Locuri uimitoare din natura

Natura este frumoasa si uimitoare. Natura creeaza minuni, uneori este cu adevarat greu de crezut ca exista de fapt. In viata noastra de zi cu zi, experimentam cateva lucruri nebune care ne determina sa ne gandim la asta. Ca aceste lucruri uimitoare din natura, care sunt greu de crezut, dar toate aceste lucruri sunt reale si adevarate.

Cascade sangeroase in Antarctica.

Antarctica este cel mai rece loc din lume. Blood Falls este o scurgere de apa, care curge din ghetarul Taylor pe suprafata acoperita cu gheata a lacului West Lake Bonney, in Valea Taylor a vailor uscate McMurdo din Victoria Land, Antarctica de Est. Caderile rosiatice au fost descoperite pentru prima data in Antarctica in 1911, de geologul australian Griffith Taylor, unde a observat ca un rau a patat faleza din gheata din jur cu o culoare rosie profunda. Anterior, el crezuse ca se datoreaza algelor care decolorau apa, cu toate ca aceasta ipoteza nu a fost niciodata verificata.

Copaci de eucalipt curcubeu in Kailua, Hawaii.

Unul dintre cele mai uimitoare lucruri din natura, deglupta Eucalyptus. Este un copac inalt, cunoscut frecvent ca eucaliptul curcubeului. Este singura specie de eucalipt gasita in mod natural in Noua Britanie, Noua Guinee, Ceram, Sulawesi si Mindanao. Scoarta unica multi colora este caracteristica cea mai distinctiva a acestui copac frumos. Patch-uri de scoarta exterioara sunt varsate anual in momente diferite, prezentand o scoarta interioara verde stralucitor. Acest lucru apoi se intuneca si se maturizeaza pentru a da tonuri de albastru, violet, portocaliu si apoi maroniu. Creste in padurile tropicale care aduc multa ploaie. In zilele noastre, prin plantatii de copaci, acest copac este cultivat la scara larga in intreaga lume.

Furtuni murdare

O furtuna murdara, sau ,,fulgerul vulcanic” este un fenomen meteorologic care apare atunci cand fulgerul este produs intr-o eruptie vulcanica. Un studiu a indicat ca sarcinile electrice sunt generate atunci cand fragmentele de roca, cenusa si particulele de gheata dintr-o eruptie vulcanica se ciocnesc si produc sarcini statice, la fel cum particulele de gheata se ciocnesc in furtuni obisnuite. De asemenea, eruptiile vulcanice elibereaza cantitati mari de apa, ceea ce poate ajuta la alimentarea acestor furtuni.

Copacii fantoma din Pakistan

Fenomenul atragator este un efect secundar neasteptat al inundatiilor din anumite parti din Pakistan. Milioane de paianjeni s-au urcat in copaci pentru a scapa de apele in crestere, invaluindu-i cu panzele lor matasoase. Datorita amploarei inundatiilor si a faptului ca apa a durat atat de mult timp sa se retraga, multi copaci au devenit plini de panzele de paianjeni.

Padurile subacvatice din Kaindy Lake, Kazahstan

Padurea subacvatica face parte din lacul Kaindy, lung de 400 de metri, in Kazahstan din Muntii Tian Shan, situata la 129 km de orasul Almaty. Lacul a fost creat ca urmare a unei alunecari de teren enorme, declansata de cutremurul din Kebin din 1911. Seismul a distrus peste 700 de cladiri. De asemenea, a declansat o alunecare de teren care a format un baraj natural. Cu timpul, valea a fost apoi inundata de apa de ploaie, acoperind copacii care au crescut acolo. La fel ca copacii, lacul este faimos pentru culoarea albastra neobisnuit de stralucitoare.

Tarmuri stralucitoare, Maldive

Particule de lumina de pe tarm par sa oglindeasca stelele. Valurile albastre stralucitoare, lumina biologica sau bioluminiscenta in valuri este produsul microbilor marini numiti fitoplanctoni. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune locatii pentru luna de miere din intreaga lume.

Insula Vaadhoo, Maldive este cunoscuta pentru a fi un rai pe Pamant. Are o multime de surprize pentru vizitatori, care sunt dezvaluite noaptea. Insula este foarte faimoasa pentru apa stralucitoare in mod natural. De asemenea, este cunoscuta sub numele de ,,Marea Stelelor”. Scanteia este proeminenta si fenomenala in Vadhoo – o insula mica, cu o populatie de aproximativ 500 de locuitori. Noaptea, apa stralucitoare, arata ca o oglinda.