timpul asta a trecut si cei care l-au vazut la cinema nu mai sunt tocmai copii), asa ca este un moment bun sa regandim istoria si sa luam Harry Potter noilor generatii, dar va trebui sa asteptam putin pentru a afla mai multe detalii.

Radcliffe insusi a spus despre filme: „Va fi interesant de vazut cat timp raman acele filme… se pare ca exista ceva sfant in jurul lor in acest moment, dar stralucirea va disparea la un moment dat”, a spus el. „Ar fi interesant daca le-ar reporni si ar reface filmele sau ar face o serie, imi place sa le vad.”