Independenții acceptați de BEC: ortodoxul cu noua copii și doctorul care promite spații pentru sex

Pe langa partidele tradiționale, Biroul a acceptat candidaturile a cinci independenți care se vor putea regasi pe listele de vot pe 27 mai. Este vorba despre personaje extravagante aproape in toate cazurile.

Ortodoxul cu noua copii și neo-protestantul care a urcat pe Kilimanjaro

Unul din independenții acceptați de BEC este un adevarat personaj. Se numește Iulian Pericle Capsali și afirma ca reprezinta ortodoxia. Tata a noua copii pe care ii crește intr-un apartament de trei camere, Capsali declara intr-un interviu pentru Romania Libera ca el face „politica familiei”.

El spune ca ar fi pentru interzicerea avortului și da exemplul familiei sale atunci cand i se atrage atenția asupra dificultaților economice care ii descurajeaza pe cei care ar putea sa aiba copii. „Am vazut oameni cu mulți copii care traiesc ca mine in condiții dificile. Eu stau la bloc intr-un apartament de trei camere și am noua copii. Deci se poate. Cine iși dorește lucrul acesta nu se poate sa nu gaseaca soluții. Daca e dragoste și pace in acea familie, lucrurile vin de la sine. Noi in comunitațile parohiale ne ajutam foarte mult unii pe alții cu imbracaminte, cu caruț. I s-a stricat unuia mașina de spalat, punem toți bani și-i cumparam alta. Am gemeni carora le-am aratat drumul cu tramvaiul, erau in clasa I, iar apoi s-au dus singuri la școala, i-am lasat sa se descurce”, a spus Capsali in interviul citat.

Un alt candidat independent acceptat de BEC este Peter Costea, un roman neoprotestant din SUA, care este de altfel chiar cel care l-a determinat – indirect – pe Capsali sa se inscrie in cursa („Cand am vazut ca dumnealui candideaza, am zis, totuși, o țara ortodoxa ar trebui sa aiba și un reprezentant ortodox”).

Culmea este ca, deși de confesiuni diferite, cei doi par sa impartașeasca aceleași ideal. „Peter Costea se identifica cu valorile tradiționale, pro-familie și pro-viața, pentru care pledeaza in Statele Unite, Romania, in structurile europene și la Organizația Națiunilor Unite”, se arata pe siteul de candidat al lui Costea, unde se precizeaza ca una din proiectele sale este „promovarea unei culturi pro-viața: recunoașterea și ocrotirea dreptului la viața a oricarei ființe umane, respectarea demnitații fiecarei ființe umane, de la concepție (subl. n.) pana la moarte, indiferent de stadiile ei de dezvoltare sau de formele ei de manifestare”. De profesie avocat, Costea ne impartașește și unele din hobby-urile sale: alergatul și calatoriile in țarile mai puțin vizitate ale lumii. „In decembrie 2012, a escaladat Kilimanjaro”, se arata pe site.

Candidata Playboy și doctorul care vrea spații unde tinerii sa faca sex

BEC a acceptat și o alta candidata independenta la alegerile europarlamentare. Este vorba despre Corina Ungureanu, fosta gimnasta care a cunoscut celebritatea deopotriva vieții sportive și celei extrasportive. Corina Ungureanu a surprins acum cațiva ani cand a pozat pentru revista Playboy in ipostaze care probabil i-ar face sa protesteze pe cei doi candidați aparatori ai familiei prezentați mai sus.

Un alt candidat care s-ar afla cu siguranța in opoziție cu cei doi creștini amintiți este medicul neurochirurg Filip Constantin Titian, care nu este la prima experiența electorala. In anul 2012 el a candidat pentru un loc de deputat intr-un colegiu bucureștean și cu acel prilej promitea „spatii locative unde sa se iubeasca, sa faca sex si sa se bucure de linistea caminului”.

Siteul realitatea.net, care publica in 2012 știrea despre ciudata promisiune electorala a lui Titian, remarca și greșelile gramaticale din pliantele electorale. Doctorul ii indemna pe alegatori sa salveze „viitorul copiilor noștrii” (sic!) și se recomanda drept „medic specialis doctorant”.

Chirurgul german care a scris despre „Romania ramelor cu ochi”

Tot un chirurg, Paul Purea, a carui deviza este „Ceea ce nu suntem putem deveni”, a fost și el acceptat de BEC drept candidat la alegerile europarlamentare. Purea se prezinta drept „roman get-beget , nascut in Banat , cu cetațenie romana și germana”  și se lauda cu cele peste 25.000 de operații pe care le-a efectuat, atat in Romania cat și la Spitalul din Duisburg unde lucreaza.

Cu veleitați de scriitor, Paul Purea este autorul carții „Romania ramelor cu ochi”. El iși dorește sa devina membru al Uniunii Scriitorilor și afirma ca a construit din fonduri proprii o Casa de creație a Uniunii Scriitorilor din Romania „in realitate un adevarat complex”.

Paul Purea, care este președintele Asociației „Insanatoșirea Romaniei – dr. Paul Purea”, nu este nici el la prima incercare politica, el candidand in anul 2012, la alegerile locale pentru CJ Caraș Severin, din partea PPDD.